Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το βλέμμα στις ξένες αγορές – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να περιορίζει τις απώλειες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το βλέμμα στις ξένες αγορές – Με επιλεκτικές κινήσεις προσπαθεί να περιορίζει τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χθες οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν σημαντικά, ενώ η δική μας αγορά ήταν κλειστή. Σήμερα, ξεκίνησαν οριακά χαμηλότερα, καθώς η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών έχει ενισχυθεί. Έτσι η συνεδρίαση ξεκίνησε με αξιόλογες απώλειες και προς τις 1.260 μονάδες. Πιέζονται Lamda, ΤέρναΕνεργειακή, ΔΕΗ και τράπεζες. Ανοδικά από τα βαριά η Coca Cola. Λίγο αργότερα, βέβαια μαζεύτηκαν οι απώλειες και πέρασε πάνω από τις 1.270 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Πιέζονται και σήμερα οι συστημικές και έχουν απώλειες κάτω από 2%. Η μεγαλύτερη υποχώρηση για Πειραιώς και Alpha Bank.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Άνω του 3% η πτώση της μετοχής και προσεγγίζει τα 16 ευρώ. Η αποτίμηση κάτω από 2 δισ. ευρώ. Έχει κάνει και υψηλό όγκο η μετοχή.

ΕΥΔΑΠ: Αυτή η μετοχή δεν ακολούθησε την άνοδο, αλλά στην πτώση είναι πρώτη. Στα 6,63 ευρώ και στο -1,34% με χαμηλό βέβαια όγκο.

LAMDA: Και εδώ δεν μπορούμε να πούμε πως ενθουσιάστηκαν οι επενδυτές από την απόδοση της μετοχής. Στα 6,6650 ευρώ και στο -2,27% με την αποτίμηση κάτω από 1,2 δισ. ευρώ.

JUMBO: Δεν έχει κάνει ιδιαίτερο όγκο στα πρώτα λεπτά και ο αγοραστής με τον πωλητή έχουν απόσταση. Με άνοδο ωστόσο η μετοχή.

ΕΛΛΑΔΑ: Έπαιρνε ο άλλος για χρόνια τη σύνταξη γονιού που είχε φύγει από τη ζωή και αθωώθηκε στα Ελληνικά Δικαστήρια. Τι να σχολιάσεις; Αυτή η χώρα πάντα δικαιώνει όσους φοροδιαφεύγουν, χτίζουν χωρίς άδειες, καταπατούν εκτάσεις και τόσα άλλα. Τρομερό παράδειγμα δίνει η δικαιοσύνη για όλους εκείνους που πηγαίνουν «με το σταυρό στο χέρι».

INTRAKAT: Σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο μήνες η Winex έχει αγοράσει 4,416 εκατ. μετοχές ή το 2,751% του συνόλου. Σημειώνουμε πως ο αριθμός των ιδίων μετοχών είναι πολύ μικρός και ανέρχεται μόλις στις 30 χιλ. τεμάχια. Απώλειες 1,92% και στα 3,06 ευρώ η τιμή. Στο τέλος συνήθως της συνεδρίασης, έχουμε κινήσεις ωραιοποίησης.

ΜΑΣΤΙΧΑ: Δημοσίευσε αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου. Οι πωλήσεις στα 5,98 εκατ. ευρώ από 5,28 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στις 224 χιλ. ευρώ από 160 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 5,3 εκατ. ευρώ και τραπεζικές υποχρεώσεις 2,19 εκατ. ευρώ, ενώ είχε ταμείο 1,17 εκατ. ευρώ. Έχει αποτίμηση 10,8 εκατ. ευρώ, επομένως δε θεωρούμε ότι αδικείται.

AUSTRIACARD: Κάτω από τα 14 ευρώ έχει γυρίσει η μετοχή. Περιμένουμε το εξάμηνο να δούμε αν είναι σε καλό δρόμο τα νούμερα που έχει πει η διοίκηση. Πάντως, σε σύγκριση με τις άλλες του κλάδου, δεν έχει ακολουθήσει.

ΕΚΤΕΡ: Παρά τα μεγάλα βραχυπρόθεσμα κέρδη, έχει καλή συμπεριφορά και σήμερα η μετοχή και κινείται σταθεροποιητικά και ελαφρώς ανοδικά. Προφανώς τα νούμερα που θα δημοσιεύσει και αυτή για το εξάμηνο θα δείξουν ότι είναι ελκυστικά αποτιμημένη. Αν μάλιστα συγκρίνουν τη δική της αποτίμηση με αυτή της Δομικής Κρήτης, νομίζουμε πως παρά την άνοδο, αδικείται η μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ξανά κάτω από τα 5 ευρώ η μετοχή αλλά με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης