Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα άνοδος με πολλούς πρωταγωνιστές και επιστροφή πάνω από τις 1.300 μονάδες

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα άνοδος με πολλούς πρωταγωνιστές και επιστροφή πάνω από τις 1.300 μονάδες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Εντυπωσιακή κίνηση σήμερα και με δυνατό τζίρο θα λέγαμε, πάντα συγκριτικά. Μας έκανε εντύπωση η κίνηση κάποιων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και κάποιων από τα λεγόμενα μικρά χαρτιά. Με δυνατή κίνηση από τράπεζες ξεκινήσαμε αλλά γρήγορα η διάχυση πήγε σε όλο το ταμπλό. Κλείσιμο οριακά πάνω από τις 1.300 μονάδες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα ώθηση σήμερα και είχαμε και νέες εκθέσεις που βοήθησαν και αυτές, αφού οι αναλυτές βλέπουν σημαντικά περιθώρια ανόδου. Ξεχώρισε η Eurobank και η Alpha bank.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Μάλλον πρέπει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στον τίτλο. Τρομερά πράγματα έκανε σήμερα. Είχε και πακέτο, αλλά και μεγάλους αγοραστές. Στα 7,93 ευρώ και στο +4,48%.

JUMBO: Τι να πει κανείς για τη μετοχάρα αυτή! Νέα ιστορικά υψηλά έγραψε πάλι. Αύριο διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο πρόσθετο μέρισμα. Στα 29 ευρώ και στο +3,13%.

CENERGY: Δυνατή κίνηση και από τη συγκεκριμένη αν και στο τέλος περιορίστηκε λίγο η άνοδος.

INTRACOM: Ξεκίνησε δυνατά και έκανε πάλι καλό όγκο. Στα 2,1750 ευρώ και στο +4,57%.

MEDICON: Πραγματικά τεράστιος ο όγκος και θα λέγαμε πως έχει γυρίσει το τελευταίο διάστημα όλο το free float (παρουσία 75% στις γενικές συνελεύσεις). Τα ισχυρά θεμελιώδη είναι υποστηρικτικά αλλά δεν αποκλείεται να αποχωρούν κάποιοι μέτοχοι που έχουν «κρυφό» ποσοστό, δηλαδή κάτω του 5% για δικούς τους λόγους σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες. Λογικά αν τελειώσουν και οι μετοχές έχουν μαζευτεί στα χέρια που πρέπει θα δούμε δυνατή αντίδραση. Μεγάλες εντολές που θύμιζαν «μηχανάκι» σήμερα. Τελικά έκανε όγκο 171 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 4,09 ευρώ και στο -3,08%. Στο 4% περίπου αντιστοιχεί ο όγκος που έκανε.

ΕΚΤΕΡ: Απίστευτο γύρισμα. Βρέθηκε μέχρι το -5,33% και στα 2,84 ευρώ και ανησύχησαν κάποιοι επενδυτές, αν και είχε προηγηθεί ράλι 100%. Δηλαδή με δύο πτωτικές μας έζωσαν τα φίδια. Σύντροφοι, να μην είμαστε άπληστοι… Η μετοχή πάντως έκανε τρομερή κίνηση και από το χαμηλό ημέρας πήγε στα 3,08 ευρώ και τελικά έκλεισε στα 3,04 ευρώ και στο +1,33%. Θα πούμε πως και στο μείον να έκλεινε θα ήταν απολύτως λογική η διορθωτική κίνηση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Έκανε δυνατή διόρθωση, αν και δεν είχαμε δει καμιά μεγάλη κίνηση. Όμως στις τελευταίες συνεδριάσεις, έδειξε καλή συμπεριφορά. Στα 0,6480 ευρώ και στο +3,18% με υψηλό όγκο πάνω από 260 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Έδειξε από νωρίς πως μπορεί εύκολα να ξαναπιάσει τα υψηλά της και τελικά έκλεισε κοντά σε αυτά και σε υψηλό ημέρας. Συγκεκριμένα στα 1,27 ευρώ και στο +13,39% με 154 χιλ. τεμάχια όγκο.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Χωρίς το μέρισμα διαπραγματεύεται αύριο και έκλεισε και αυτή κοντά στα πολυετή υψηλά της. Τρομερή κίνηση που κρατάει μήνες.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Στις επάλξεις και αυτός ο τίτλος, αν και θεωρούμε πως έχει μείνει πολύ πίσω.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Δεύτερη μέρα πτώσης, απολύτως δικαιολογημένη, αφού η κίνηση και εδώ είναι δυνατή το τελευταίο διάστημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης