Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Σταδιακή βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω αποτελεσμάτων

ΧΑ: Τάση από τις ξένες αγορές – Σταδιακή βελτίωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος λόγω αποτελεσμάτων
Αύριο μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Motor Oil και αναμένονται αδύναμα
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι αγορές της Ασίας λόγω των μέτρων στήριξης της αγοράς από την Κίνα.
Η άνοδος αντισταθμίζει τις μεγάλες απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Evergrande (-87%) καθώς επέστρεψε στο χρηματιστήριο.
Οι ευρωπαϊκές αγορές λόγω της ανόδου των ασιατικών αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων, ενώ και η εγχώρια αγορά θα μπορούσε να ακολουθήσει με μία ήπια άνοδο.
Στο εσωτερικό οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων ξεκινούν και πάλι και συγκεκριμένα αύριο (29/8) μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου η Motor Oil και αναμένονται αδύναμα, με το ενδιαφέρον πάντως να είναι στο τρίτο τρίμηνο το οποίο είναι ισχυρό.
Επιπλέον οι αναλυτές περιμένουν σταδιακή βελτίωση των όγκων καθώς προς το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν και οι κινήσεις που σχετίζονται με τις αλλαγές στον MSCI. 
Οι μετοχές της Βιοκαρπέτ διαπραγματεύονται σήμερα με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα επιστροφής 0,015 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους.

Piraeus Securities
Το βελτιωμένο κλίμα στις ξένες αγορές υποδηλώνει θετικό άνοιγμα σήμερα. Αναμένουμε επίσης μια πολυάσχολη εβδομάδα, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα ξεκινούν εκ νέου, με τη Motor Oil (29/8) και την HelleniQ Energy (31/8). Επιπλέον θα πρέπει να δούμε μία σταδιακή αύξηση των όγκων λόγω των αλλαγών του MSCI που θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς την Πέμπτη (υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προστεθεί στο δείκτη Greece Standard, ενώ η Τέρνα Ενεργειακή θα διαγραφεί).

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές θα είναι αντιμέτωπες με ένα ανοδικό ρεύμα από το ράλι στην Ασία, καθώς οι επενδυτές αναζωπυρώνουν τη διάθεση για ανάληψη ρίσκου υπό το φως των μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε η Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα σήμερα, ακολουθώντας τις ξένες αγορές.

Beta
Η βελτιωμένη επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό θα μπορούσε να βοηθήσει την εγχώρια αγορά σε μία ήπια άνοδο. Οι ροές λόγω MSCI και τα αποτελέσματα εξαμήνου από Motor Oil και HelleniQ Energy θα αυξήσουν το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Depolas
Η τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά με θετικό πάτημα για τις αγορές, αυτή την φορά αποδιδόμενο στην αγορά της Κίνας, όπου η κυβέρνηση μείωσε το κόστος συναλλαγών στις μετοχές οδηγώντας σε σημαντικά κέρδη τους δείκτες Hang Seng και Shenzhen CSI 300 σήμερα το πρωί. Υπερτονίζουμε ωστόσο, ότι η άνοδος θα έχει βιωσιμότητα αν βελτιωθούν τα μακροοικονομικά στοιχεία το επόμενο διάστημα ή/και αποφασιστούν επιπλέον μέτρα στήριξης της οικονομίας. Σε Ευρώπη και ΗΠΑ, δεν είχαμε κάτι ουσιαστικά διαφορετικό για τα επιτόκια από τις ομιλίες των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, αλλά είναι δεδομένη η σημασία των μεγεθών του πληθωρισμού της Ευρωζώνης, που ανακοινώνονται Πέμπτη και Παρασκευή. Στο εσωτερικό, βαρύτητα θα δοθεί αυτή την εβδομάδα στα αποτελέσματα Β΄τριμήνου των ΜΟΗ και ΕΛΠΕ εν μέσω χαμηλότερων περιθωρίων διύλισης σε σύγκριση με το Α΄τρίμηνο του έτους. Για τον ΓΔΧΑ, διατηρούμε το εκτιμώμενο εύρος τιμών βραχυπρόθεσμα μεταξύ των 1330 και 1230 μονάδων και υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη ολοκληρώνονται και οι μετοχικές αλλαγές στους δείκτες MSCI.

Κύκλος
Την Τρίτη η Motor Oil ανακοινώνει τα μεγέθη της για το 1ο εξάμηνο, ενώ την Τετάρτη ακολουθεί η Austrian Card και την Πέμπτη η Helleniq Energy. Την ίδια ημέρα (στις 31/8 δηλαδή) διενεργείται rebalancing στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων των δεικτών MSCI (προσθήκη της Πειραιώς και αφαίρεση της Τενέργα) που αναμένεται να οδηγήσει σε υψηλές κεφαλαιακές ροές. Πάουελ και Λαγκάρντ διατηρούν την νομισματική πολιτική σε επαγρύπνηση από το Jackson Hole. Σε πλήρη εξέλιξη η αναμέτρηση με τις 1.300 μονάδες του Γ.∆. στο Χ.Α. !

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης