Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Παραμένει θετική η επενδυτική ψυχολογία – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού
Jumbo, Έλαστρον και Μύλοι Κεπενού διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα, ενώ η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχει κόψει την επιστροφή κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα
Από την αγορά εξακολουθούν να απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό, αλλά η επενδυτική ψυχολογία στο εξωτερικό παραμένει καλή και δεν αποκλείεται να δούμε μία συνέχιση της ανοδικής κίνησης υποστηρίζουν οι αναλυτές.
Ωστόσο, μετά από ένα διήμερο ράλι και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν.
Ο γενικός δείκτης θα δοκιμάσει ξανά σήμερα τις 1.300 μονάδες με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο.
Οι αποκοπές μερισμάτων αφορούν σε τρεις εισηγμένες σήμερα και υπάρχει και μία επιστροφή κεφαλαίου.
Πιο αναλυτικά από σήμερα, 23/08/2023, οι μετοχές της Jumbo είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα στο πρόσθετο μέρισμα ύψους 0,3220 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό ποσό: 0,30590 ευρώ ανά μετοχή).
Οι μετοχές της Έλαστρον επίσης σήμερα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,2020 ανά μετοχή (καθαρό ποσό: 0,1919 ευρώ ανά μετοχή) αλλά και οι μετοχές των Μύλων Κεπενού είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,047 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό 0,04465 ευρώ ανά μετοχή).
Οι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι διαπραγματεύσιμες με τελική ονομαστική αξία μετοχής 0,57 ευρώ και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,20 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.
Σημειώνεται επίσης πως σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση οι 18.176.934 νέες δωρεάν μετοχές της Austriacard που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (split).
Από την ίδια ημερομηνία, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών ανέρχεται σε 36.353.868 μετοχές.

Eurobank Equities
Οι αγορές δείχνουν πως θα ανοίξουν με ήπια άνοδο σήμερα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν την υγεία της παγκόσμιας οικονομίας και να εκτιμούν την πορεία της νομισματικής πολιτικής ενόψει ενός σημαντικού γεγονότος που υπάρχει σήμερα, δηλαδή των αποτελεσμάτων της Nvidia.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σήμερα.

Piraeus Securities
Μετά από το διήμερο ράλι και λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων κάποιες επιλεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν σήμερα.

Beta
Θετικές δονήσεις από το εξωτερικό ενδέχεται να διατηρήσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον στην εγχώρια αγορά και στη σημερινή συνεδρίαση.

Depolas

Σήμερα τα φώτα της επενδυτικής κοινότητας θα πέσουν πάνω στα αποτελέσματα της Nvidia καθώς ήταν εκείνη που με την αναβαθμισμένη καθοδήγηση της διοίκησης για τα έσοδα/κέρδη του έτους βοήθησε στην άνοδο του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι αυτά θα δημοσιευτούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στις ΗΠΑ. Παράλληλα, βαρύτητα θα δοθεί και στα στοιχεία μεταποίησης και υπηρεσιών PMI (S&P Global/HCOB) Αυγούστου (αρχική μέτρηση) για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Ήτοι, ενδέχεται σήμερα να συνεχιστούν οι θετικές διαθέσεις στο ΧΑ, αλλά παραμένουμε επιφυλακτικοί βραχυπρόθεσμα.


Κύκλος
Ο Ο∆∆ΗΧ προχωρεί σήμερα σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων 6μηνης διάρκειας, ενώ η ΓΕΚΤΕΡΝΑ αποκόπτει δικαίωμα για επιστροφή κεφαλαίου 0,20 ευρώ/μετχ και το Jumbo για μέρισμα 0,3220 ευρώ/μετχ. Η ανακατάληψη των 1.300 μονάδων του Γ.∆. συνιστά γεγονός βαρύνουσας σημασίας σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση. Το όριο των 1.308 μονάδων είναι η πλησιέστερη αντίσταση, η υπέρβαση της οποίας θα σημάνει πιθανότατα τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης