Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με μικρή άνοδο, χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Με μικρή άνοδο, χαμηλό τζίρο και λίγους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Λίγες μετοχές ξεχώρισαν σήμερα κι ο τζίρος ήταν αρκετά χαμηλός. Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισε μόνο η Aegean και λιγότερο η Ελλάκτωρ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αν και τα κέρδη των δύο τελευταίων ήταν άνω του 3%. Υστέρησαν όμως σε όγκο. Σημαντική πτώση για τις μετοχές διύλισης και επέστρεψαν οι πωλητές στην Τέρνα Ενεργειακή. Δυνατά κέρδη στον κλάδο πληροφορικής και γενικότερα συνεχίστηκαν οι επιλεκτικές κινήσεις.

AEGEAN: Αυτή ήταν η μετοχή που ξεχώρισε σήμερα. Τρομερή κίνηση και έγραψε νέα ιστορικά υψηλά. Υψηλό ημέρας στα 13,80 ευρώ. Πολύ κοντά πλέον στο στόχο που έχει θέσει η στήλη, αν και τα αποτελέσματα χρήσης θα εκπλήξουν, επομένως θα μπορούσαμε να τη δούμε και πιο πάνω, αλλά όταν τον περασμένο Μάιο ήταν κάτω από τα 8 ευρώ, όταν τη επιλέξαμε και σήμερα φτάνει στα 14 ευρώ, είμαστε ικανοποιημένοι. Στα 13,54 ευρώ και στο +8,32% με 432 χιλ. τεμάχια.

SARANTIS: Θα βάλουμε και τη συγκεκριμένα μέσα σε αυτές που ξεχώρισαν γιατί τις τελευταίες μέρες βλέπουμε μεγάλες τοποθετήσεις και μαθαίνουμε πως είναι μεγάλος ξένος από πίσω. Σήμερα πήγε μέχρι τα 8,16 ευρώ και μετά μάζευαν την περιορισμένη προσφορά λίγο πιο κάτω. Στο κλείσιμο όμως την πήγαν στα 8,02 ευρώ, δηλαδή μάλλον όσο πιο χαμηλά μπορούσαν και με άνοδο 0,88%. Ο όγκος στις 68 χιλ. τεμάχια. Δεν αποκλείουμε να δούμε κάποια καλή κίνηση εδώ.

ΕΧΑΕ: Παρατηρήθηκε ένα πρόβλημα στο Ztrade αλλά λύθηκε σχετικά γρήγορα. Δεν περνούσαν οι εντολές για ένα διάστημα, αλλά δε νομίζουμε πως δημιούργησε κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Πήγε η μετοχή μέχρι τα 5,41 ευρώ και έκλεισε στα 5,30 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Δυνατή κίνηση από Space και έκλεισε στο +9,15%. Η Profile εξαιρετική και πάλι και είχε άνοδο 4,98%. Πάνω από 4% τα κέρδη για Epsilon Net και Entersoft, λίγο κάτω από 4% της Real Cons. και λίγο πάνω από 2% της Performance.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Ξεκίνησαν και οι αγορές ιδίων μετοχών.

MEDICON: Έπεσαν απότομα οι όγκοι συναλλαγών. Επειδή θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι, αυτές οι συμπεριφορές δε μας αρέσουν. Αν και θεωρούμε εξαιρετικά φθηνή τη μετοχή, δε μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον που εκτίναξε τον όγκο. Αν έχουν μπει βραχυπρόθεσμοι, ίσως δούμε μεγάλη μεταβλητότητα. Θέλει επομένως, προσοχή. Στα 4,18 ευρώ και στο +1,21% με λιγότερα από 16 χιλ. τεμάχια.

FOODLINK: Με υψηλό όγκο σήμερα λόγω της αύξησης κεφαλαίου. Μικρή η αύξηση και ουσιαστικά λίγα χρήματα θα χρειαστεί να βάλουν οι μέτοχοι. Πάντως, ο αντιπρόεδρος και CEO είναι πωλητής στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στα 0,40 ευρώ και στο -4,76% με 145 χιλ. τεμάχια.

GALAXY MEZZ (απάντηση): Εκείνη η ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία και ανέφερε πως για το Galaxy ΙΙ μέχρι την περίοδο εξέτασης των κερδών προς διανομή, δεν είχε πληρωθεί το κουπόνι για ομόλογα μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας 19 εκατ. ευρώ. Δηλαδή δεν πληρώθηκαν τόκοι που αντιστοιχούσαν σε ομόλογα 19 εκατ. ευρώ. Δημιουργεί ένα προβληματισμό στη στήλη, καθώς δεν ξέρουμε αν αυτό είναι κάτι προσωρινό, ή αν οφείλεται π.χ. σε κάποια γραφειοκρατική διαδικασία και τέλος πάντων τι θα γίνει. Περιμένουμε αν θα υπάρξει κάποια νεότερη ανακοίνωση.

ΕΛΙΝΟΪΛ: Καλή κίνηση σήμερα από τη μετοχή, η οποία είχε κάνει μία μικρή διόρθωση από τα πρόσφατα υψηλά της. Στα 2,69 ευρώ και στο +3,46% με 15 χιλ. τεμάχια.

REVOIL: Έπεσαν και εδώ οι όγκοι και έχει κάνει λίγο πίσω η μετοχή, χωνεύοντας τα καινούρια επίπεδα. Στα 2,13 ευρώ και στο +1,43%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης