Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση των ανοδικών τάσεων περιμένουν οι αναλυτές – Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία

ΧΑ: Διατήρηση των ανοδικών τάσεων περιμένουν οι αναλυτές – Βελτιωμένη η επενδυτική ψυχολογία
Τεχνικά, η πορεία του Γενικού Δείκτη, δείχνει πως κρατήθηκε η σημαντική στήριξη και έδωσε την αντίδραση που είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση.
Η απουσία σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό, διατηρεί το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις αγορές του εξωτερικού.
Έτσι, και για τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται η τάση να έρθει από τις αγορές της Ευρώπης, όπου σύμφωνα με την εικόνα των παραγώγων θα ανοίξουν με άνοδο, μετά και το χθεσινό τεχνολογικό ράλι στη Wall Street.
Τεχνικά, η πορεία του Γενικού Δείκτη, δείχνει πως κρατήθηκε η σημαντική στήριξη και έδωσε την αντίδραση που είδαμε στη χθεσινή συνεδρίαση.
Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,322 ευρώ ανά μετοχή της Jumbo. Αύριο θα διαπραγματεύεται η μετοχή χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
Ομοίως, σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή οι κάτοχοι μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο κλείσιμο της συνεδρίασης.
Αύριο θα διαπραγματεύονται οι μετοχές χωρίς το σχετικό δικαίωμα.
Έλαστρον και Μύλοι Κεπενού επίσης θα διαπραγματεύονται αύριο χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα. 

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδεικνύουν ανοδικό άνοιγμα σήμερα, μετά το χθεσινό τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να περιμένουν την ομιλία του προέδρου της FED αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό της momentum σήμερα, κυρίως βοηθούμενη από τη βελτιωμένη ξένη επενδυτική ψυχολογία, αφού η εγχώρια ειδησεογραφία παραμένει περιορισμένη.

Οptima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα βοηθούμενο από τις διεθνείς αγορές.

Beta
Δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις από το εσωτερικό, με τη χθεσινή αντίδραση να συνδέεται περισσότερο με τα βραχυπρόθεσμα τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα. Γι΄αυτό περιμένουμε πως η αγορά θα σταθεροποιηθεί ακολουθώντας την τάση από τις αγορές της Ευρώπης.

Depolas
Ανοδική αντίδραση με αυξημένα κέρδη και βελτιωμένο τζίρο κατέγραψε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ εκ των βασικών διεθνών δεικτών τα μεγαλύτερα κέρδη είδε ο Nasdaq μετά και τις πιέσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia (Τετάρτη). Τα δύσκολα επίπεδα για το ΧΑ είναι η περιοχή των 1320-1330 μονάδων, η οποία δεν αποκλείεται να δοκιμαστεί τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο, σημειώνουμε ότι ενδεχομένως να μην έχει ολοκληρωθεί η διόρθωση στην παρούσα φάση. Δεν υπάρχουν σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία σήμερα με εξαίρεση το εγχώριο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Κύκλος
Η βελτίωση του διεθνούς κλίματος συνετέλεσε στο να ξεκινήσει η νέα εβδομάδα με τους καλύτερους οιωνούς και στην εγχώρια αγορά. Ωστόσο τα χαμόγελα θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο με ένα τουλάχιστον εβδομαδιαίο κλείσιμο υψηλότερα από τις 1302 μονάδες του Γ.∆.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης