Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διόρθωση – Ποιες μετοχές περιόρισαν τις απώλειες

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διόρθωση – Ποιες μετοχές περιόρισαν τις απώλειες
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η … βαρύτητα έκανε το θαύμα της σήμερα. Σε κάποια στιγμή οι απώλειες από το -1,80% στον FTSE 25 είχαν περιοριστεί στο -0,30%, αλλά μόλις 4 μετοχές είχαν άνοδο εκείνη την ώρα και 20 υποχωρούσαν. Μάλιστα 9 από τις πτωτικές είχαν δυνατές απώλειες. Όμως η βαρύτητα μετοχών όπως Coca Cola, ΟΠΑΠ, Εθνική Τράπεζα συγκράτησαν την πτώση. Βέβαια, είδαμε καλή αντίδραση από τα χαμηλά για ορισμένες μετοχές και συνολικά περιορίστηκαν οι απώλειες. Όμως ήταν μία καθαρά πτωτική συνεδρίαση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Εθνική γύρισε πρώτη ανοδική και έκλεισε με άνοδο 1,51%. Οι άλλες τρεις συστημικές έκλεισαν με απώλειες και μάλιστα καλές. Άνω του 1,90% η πτώση και έως 2,39%.

COCA COLA: Έβαλε δυνατή πλάτη σήμερα. Ήταν μόνιμα σε θετικό έδαφος και τελικά ενισχύθηκε 1,98%.

LAMDA: Είναι μεταξύ των λίγων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης που αδυνατούν να ακολουθήσουν την κίνηση της αγοράς. Και δε φτάνει αυτό, μόλις βρουν ευκαιρία πάνε εύκολα χαμηλότερα. Με ελάχιστη άνοδο από την αρχή του έτους, παρά τις πολλές και θετικές θα λέγαμε ειδήσεις που έχει βγάλει, από το project του Ελληνικού αναφορικά με προπωλήσεις, εισπράξεις και τιμές. Προφανώς θέλουν να δουν πρόοδο οι επενδυτές.

JUMBO: Από το άνοιγμα αν και με μικρό όγκο, πήγε πάνω με όλη την αγορά να πηγαίνει κάτω. Στα 26,36 ευρώ και στο +1,31%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έγραψε τιμές και κάτω από τα 16 ευρώ. Όμως κατάφερε τελικά να κλείσει με άνοδο 0,18% και στα 16,63%.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δυνατή και εδώ η υποχώρηση. Έκλεισε με απώλειες 1,88% και στα 13,56 ευρώ.

ΔΕΗ: Δυνατή πίεση και εδώ. Υπάρχουν κάποιες φήμες για γνωστό διαχειριστή που την έπαιζε και πολλά χρόνια πριν short, ότι έχει δραστηριοποιηθεί ξανά. Την ίδια ώρα είναι long σε άλλη μετοχή της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Την προηγούμενη φορά βέβαια που το είχε κάνει το short αυτό έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει τη χασούρα. Όχι βέβαια στη δικιά του τσέπη, αφού διαχειρίζεται λεφτά άλλων. Έγραψε χαμηλό στα 9,51 ευρώ και υψηλό στα 9,85 ευρώ και έκλεισε στα 9,80 ευρώ.

CENERGY: Από τα 7 και πλέον ευρώ που είχε βρεθεί προς τα τέλη Ιουλίου, γύρισε μέχρι τα 6,21 ευρώ σήμερα και μετά έβγαλε αντίδραση. Έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 6,51 ευρώ (+2,04).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Την παλιά κακή συμπεριφορά έχει η μετοχή και διολισθαίνει το τελευταίο διάστημα χαμηλότερα. Έτσι σήμερα έγραψε και τιμές κάτω από τα 5 ευρώ.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν πωλητές. Δε χρειάστηκε να προσπαθήσουν αρκετά. Μόλις βγήκε πωλητής με πάνω από 15 χιλ. τεμάχια στα 0,3970 ευρώ δόθηκε το σύνθημα. Μετά μπήκε η πώληση στα 0,39 ευρώ και το ενδιαφέρον πήγε στα Τάρταρα. Στο -4,15% τελικά το κλείσιμο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με τα χίλια ζόρια είχε πάει από τα 0,60 ευρώ στα 0,70 ευρώ και γύρισε ξανά στα 0,60 ευρώ σε χρόνο dt. Στα 0,6170 ευρώ τελικά το κλείσιμο.

ΕΚΤΕΡ: Καλή η συμπεριφορά της μετοχής. Έγραψε στο ξεκίνημα τιμές μέχρι και στο -3,96% (2,18 ευρώ) και μετά βρήκε δύναμη και αντέδρασε. Βοήθησε ίσως και το θέμα που είχαμε για τη δυνατότητα ανάληψης μεγαλύτερων έργων από τις μικρές που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών. Καλή και η συμπεριφορά της Δομικής Κρήτης. Στο +8,37% και στα 2,46 ευρώ το κλείσιμο που ήταν και υψηλό ημέρας. Η Δομική στα 2,84 ευρώ και στο +1,79%.

INTRAKAT: Βγαίνουν δυνατές αγορές στο τέλος της συνεδρίασης εδώ και κάμποσες συνεδριάσεις. Σήμερα με όγκο 428 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 3,12 ευρώ με άνοδο 1,96%. Είχε γράψει χαμηλό στα 2,95 ευρώ.


Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης