Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξέσπασε μετά από 4 πτωτικές εβδομάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξέσπασε μετά από 4 πτωτικές εβδομάδες – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πολύ καλά εξελίχθηκε η συνεδρίαση. Λίγο έφτιαξε ξανά το κλίμα στην Ευρώπη και αμέσως θυμήθηκε η αγορά μας τον καλό της εαυτό. Καλός ήταν και ο τζίρος αν και βοήθησε η Attica Group και το αγοραστικό ενδιαφέρον πήγε σε πολλές μετοχές. Ξεχώρισαν βέβαια οι τράπεζες και κάποια άλλα βαριά χαρτιά όπως Jumbo, Aegean και ΔΕΗ. Εκτός FTSE 25 ΟΛΠ, ΕΧΑΕ ξεχώρισαν και από τις μικρές Centric και Intertech.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Εξαιρετική κίνηση από Πειραιώς και Alpha Bank. Και οι δύο με άνοδο άνω του 4%. Καλή κίνηση και από Εθνική, ενώ θα λέγαμε πως υστέρησε η Eurobank αφού έκλεισε με μικρή άνοδο. Υψηλός ο τζίρος στην Πειραιώς.

JUMBO: Φαίνεται πως θέλει όχι μόνο να πάει στα υψηλά της αλλά να γράψει και νέα ιστορικά υψηλά. Στα 28,12 ευρώ και στο +3,92%. Πολλές από τις προσυμφωνημένες συναλλαγές των 15 εκατ. ευρώ έγιναν στη συγκεκριμένη με αποτέλεσμα ο συνολικός της τζίρος να ανέλθει στα 18 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Είχε κάνει και αυτή καλή διόρθωση και σήμερα κατέγραψε άνοδο 4,06%.

ΟΛΠ: Έκανε επίσης δυνατή διόρθωση σε σύγκριση με κάποιες άλλες και σήμερα έβγαλε καλή αντίδραση. Στα 21,30 ευρώ και στο +5,97%. Το κλείσιμο ήταν και υψηλό ημέρας.

ΕΧΑΕ: Άλλη μία μετοχή που είχε κάνει μεγάλη διόρθωση και μία αντίδραση όπως η σημερινή ήταν λογική, αφού βελτιώθηκε το κλίμα. Στα 5,30 ευρώ και στο +3,92% με όγκο 105 χιλ. τεμάχια.

EPSILON NET: Στο άνοιγμα βγήκε πίεση, μετά βγήκε άνοδος και νέα ιστορικά υψηλά και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο 0,20% και στα 10,20 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Δυνατή υποχώρηση σήμερα με κλείσιμο στα 7,59 ευρώ και στο -2,69%.

INTRAKAT: Κατηγορηματική (λέει) διάψευση από την εταιρεία, αλλά δελτίο τύπου στον δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς (Helex.gr) δεν είδαμε, τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Εκεί γίνονται οι επίσημες διαψεύσεις. Επιπλέον, έχει ειπωθεί από τον ίδιο τον κ.Εξάρχου σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ότι είναι κάτι που το εξετάζει η εταιρεία. Άλλωστε πως θα αγοράσει Άκτωρ, πως θα κάνει τις επενδύσεις στις ΑΠΕ, πως θα εκτελέσει τα έργα που έχει αναλάβει; Τεράστιος ο όγκος στη μετοχή. Στα 3,05 ευρώ και στο -3,02% με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια.

CENTRIC: Μεγάλη κίνηση με ακόμα μεγαλύτερο όγκο. Αν δούμε ότι η μετοχή ενισχύθηκε μαζί με την Intertech, μάλλον θα πρέπει να αποδώσουμε την άνοδο στις πληροφορίες που είχαμε μεταδώσει για εξαγορά από τη CDMedia του ποσοστού που έχει ο βασικός μέτοχος της ΙΝΤΕΤ. Στο +8,68% και στα 0,4130 ευρώ. Η ΙΝΤΕΤ ενισχύθηκε 8,52%.

ATTICA GROUP: Καθώς διανύουμε τις τελευταίες μέρες της δημόσιας πρότασης ο όγκος εκτοξεύτηκε στα ύψη. Στις 28 Αυγούστου λήγει η περίοδος αποδοχής. Σήμερα έκανε όγκο 3,98 εκατ. τεμάχια και τζίρο 10,5 εκατ. ευρώ.

REAL CONS.: Καλή κίνηση σήμερα και με καλό όγκο. Προσπαθεί να κινηθεί προς τα 3 ευρώ και σε σύγκριση με άλλες του κλάδου μάλλον έχει μείνει πίσω.

LAVIPHARM: Στα 0,7080 ευρώ και στο +3,81%.

ΕΚΤΕΡ: Διόρθωσε καλά και έκλεισε με απώλειες 4,76% και στα 3 ευρώ με όγκο 139 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης