Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και MSCI φτιάχνουν κλίμα – Στήριξη και από τις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αποτελέσματα και MSCI φτιάχνουν κλίμα – Στήριξη και από τις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ανοδικό το άνοιγμα της αγοράς και ακολουθούμε την πορεία των ευρωπαϊκών αγορών. Μέτρα στήριξης του χρηματιστηρίου ανακοίνωσε η Κίνα και βελτιώθηκε η επενδυτική ψυχολογία. Προσέχουμε λίγο τις τοποθετήσεις μας και δεν αγοράζουμε ό,τι ακούμε δεξιά και αριστερά. Δεν κυνηγάμε μετοχές και κοιτάμε την ποιότητα. Ξεκινούν εκ νέου οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων (ΜΟΗ και ΕΛΠΕ), έχουμε και MSCI και βοηθούν στο ξεκίνημα.

MSCI: Στο τέλος της συνεδρίασης της Πέμπτης θα γίνουν οι κινήσεις από την πρόσφατη αναδιάρθρωση. Σταδιακή βελτίωση του τζίρου περιμένουν οι αναλυτές, λόγω και των ροών που θα έρθουν από το rebalancing. Υπενθυμίζεται εισέρχεται η Τράπεζα Πειραιώς στον Greece Standard και βγαίνει η Τέρνα Ενεργειακή.

TITAN: Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών και πλέον η εταιρεία κατέχει περισσότερες από 3,5 εκατ. μετοχές ή το 4,58% του συνόλου. Διαγραμματικά η μετοχή έφτασε τα υψηλά προ πανδημίας επίπεδα και έχει γυρίσει λίγο χαμηλότερα. Εντός των ορίων είναι η διόρθωση, αλλά νομίζουμε πως με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιεύει, τις προοπτικές που ισχυρίζεται η διοίκηση ότι υπάρχουν κ.α. αδικείται στο ταμπλό.

ΕΛΠΕ: Στο επίκεντρο σήμερα, λόγω δημοσιευμάτων για διάθεση του ποσοστού που έχει στη ΔΕΠΑ Εμπορίας στο δημόσιο προκειμένου να εισαχθεί στο Χ.Α. αλλά και των δημοσιευμάτων για αύξηση της διασποράς. Στο τέλος του μήνα δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου. Στα 8,18 ευρώ και στο +2,38% με χαμηλό όγκο.

MOTOR OIL: Αύριο στο κλείσιμο τα δικά της αποτελέσματα και το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται αδύναμο, συνολικά για τον κλάδο, ενώ στη συγκεκριμένη υπάρχει και μία συντήρηση που επηρεάζει. Όμως στο τρίτο τρίμηνο έχει βελτιωθεί σημαντικά η τάση.

ΟΠΑΠ: Σε οριακή αύξηση της τιμής στόχου στα 18 ευρώ από 17,90 ευρώ προχώρησε η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς ενώ διατηρεί και τη μετοχή στις κορυφαίες της επιλογές. Περιμένει καλά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο και συγκεκριμένα αύξηση 7% στα EBITDA (179 εκατ. ευρώ) και καθαρά κέρδη 110 εκατ. ευρώ. Περιμένει επίσης ένα λίγο υψηλότερο προμέρισμα από το περσινό και συγκεκριμένα 0,35 ευρώ ανά μετοχή με τη συνολική διανομή να αναμένεται στα 1,55 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πάλι με μεγάλο όγκο στο ξεκίνημα και συγκεκριμένα έγιναν 45 χιλ. τεμάχια από 7,87 ευρώ έως 8,02 ευρώ. Τα περισσότερα έγιναν πάνω από 8 ευρώ. Στα 7,95 ευρώ και στο +1,02%.

ALPHA BANK: Ανακοίνωσε τη συμφωνία με Hoist Finance αναφορικά με το Project Cell για την πώληση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων και άνευ εξασφαλίσεων δανείων ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με άνοδο 1,73% η μετοχή στο ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση και από Πειραιώς στο άνοιγμα και μαζί με την ΑΛΦΑ έχουν την καλύτερη εικόνα. Η ΠΕΙΡ βέβαια θα είναι αυτές τις ημέρας και πάλι στο επίκεντρο λόγω MSCI. Με μικρότερη άνοδο οι άλλες δύο συστημικές.

INTERCONTINENTAL INTERNATIONAL: Δε σχολιάσαμε τα αποτελέσματα, καθώς μικρή σημασία έχουν πλέον. Θα υπάρξει συγχώνευση με τη BriQ αφού πρώτα γίνουν οι πωλήσεις ακινήτων και οι άλλες διαδικασίες που έχουν ανακοινωθεί. Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε έχουν προσαρμοστεί με βάση την επικείμενη πώληση. Φτωχά τα έσοδα και νομίζουμε πως με τους τόκους και αν αφαιρέσουμε τα κέρδη αποτίμησης, θα έβγαζε μικρή ζημιά.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Πάνω από την τιμή της δημόσιας πρότασης η μετοχή και μαζεύεται εκεί η προσφορά.

INTRACOM: Διατηρεί τη βελτιωμένη της συμπεριφορά και είναι στα 2,30 ευρώ με άνοδο 2,22%. Καλός ο όγκος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης