Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατήρηση της συσσώρευσης με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα αδύναμο άνοιγμα
Σχετικά Άρθρα
Η ανησυχία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και για την πορεία των επιτοκίων εξακολουθεί να επηρεάζει την επενδυτική ψυχολογία.
Ο πληθωρισμός παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί δε δείχνει να υποχωρεί καθώς δεν εξαρτάται μόνο από τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.
Για σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα αδύναμο άνοιγμα και οι εγχώριοι αναλυτές εκτιμούν ότι η ελληνική αγορά θα ακολουθήσει την τάση, λόγω και της απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση.

Eurobank Equities
Περιμένουμε ένα ήπια αρνητικό άνοιγμα σήμερα, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τα σενάρια για την πολιτική της FED, την αύξηση των επιτοκίων μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) του Ιουλίου.

Optima Bank
Περιμένουμε οι ευρωπαϊκές αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα, λόγω απουσίας εγχώριων καταλυτών.

Beta
Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο σκηνικό σήμερα καθώς η περιορισμένη ειδησεογραφία δε δίνει αφορμές για αποφασιστικές κινήσεις. Μία συνεδρίαση σταθεροποίησης αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς η εγχώρια τάση μπορεί να παραμείνει σε στενή συσχέτιση με τις ξένες αγορές.

Depolas
Σταθεροποιητικά έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ, με παρόμοια εικόνα για την υπόλοιπη Ευρώπη. Στον αντίποδα, συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις ΗΠΑ με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να ηγείται των απωλειών. Τα πρακτικά της FED δεν βοήθησαν καθώς παραμένουν σταθεροί στην εκτίμηση ‘’υψηλά επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα’’. Επιπλέον, η επιβράδυνση της Κίνας συνεχίζεται, ενώ το επενδυτικό κλίμα επισκιάζεται με αρνητικές ειδήσεις από τον κλάδο των ακινήτων και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Οι κρατικές ομολογιακές αποδόσεις κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών δυσκολεύοντας την άνοδο των μετοχών. Σε αυτό το πλαίσιο, για τον ΓΔΧΑ το κάτω όριο τιμών τοποθετείται στην περιοχή των 1220-1230 για το επόμενο διάστημα.

Κύκλος
Η κρίσιμη στήριξη των 1268 μονάδων εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά στους πωλητές. Από την αντοχή της διακυβεύονται 50 μονάδες, καθώς η αμέσως επόμενη εντοπίζεται στις 1217 μονάδες. Εκείνη των 1300 μονάδες αποτελεί πλέον ισχυρή αντίσταση. Ο διχασμός των αξιωματούχων της Fed τον Ιούλιο για την ανάγκη και νέων αυξήσεων προκαλεί αναταράξεις στους δείκτες της Wall Street

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης