Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τρίτη ανοδική με επιλεκτικές τοποθετήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς τρίτη ανοδική με επιλεκτικές τοποθετήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα της Nvidia περιμένουν όλοι οι ξένοι σήμερα και οι αναλυτές πιστεύουν πως θα επηρεάσουν τις αγορές. Στο εσωτερικό έχουμε κάποιες εταιρικές πράξεις που θα επηρεάσουν συγκεκριμένες μετοχές. Δύο δυνατές συνεδριάσεις προηγήθηκαν και έχουν βοηθήσει στο να αποκατασταθεί η επενδυτική ψυχολογία. Οι 1.300 μονάδες είναι στο επίκεντρο. Βλέπουν θετική συνεδρίαση κάποιοι αναλυτές, ενώ άλλοι δεν αποκλείουν κινήσεις profit taking. Με άνοδο άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές αλλά λίγο μετά περιορίστηκε. Με άνοδο ξεκίνησε και η δική μας αγορά αλλά με χαμηλό τζίρο. Πάει για την τρίτη ανοδική.

ΦΩΤΙΕΣ: Καίγεται πάλι όλη η Ελλάδα. Απίστευτη καταστροφή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχωρίζει η Πειραιώς στο ξεκίνημα καθώς χθες έκλεισε με οριακή άνοδο. Καλή εικόνα και πάλι από Alpha Bank. Ακολουθούν και οι δύο άλλες συστημικές.

JUMBO: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,3059 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) σήμερα οι μετοχές. Είναι το δεύτερο μέρισμα που δίνουν και κάποιοι αναλυτές περιμένουν και τρίτο. Η μετοχή χθες σε νέα ιστορικά υψηλά και περιμένουμε τη διοίκηση στις επόμενες εβδομάδες να κάνει μία θετική αναθεώρηση εκτιμήσεων. Με οριακή άνοδο στο ξεκίνημα παρά την αποκοπή!!

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Με νέα ονομαστική αξία σήμερα και όσοι είχαν χθες μετοχές θα λάβουν 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

AUSTRIACARD: Μπήκαν οι νέες μετοχές από το split. Μία για κάθε μία έδωσε η εταιρεία και το νέο σύνολο είναι 36.353.868 μετοχές. Υποχωρεί 2% η μετοχή αλλά με μικρό όγκο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Για δεύτερη χρονιά μας δίνει δυνατό μέρισμα η μετοχή. Το ποσό των 0,1919 ευρώ καθαρό θα λάβουν όσοι είχαν στο χθεσινό κλείσιμο μετοχές της εταιρείας. Υποχωρεί 3,20% αλλά χάνει λιγότερο από το μέρισμα που έχει κόψει.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Στα 0,04465 ευρώ ανά μετοχή το δικό της καθαρό μέρισμα.

MEDICON: Ξεκίνησε και πάλι με μεγάλο όγκο και μέσα σε λίγα λεπτά διακινήθηκε το 1% των μετοχών! Βγαίνουν και πάλι κομμάτια. Έγραψε 4,29 ευρώ και λίγο μετά γύρισε στα 4,16 ευρώ και με άνοδο 1,71%.

INTRACOM: Με καλή άνοδο και πάλι σήμερα και στα 2,23 ευρώ και στο +2,53% στα πρώτα λεπτά. Δυνατός και πάλι ο όγκος των συναλλαγών αφού σε 15 λεπτά έχουν γίνει 35 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Μπορεί να παίρνει και βραβείο για τη χειρότερη συμπεριφορά μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο. Αν υπήρχε, θα το είχε στο τσεπάκι. Με απώλειες σήμερα 1,21% και την τιμή στα 6,52 ευρώ. Η στήλη είχε καυτηριάσει τα όσα είχε πει η διοίκηση για τα τιμολόγια και προφανώς φέρει την ευθύνη για την απαξίωση της μετοχής.

EPSILON NET: Στις τελευταίες συνεδριάσεις η μετοχή ανοίγει με δύναμη, γράφει υψηλό και μάλιστα ιστορικό και μετά κλείνει κοντά στα 10,20 ευρώ. Χθες έγραψε υψηλό στα 10,90 ευρώ. Σήμερα στα 10,42 ευρώ και μετά γύρισε στα 10,18 ευρώ.

CENERGY: Κοιτάζει ξανά προς τα 7 ευρώ. Στα 6,89 ευρώ με 16 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης