Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε νέα πολυετή υψηλά Δομική Κρήτης και ΕΚΤΕΡ – Τι δείχνει η σύγκριση των δύο μικρών κατασκευαστικών

Σε νέα πολυετή υψηλά Δομική Κρήτης και ΕΚΤΕΡ – Τι δείχνει η σύγκριση των δύο μικρών κατασκευαστικών
Με χαμηλότερο P/BV η ΕΚΤΕΡ και δεν έχει μόχλευση
Σχετικά Άρθρα
Σε νέα πολυετή υψηλά διαπραγματεύονται οι μικρές κατασκευαστικές εταιρείες του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο εδώ και αρκετές εβδομάδες.
Η Δομική Κρήτης ενισχύεται 4,75% και η τιμή της μετοχής είναι στα 3,09 ευρώ που αποτελεί υψηλό 19,5 ετών με τους λόγους της ανόδου να συνοψίζονται στην είσοδο του Δημήτρη Κούτρα στο μετοχικό κεφάλαιο, τις πληροφορίες για ενίσχυση της εταιρείας και στις πληροφορίες που μετέδωσε το ΒΝ για αύξηση του ορίου ανάληψης έργων, κίνηση που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών.
Παράλληλα φαίνεται πως κυκλοφορούν εκ νέου φήμες στα χρηματιστηριακά γραφεία για ενδιαφέρον της Δομικής Κρήτης προς άλλες εταιρείες του κλάδου.
Παράλληλα σε υψηλά σχεδόν 20 ετών διαπραγματεύεται και η ΕΚΤΕΡ η οποία διαγραμματικά έσπασε σήμερα την αντίσταση των 2,70 ευρώ και κινείται προς τα υψηλά των 3,40 ευρώ.
Η μετοχή έχει κάνει ράλι στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, γράφοντας σήμερα νέα υψηλά.
Βρίσκεται στα 2,88 ευρώ με άνοδο 6,67%.
Και η διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείες έχει αναφέρει πως στο εξάμηνο φέτος θα ξεπεράσει το τζίρο της χρήσης 2022 ενώ βρίσκεται σε επαφές για την ενίσχυσή της προκειμένου να αναβαθμίσει το πτυχίο της.
Ενδιαφέρον έχει η σύγκριση των αποτιμήσεων καθώς της Δομικής Κρήτης είναι στα 49 εκατ. ευρώ και της ΕΚΤΕΡ στα 32,4 εκατ. ευρώ.
Η ΕΚΤΕΡ έχει ίδια κεφάλαια 18,6 εκατ. ευρώ και αρνητικό καθαρό δανεισμό 3,1 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τη χρήση 2022 και η Δομική Κρήτης ίδια κεφάλαια 11,1 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό 5,2 εκατ. ευρώ.
Άρα παίζει με χαμηλότερο P/BV η ΕΚΤΕΡ και δεν έχει μόχλευση.
Από πλευράς τζίρου το 2022 η Δομική είχε 12,2 εκατ. ευρώ και EBITDA 2εκατ. ευρώ, ενώ η ΕΚΤΕΡ είχε 23,1 εκατ. ευρώ τζίρο και 1,5 εκατ. ευρώ EBITDA. Τα καθαρά κέρδη της Δομικής ήταν στις 967 χιλ. ευρώ και της ΕΚΤΕΡ στις 568 χιλ. ευρώ.
Η ΕΚΤΕΡ διαθέτει έκταση στην Πάρο όπου θέλει να κατασκευάσει ξενοδοχείο 5 αστέρων.

Σημειώνεται πως από την αρχή του έτους και μέχρι το χθεσινό κλείσιμο η Δομική είχε άνοδο 264% και η ΕΚΤΕΡ 75%

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης