Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – ΟΤΕ, ΔΕΗ και κατασκευές ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – ΟΤΕ, ΔΕΗ και κατασκευές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είναι τέτοιες οι μέρες που δε νομίζουμε πως υπάρχει και μεγάλο ενδιαφέρον για μετοχές. Πάντα όμως βρίσκουμε κάποιες που ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, ξεχωρίζουν. Η αγορά δείχνει πως μετά την πρόσφατη διόρθωση δεν έχει και τόσο ανάγκη να πάει σημαντικά χαμηλότερα. Η πορεία επίσης των ευρωπαϊκών αγορών, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν, μάλλον δείχνει κάτι ανάλογο. Δεν υπάρχει διάθεση για μεγάλη υποχώρηση. Αυτό είδαμε και σήμερα και μάλιστα ο Γενικός Δείκτης είχε καλή πορεία σήμερα, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συσσώρευσης. Ενισχύθηκε 0,27% και με σχετικά καλές για την περίοδο συναλλαγές.

ΟΤΕ: Η συγκεκριμένη μετοχή ξεχώρισε σήμερα και βέβαια μετά την καταγραφή τιμών ακόμα και κάτω από τα 14 ευρώ, κάποιοι άρπαξαν την ευκαιρία. Έχουμε την εντύπωση πως είναι επενδυτές που δεν κοιτάνε το αύριο, αλλά βλέπουν πιο μακροπρόθεσμα. Έχει τα θέματά του ο κλάδος και τα έχουμε ξαναγράψει. Όμως τις ταμειακές ροές του δεν τις έχουν πολλοί εισηγμένοι. Να επενδύεις εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο και να μπορείς να δίνεις και καλά μερίσματα και να κάνεις αγορές ιδίων που μετά τις ακυρώνει. Στα 14,21 ευρώ καις το +2,38% με όγκο 545 χιλ. τεμάχια.

ΔΕΗ: Έβαλε και η συγκεκριμένη πλάτη σήμερα και έκλεισε μάλιστα και στο υψηλό ημέρας και στα 9,96 ευρώ με άνοδο 2,68%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Συνολικά νομίζουμε πως είδαμε μία καλή εικόνα σήμερα από τις κατασκευαστικές. Η συγκεκριμένη ενισχύθηκε 4,95%. Υψηλό ημέρας τα 2,44 ευρώ που ήταν και η τιμή κλεισίματος.

AEGEAN: Έκλεισε με απώλειες 1,22% και λίγο κάτω από τα 13 ευρώ. Δείχνει μία διάθεση για συσσώρευση μετά από το τρομερό ράλι που έχει γράψει.

ΕΚΤΕΡ: Από τα μικρομεσαία ξεχώρισε και πάλι. Τρίτη συνεχόμενη ανοδική και μάλιστα με μεγάλη άνοδο. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας είχε άνοδο 8,37%, την Τρίτη είχαμε αργία, την Τετάρτη ενισχύθηκε 9,76% και σήμερα πήγε πάνω από τα 3 ευρώ, ενώ είχε δει πριν 4 συνεδριάσεις τα 2,20 ευρώ και είχε κάνει μία καλή διόρθωση, αφού πρώτα είχε δώσει τον τεχνικό στόχο, τώρα τον ξαναέπιασε, τον έσπασε και πάει στον επόμενο. Στα 3,06 ευρώ με άνοδο 13,33% και όγκο 281 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Έχει σπάσει τα κοντέρ! Πριν μερικά χρόνια ήταν στην επιτήρηση και τώρα έχει αποτίμηση 53 εκατ. ευρώ και νέο μεγαλομέτοχο που έδωσε άλλη προοπτική. Παίζει με τον ίδιο τρόπο με την ΕΚΤΕΡ στο ταμπλό, γεγονός που έχει δημιουργήσει φήμες το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, άλλη η απόδοση της συγκεκριμένης και άλλη της ΕΚΤΕΡ από την αρχή του έτους. Στα 3,39 ευρώ και στο +14,92% με όγκο 210 χιλ. τεμάχια. Σε πολυετή υψηλά και αυτή όπως και η ΕΚΤΕΡ.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Έχει κάνει και αυτή την ανοδική διαφυγή και πάει να δώσει τον πρώτο στόχο. Αυτός είναι κοντά στα 0,60 ευρώ. Στα 0,4370 ευρώ με άνοδο 12,63% και με όγκο 140 χιλ. τεμάχια.

ΑΒΑΞ: Και αυτή η κατασκευαστική κινήθηκε έντονα ανοδικά κλείνοντας στα 1,5980 ευρώ με άνοδο 5,97%.

AUSTRIACARD: Με όγκο 20 χιλ. τεμάχια σήμερα και με άνοδο 3,57%. Έρχεται σε λίγες μέρες το split και ελπίζουμε να βοηθήσει τον τίτλο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Έκανε τη διόρθωσή της και βρήκε ξανά δυνάμεις για υψηλότερα. Στα 2,92 ευρώ και στο +3,55%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης