Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη
Η κήρυξη πτώχευσης του κινεζικού κολοσσού ακινήτων, Evergrande θα επηρεάσει την πορεία των αγορών
Σχετικά Άρθρα
Ήπια πτωτικά αναμένεται να ανοίξουν οι αγορές της Ευρώπης, σύμφωνα με την πορεία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.
Η εγχώρια αγορά διατηρεί τη διάθεση συσσώρευσης με το επενδυτικό ενδιαφέρον να εστιάζεται σε επιλεγμένες μετοχές του μη χρηματοοικονομικού κλάδου, ενώ χθες αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και για μετοχές της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Οι επενδυτές θα έχουν σήμερα στραμμένο το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ενώ και η κήρυξη πτώχευσης του κινεζικού κολοσσού ακινήτων, Evergrande θα επηρεάσει την πορεία των αγορών.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ήπια αρνητικό άνοιγμα σήμερα εν αναμονή των σημαντικών στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών σήμερα.

Beta
Καθώς φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας αναμένουμε ότι η αγορά θα κινηθεί με διάθεση συσσώρευσης και σε στενό εύρος διακύμανσης. Σημειώνεται πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του δείκτη για το μήνα Αύγουστο λήγουν σήμερα.

Κύκλος
Στις 12μ.μ. η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει το ∆είκτη Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία και την εξέλιξη του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων κατά τον Ιούνιο. Λήγουν ακόμη σήμερα τα ΣΜΕ για τον τρέχοντα μήνα. Στις 1.300 μονάδες του Γ.∆. η πλησιέστερη ισχυρή αντίσταση. Στις ΗΠΑ η αναρρίχηση των 10ετών ομολόγων στο 4,32%, υψηλό 16 ετών, προκαλεί αναταράξεις στους δείκτες της Wall Street.

Depolas
Με θετικό πρόσημο έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ σε αντίθεση με τους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Επιπλέον, και οι μετοχές στην Κίνα βρίσκονται εκ νέου στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2022 καθώς προβληματίζεται η επενδυτική κοινότητα για την πιθανότητα σημαντικής επιβράδυνσης έως και ύφεσης της οικονομίας. Η σημαντική επιδείνωση της εν εξελίξει διόρθωσης στο εξωτερικό δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον ΓΔΧΑ, αλλά θα ποντάραμε σε αυξημένη ανθεκτικότητα έναντι των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αγορών. Στο επίκεντρο σήμερα θα βρεθούν τα στοιχεία του πληθωρισμού (τελευταία μέτρηση) Ιουλίου της Ευρωζώνης, ενώ υπενθυμίζουμε ότι λήγουν σειρές παραγώγων τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης