Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά, δοκιμάζοντας τις 1.300 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια ανοδικά, δοκιμάζοντας τις 1.300 μονάδες με επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλή άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Η επενδυτική ψυχολογία εμφανίζεται βελτιωμένη και τώρα περιμένουν οι επενδυτές ένα θετικό μήνυμα από τη FED που να δείχνει το τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων. Ανοδικά ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης και έπιασε πάλι τις 1.300 μονάδες με χαμηλές συναλλαγές. Ήπια ανοδικά ξεκίνησαν οι τράπεζες. Ξεχωρίζει η Σαράντης και η Aegean.

SARANTIS: Γράφαμε και χθες για την πορεία της μετοχής και τη συμπεριφορά της στις τελευταίες συνεδριάσεις. Έκανε μεγάλο όγκο και ένα πακέτο που με βάσει τις πληροφορίες μας πήγε σε μεγάλο ξένο οίκο. Σήμερα ξεκίνησε με άνοδο 1,89% και στα 8,10 ευρώ με όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Μεγάλος ο όγκος για τη συγκεκριμένη μετοχή.

ΔΕΗ: Πέριξ των 10 ευρώ κινείται η μετοχή το τελευταίο διάστημα και βλέπουμε κάποιες ήπιες πωλήσεις από τη Goldman Sachs, η οποία έχει ποσοστό λίγο πάνω από 5%. Η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλο ράλι άνω του 50% φέτος, ενώ μην ξεχνάμε πως πριν από 12 μήνες ήταν στα 5 ευρώ. Δηλαδή μπήκαν στην αύξηση κεφαλαίου οι ξένοι και μάλιστα μπήκαν οι πάντες και συνέχισαν να αγοράζουν, αφού η πτώση της μετοχής τους έδωσε την ευκαιρία να αυξήσουν σημαντικά τη θέση τους και πλέον να γράφουν υπεραποδόσεις.

Ξεκίνησε και η αγορά ιδίων μετοχών, η οποία συνεχίζεται και σήμερα με πολύ προσεκτικό τρόπο και έχει αλλάξει την εικόνα της μετοχής. Όμως, κάποιοι ξένοι, κάποια funds μειώνουν λίγο τις θέσεις τους γιατί στην πτωτική κίνηση πήραν περισσότερες μετοχές από αυτές που ίσως ήθελαν και επιπλέον έχουν υπεραπόδοση. Δεν βλέπουμε μεγάλες πωλήσεις στο ταμπλό, Οι όγκοι είναι της πλάκας. Δηλαδή οι ξένοι φαίνεται για όσους γνωρίζουν και διαβάζουν λίγο καλύτερα το ταμπλό ότι δεν ξεφορτώνουν. Μόλις χωνευτούν τα επίπεδα και το κλίμα είναι όπως τώρα στα χρηματιστήρια, θα πάει σε άλλο επίπεδο.

AEGEAN: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1,60% και είναι στα 12,70 ευρώ. Εξαιρετικό ξεκίνημα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια ανοδικά με την Πειραιώς και την Alpha να έχουν λίγο μεγαλύτερη άνοδο αλλά κάτω από 1%.

ΕΧΑΕ (απάντηση): Αν χαθούν τα 5 ευρώ και κάτι θα μπορούσε να πάει στα 4,80 ευρώ. Θεωρούμε όμως πως με βάση τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, ότι δεν δικαιολογεί τιμές κάτω από 5 ευρώ. Ήδη η προσέγγιση των 5 ευρώ έφερε σημαντικές τοποθετήσεις. Στα 5,34 ευρώ και στο +1,52%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Οι μετοχές της εταιρείας διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,190398 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό).

EPSILON NET: Με 48 τεμάχια πήγε στα 10,48 ευρώ και στο +2,95% και ο πρώτος αγοραστής ήταν στα 10,20 ευρώ.

FOODLINK: Ξεκινάει αύριο με την αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης, η αύξηση κεφαλαίου που είχε αποφασιστεί σχεδόν ένα χρόνο πριν. Είναι μία μικρή αύξηση 1 εκατ. ευρώ με αναλογία 3 νέες για κάθε 7 παλιές και τιμή διάθεσης τα 0,10 ευρώ. Θεωρούμε μικρή την αύξηση κεφαλαίου για τις ανάγκες που η στήλη βλέπει στη λογιστική κατάσταση και είναι και χαμηλή η τιμή διάθεσης.

ΕΚΤΕΡ: Στα πρώτα λεπτά έκανε όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια. Λίγο κάτω από τα 3 ευρώ διαπραγματεύεται η μετοχή.

INTRACOM: Και εδώ καλός ο όγκος και ήπια ανοδικά κινείται η μετοχή. Καλή η συμπεριφορά της το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης