Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Στο συν οι τράπεζες μετά από 6 πτωτικές

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Στήριξη από επιλεγμένα βαριά χαρτιά – Στο συν οι τράπεζες μετά από 6 πτωτικές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με καλές σχετικά συναλλαγές και αρκετή διακύμανση η σημερινή συνεδρίαση, πρώτη μετά το Δεκαπενταύγουστο. Άνοιξε με απώλειες η αγορά, γύρισε σε θετικό έδαφος, διολίσθησε ξανά και τελικά έκλεισε με οριακή άνοδο. Κράτησε η στήριξη και σήμερα, έκαναν και κλείσιμο στο συν οι τράπεζες, μετά από 6 πτωτικές. Στήριξη από Jumbo, ΟΤΕ, Autohellas και Aegean. Μεγάλες πιέσεις σε Τέρνα Ενεργειακή και Ελλάκτωρ. Με δυνατές απώλειες έκλεισε και η Σαράντης.

JUMBO: Πάνω από τα 27 ευρώ και πάλι η μετοχή και μάλλον θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της διοίκησης αλλά και ένα τρίτο μέρισμα που θα ανεβάσει το συνολικό στα 2 ευρώ. Στα 27,10 ευρώ και στο +2,81%.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Έγραφε η στήλη όταν όλοι έλεγαν για μεγάλη πτώση, ότι πάει εξαιρετικά. Έβγαιναν και τα στοιχεία για τα αεροδρόμια αλλά αλλού κοίταζαν οι απαισιόδοξοι. Τώρα βέβαια που έχουν φύγει όλοι και βλέπουν τον κόσμο στα νησιά, καταλαβαίνουν. Προφανώς και κάποιοι πήγαν να εκμεταλλευτούν τον τουρίστα βάζοντας τιμές σε βίλες και ξενοδοχεία λες και απευθύνονταν σε αγράμματους. Αυτοί την πάτησαν και καλά να πάθουν. Αλλά συνολικά η πορεία είναι και πάλι εξαιρετική. Γι΄αυτό και οι εκπρόσωποι του τουρισμού στο Χ.Α. πήγαν δυνατά υψηλότερα σήμερα. Στο +3,48% και στα 13,10 ευρώ (υψηλό ημέρας) η Aegean και στο +2,25% και στα 12,72% η Autohellas.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έξι συνεχόμενες πτωτικές είχε ο δείκτης και σήμερα άνοιξε με δυνατές πάλι απώλειες αλλά γύρισε ακόμα και θετικός κατά 0,84%. Μετά ξαναγύρισε χαμηλότερα και τελικά κάποια μαστιγώματα στην Πειραιώς στις τελικές δημοπρασίες τον έκλεισαν στο +0,02%. Στο +1,17% η Εθνική, στο -0,77% η Alpha Bank, αμετάβλητη η Πειραιώς και στο -0,33% η Eurobank.

FTSE RUSSELL: Διαβάζαμε σε πρωινό σχόλιο χρηματιστηριακής πως οι αλλαγές θα ανακοινωθούν στις 18 Αυγούστου, αλλά στο site του οίκου, αναφέρει σήμερα το βράδυ. Για να δούμε…

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με όγκο 447 χιλ. τεμάχια η μετοχή σήμερα και έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 16,03 ευρώ με απώλειες 3,61%.

ΕΚΤΕΡ: Προφανώς και υπάρχουν λόγοι που ανεβαίνει και ίσως να μην τους ξέρουμε όλους. Όμως η σύγκριση με τη Δομική Κρήτης την ευνοεί, τα σχέδια του υπουργείου Υποδομών την ευνοούν και το εξάμηνο αναμένεται εξαιρετικό. Αν κάνει διάσπαση των 2,70 ευρώ, ανοίγει ο δρόμος για 3,40 ευρώ. Εκεί έκλεισε σήμερα που ήταν και υψηλό ημέρας και με άνοδο 9,76%.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 47 εκατ. ευρώ η δική της αποτίμηση στα 30 εκατ. ευρώ της ΕΚΤΕΡ. Στα 2,95 ευρώ και στο +3,87% η ΔΟΜΙΚ.

FLEXOPACK: Καλούς αγοραστές αλλά αρκετά χαμηλά είχε η μετοχή και μάλλον κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι πάρτι έχει γίνει στην αγορά και τι θεμελιώδη έχει η συγκεκριμένη και περιμένουν να πάρουν τσάμπα χαρτιά. Βρίσκονται βέβαια που και που μερικοί πρόθυμοι οι οποίοι απηύδησαν να περιμένουν και δίνουν, αλλά πλέον τα… θύματα είναι ελάχιστα. Θεωρούμε πως άνετα θα έπρεπε να είναι 40% υψηλότερα η συγκεκριμένη μετοχή.

LAVIPHARM: Έκανε και αυτή μία καλή διόρθωση από τα υψηλά που είχε γράψει αλλά σήμερα επανήλθε. Προφανώς και θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα. Αυτό δείχνει να προεξοφλεί η αγορά. Στα 0,7080 ευρώ και στο +3,51%.

MEDICON: Δεν τα λες και λίγα τα χαρτιά που έκανε σήμερα. Στα 4,23 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας, με άνοδο 5,75% και όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ELINOIL: Ξεχώρισε από τις πτωτικές καθώς υποχώρησε 3,46%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης