Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Σε Τράπεζα Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή τα βλέμματα λόγω MSCI – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Σε Τράπεζα Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή τα βλέμματα λόγω MSCI – Συσσώρευση περιμένουν οι αναλυτές
Ο τζίρος αναμένεται χαμηλός καθώς κορυφώνεται η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών
Σχετικά Άρθρα
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες για την είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς στον MSCI με ταυτόχρονη έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής με τη χθεσινή απόφαση του οίκου. Έτσι παραμένουν δέκα οι μετοχές στον MSCI Greece Standard (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Jumbo, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς).
Οι δύο μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Η συσσώρευση αναμένεται να συντηρηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση με τους αναλυτές να σημειώνουν πως οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν με απώλειες, καθώς οι οικονομολόγοι περιμένουν πως μετά την παύση των κεντρικών τραπεζών το Σεπτέμβριο θα ακολουθήσει άλλη μία αύξηση επιτοκίων.
Ο τζίρος αναμένεται χαμηλός καθώς κορυφώνεται η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα αναμένεται να ανοίξουν πτωτικά λόγω των ανανεωμένων στοιχημάτων ότι η FED πιθανότατα θα σηματοδοτήσει μία παύση στην επόμενη απόφασή της για τα επιτόκια το Σεπτέμβριο.

Optima Bank
Περιμένουμε από το ΧΑ να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα σήμερα με την Τράπεζα Πειραιώς και την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο επίκεντρο

Beta
Παρά το γεγονός πως η γενική τάση στην αγορά εξακολουθεί να είναι ανοδική, περιμένουμε σήμερα συνέχιση της συσσώρευσης με υποτονικό επενδυτικό ενδιαφέρον και διατήρηση των όγκων σε χαμηλά επίπεδα, λόγω της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου που ακολουθεί. Μετά τη χθεσινή αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI χθες βράδυ, αρνητικό κλίμα αναμένεται για την Τέρνα Ενεργειακή και θετικό για την Τράπεζα Πειραιώς .

Κύκλος
Σε 10 παρέμεινε ο αριθμός των μετοχών του δείκτη MSCI Standard Greece μετά την είσοδο της Πειραιώς και την ταυτόχρονη έξοδο της Τενέργα. Παραμένει στις 1.328 μονάδες το πλησιέστερο όριο αντίστασης του Γ.∆. και στις 1.308 μονάδες η εγγύτερη στήριξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης