Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο ενδιαφέρον

Μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου – Υποχώρηση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο ενδιαφέρον
Με απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης λόγω κάποιων επιλεκτικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, μετά από το διήμερο ράλι.
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζεται το μπαράζ των θετικών εκθέσεων για το ελληνικό χρηματιστήριο. Φυσικά και η στήλη θεωρεί πως υπάρχουν ισχυρές προοπτικές και έχουμε, παρά την τρομερή άνοδο, ακόμα φθηνές μετοχές, αλλά αντιμετωπίζουμε και όλες αυτές τις εκθέσεις με κάποια προσοχή. Δεν είναι όλοι οι οίκοι ίδιοι, αλλά κάποιοι προμοτάρουν μπας και πάρουν καμιά δουλίτσα. Επομένως, να έχετε κριτική σκέψη και να φιλτράρετε αυτά που βλέπετε δεξιά και αριστερά.

Με απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης λόγω κάποιων επιλεκτικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, μετά από το διήμερο ράλι. Βέβαια ξεκίνησε ανοδικά και ακολουθούσε τις ευρωπαϊκές αγορές. Γύρισαν μετά αυτές και πήγε και η δική μας χαμηλότερα. Δεν μπόρεσε όμως να μαζέψει όπως μάζεψε η Ευρώπη. Δεν μπορούμε να πούμε πως ξεχώρισαν πολλές μετοχές σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δύο συστημικές με άνοδο, δύο με πτώση. Ξεχώρισε η Eurobank και η Alpha Bank. Ήπια η πτώση της Εθνικής και έχασε 2,10% η Πειραιώς. Χθες η Πειραιώς είχε κλείσει χαμηλό ημέρας και με οριακή άνοδο. Σήμερα ξεκίνησε δυνατά αλλά μάλλον ο πωλητής ήταν ακόμα στις επάλξεις.

ΟΤΕ: Συνεχίζει να δίνει μάχη με τα 14 ευρώ. Στο χαμηλό ημέρας και στο -1,19% έκλεισε η μετοχή με την τιμή να είναι στα 14,13 ευρώ. Πλήρης η απογοήτευση…

ΕΥΔΑΠ: Απώλειες 0,61% και με όγκο λίγο μικρότερο από 50 χιλ. τεμάχια. Τι να σχολιάσει κανείς…

MEDICON: Για μία εταιρεία που μαζεύονται τόσοι στη Γενική Συνέλευση, έχει μόλις 4,4 εκατ. μετοχές και κάνει το τελευταίο διάστημα τέτοιους όγκους, δεν μπορεί παρά να δημιουργήσει προβληματισμό. Έκανε μέχρι τον Ιούνιο 1.000-3.000 τεμάχια και ξαφνικά τον Αύγουστο έχει κάνει πάνω από 800 χιλ. τεμάχια σε 15 συνεδριάσεις. Αυτά τα κομμάτια είναι το 18% του συνόλου των μετοχών. Φθηνή η μετοχή, αλλά μεγάλος ο όγκος, άρα λίγη παραπάνω προσοχή τη θέλει. Σήμερα έκανε 141 χιλ. τεμάχια, δηλαδή πάνω από 3% του συνόλου των μετοχών και πήγε νωρίς στα 4,29 ευρώ και τελικά έκλεισε τα 4,13 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας.

INTRACOM: Και σήμερα εξαιρετική η συμπεριφορά της. Στα 2,25 ευρώ και στο +3,45% με όγκο 462 χιλ. τεμάχια.

YALCO: Αγόρασε insider μετοχές αλλά μάλλον δεν έδωσαν και ιδιαίτερη σημασία στην ανακοίνωση που δημοσίευσαν και έγραψαν ότι τις πήρε με 2 ευρώ ανά μετοχή. Βέβαια μάλλον εννοούσαν 0,20 ευρώ. Ευτυχώς το κατάλαβαν και έβγαλαν διορθωτική ανακοίνωση.

ΕΥΑΘ: Στα 3,57 ευρώ με απώλειες 1,65% και όγκο 5 χιλ. τεμάχια. Μιλάμε για φοβερή απαξίωση και εδώ.

ΕΧΑΕ: Πήγε μέχρι τα 5,43 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 5,26 ευρώ και στο -2,05% με όγκο μόλις 57 χιλ. τεμάχια. Το κλείσιμο είναι και χαμηλό ημέρας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης