Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται το ανοδικό momentum με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται το ανοδικό momentum με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση, καθώς και το κλίμα στο εξωτερικό είναι καλό. Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία και η εγχώρια αγορά προσεγγίζει ξανά τις 1.300 μονάδες. Καλό το επενδυτικό ενδιαφέρον στις τράπεζες και εκεί μέχρι στιγμής βλέπουμε καλές συναλλαγές από τα βαριά χαρτιά. Προσπαθεί ο ΟΤΕ να παραμείνει πάνω από τα 14 ευρώ. Αν βοηθούσε λίγο η μετοχή τον εαυτό της θα βοηθούσε και την αγορά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Άστα κέρδη σου να τρέξουν λέει η Euroxx στην ανάλυσή της για τις τράπεζες, με την οποία ξεκινάει εκ νέου την κάλυψη. Δίνει τιμή στόχο τα 8,50 ευρώ για την Εθνική, τα 2,30 ευρώ για τη Eurobank, τα 4,60 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, και τα 2,10 ευρώ για την Alpha Bank. Κορυφαία της επιλογή είναι η Eurobank, η οποία έχει το μεγαλύτερο περιθώριο ανόδου (52%). Με άνοδο άνω του 1% ο δείκτης και με όλες τις συστημικές να κινούνται ανοδικά.

ΔΙΑΝΟΜΕΣ: Αρκετές οι αυριανές διανομές και σήμερα όσοι θέλουν να λάβουν κάποια θα πρέπει στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης να έχουν μετοχές. Η Jumbo κόβει το πρόσθετο μέρισμα 0,3059 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ την επιστροφή κεφαλαίου των 0,20 ευρώ ανά μετοχή, η Έλαστρον τα 0,1919 ευρώ και οι Μύλοι Κεπενού 0,04465 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έχει πιεστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα. Άνοιξε με μικρές απώλειες αλλά και χαμηλό όγκο και προσεγγίζει καλή στήριξη. Στα 12,92 ευρώ και στο -0,46%.

JUMBO: Δεν αποκλείεται να δούμε και νέο ιστορικό ρεκόρ από τη μετοχή. Στα 28,62 ευρώ και στο +1,78%.

INTRAKAT: Η απάντηση της εταιρείας δημοσιεύτηκε στο Χ.Α. (helex.gr), λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, δηλαδή αρκετά μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και δεν έχει το «ύφος» του μηνύματος που διαβάσαμε σε πολλά οικονομικά sites. Σημειώνει πως έχει τα κεφάλαια που χρειάζονται για την Άκτωρ και πως στην παρούσα φάση δεν εξετάζει αύξηση κεφαλαίου. Στην παρούσα φάση. Στα 3,05 ευρώ, αμετάβλητη, άνοιξε η μετοχή.

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Με καλή διάθεση άνοιξε η μετοχή και με κέρδη άνω του 3%. Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και η δημόσια πρόταση στην Κλουκίνας-Λάππας και νομίζουμε πως σταδιακά θα ξεδιπλωθεί το σχέδιο και η δυναμική στα ακίνητα που κατέχει.

ΕΧΑΕ: Δυνατή υπεραξία σε λίγα εικοσιτετράωρα πρόσφερε η μετοχή. Πήγε στα 5 ευρώ και σήμερα είναι στα 5,39 ευρώ και σχετικά εύκολα. Δυνατοί οι αγοραστές και σήμερα. Θεωρούμε πως μεσοπρόθεσμα θα μπορούσε να δει τιμές κοντά στα 7,5 ευρώ εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην οικονομία και στις προοπτικές της χώρας.

EPSILON NET: Με 876 τεμάχια στα 10,70 ευρώ και στο +4,90%.

MEDICON: Λίγες οι μετοχές που υποχωρούν στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και είναι μία από αυτές και θα λέγαμε με καλές συναλλαγές. Με 5 χιλ. τεμάχια υποχωρεί 2,13% και είναι στα 4,13 ευρώ. Έχει πωλητές στην τιμή αυτή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης