Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στο εξωτερικό

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με χαμηλό τζίρο και το βλέμμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η αγορά μας την ώρα που στην Ευρώπη επικρατούν πτωτικές τάσεις. Μικρές οι απώλειες των ξένων αγορών, οριακά υψηλότερα εμείς. Μία μικρή αδυναμία ξανά στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου, αλλά βρίσκει στηρίξεις από άλλες μετοχές ο Γ.Δ. Καλύτερη η εικόνα της Πειραιώς σε σύγκριση με τις άλλες συστημικές.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση με μεγάλο όγκο, σταθεροποιητικά κινείται σήμερα, αλλά και πάλι με αυξημένες συναλλαγές. Διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 16 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Πειραιώς έχει καλύτερο όγκο και άνοδο περίπου 1%. Ξεκίνησαν πτωτικά, οι άλλες συστημικές αλλά μετά τα δέκα πρώτα λεπτά δείχνουν διαθέσεις για υψηλότερα. Έτσι παρά τις αρχικές απώλειες γύρισαν αμετάβλητες Eurobank και Alpha Bank. H Εθνική είναι με μικρή άνοδο.

OTE: Προσεγγίζει ξανά τα 14 ευρώ. Έχει μείνει υπερβολικά πίσω σε σύγκριση με την αγορά και έχει απογοητεύσεις τους φίλους-μετόχους του. Εξακολουθούμε να εντοπίζουμε σημαντικό περιθώριο ανόδου, καθώς μπορεί να «παίζει» με ίδιους δείκτες αποτίμησης με τις ομοειδείς του εξωτερικού, αλλά η μόχλευση εδώ είναι ελάχιστη και σημαντικά μικρότερη έναντι των ξένων.

ΕΧΑΕ: Έβγαλε μία αντίδραση καθώς η διόρθωση από τα 6 ευρώ έφτασε μέχρι τα 5 ευρώ περίπου. Στα 5,15 ευρώ και στο +0,59%.

FOURLIS: Δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα το τελευταίο διάστημα και δε μας δίνει αφορμές για σχολιασμό. Έχει κάνει μία διόρθωση από τα υψηλά των 5 ευρώ που έγραψε στο τέλος Ιουλίου και σήμερα είναι στα 4,46 ευρώ με μικρές απώλειες και χαμηλό όγκο.

ΑΔΜΗΕ: Εξακολουθούν να βγαίνουν κομμάτια, αλλά γίνεται μάζεμα και φαίνεται. Στα 2,34 ευρώ καις το -0,43%.

ΕΥΔΑΠ: Πέρα βρέχει…

AUSTRIACARD: Κάτω από τα 14 ευρώ και αρκετά πίσω έναντι των άλλων μετοχών του κλάδου.

LAMDA: Στα 6,71 ευρώ και με την αποτίμηση κάτω από 1,2 δισ. ευρώ. Εξακολουθεί να έχει χαμηλότερη απόδοση από αυτή της αγοράς. Δηλαδή με την αγορά στο +40% αυτή είναι στο +15%.

INTRACOM: Περιορισμένη η κίνηση της μετοχής το τελευταίο διάστημα και η αποτίμηση είναι μακριά από την αξία της. Μάλλον όμως οι επενδυτές περιμένουν να δουν πόσα κεφάλαια θα βάλει στην αύξηση της Intralot. Στα 2,07 ευρώ με χαμηλό όγκο.

ΕΚΤΕΡ: Ξεχωρίζει και σήμερα από τις μικρές και την ακολουθούμε διαγραμματικά, αφού η διάσπαση των 2,70 ευρώ βάζει πιο ψηλά των πήχη. Σήμερα στα 2,76 ευρώ και στο +2,22% με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια. Κάποτε δεν άνοιγε και μας έλεγαν πως εγκλωβίζουν αυτές οι μετοχές. Σήμερα, δίνεις όσα θέλεις και σε πολλαπλάσιες τιμές.

MEDICON: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και είναι στα 4,30 ευρώ με την αποτίμηση μόλις στα 19 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης