Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό, προτίμησε τη συσσώρευση

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό, προτίμησε τη συσσώρευση
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Είναι μερικές μέρες τώρα που μία κόπωση τη βλέπουμε. Είναι και η περίοδος όπου το ενδιαφέρον μειώνεται αισθητά, είναι και τα μεγάλα κέρδη των προηγούμενων μηνών και κάπως όλα αυτά οδηγούν σε κινήσεις κατοχύρωσης και σε μία ήπια διολίσθηση. Δε μπορούμε να πούμε πως αυτή η πορεία μας δημιουργεί ανησυχία. Αντιθέτως, και μεγαλύτερη διόρθωση να κάνει, και πιο βίαιη πάλι δικαιολογείται. Στον MSCI είναι τα βλέμματα και πολλά τα σενάρια που κυκλοφορούν. Σε λίγες ώρες θα ξέρουν ποια θα μπει, αν μπει και ποια θα βγει, αν βγει.

Στο εξωτερικό κυριαρχούσαν ανοδικές τάσεις και έγιναν πιο ισχυρές μετά τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμούς στις ΗΠΑ που ήταν λίγο καλύτερα των εκτιμήσεων. Όμως εμείς δεν ακολουθήσαμε και κλείσαμε με μικρές απώλειες. Η συσσώρευση πάντως δεν έχει διαταραχθεί. Από τα βαριά ξεχώρισε η Ελλάκτωρ με κλείσιμο στο +3,82% και στο υψηλό ημέρας και η Alpha Bank, η οποία επίσης έκλεισε σε υψηλό ημέρας. Με όγκο υποχώρησε και έκλεισε σε χαμηλό ημέρας ο ΟΠΑΠ, ενώ πιέστηκε και η Πειραιώς.

ΚΡΑΤΙΚΟΧΑΡΤΑ: Σου βγάζουν την ψυχή! Φταίνε και οι διοικήσεις. Βάζουν εκεί οι κυβερνήσεις τους δικούς τους και βέβαια δεν ενδιαφέρονται για την πορεία των μετοχών. Έτσι όσοι έχουν αυτά τα χαρτιά και δεν έχουν μία καλή διασπορά, είναι στα κάγκελα. Δε χρειάζεται να γράψουμε ονόματα. Τα ξέρετε…

ALPHA BANK: Πολλά τα παράπονα των επενδυτών καθώς η συγκεκριμένη δεν έχει ακολουθήσει τις άλλες συστημικές. Νομίζουμε πως έως ένα βαθμό η υστέρηση αυτή έχει να κάνει και με τα αποτελέσματα. Δεν είναι τόσο καλά όσο των άλλων. Με πωλητές στο κλείσιμο και στα 1,5765 ευρώ (+1,51%).

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κατοχυρώθηκαν κέρδη, ενώ ο όγκος λόγω ενός πακέτου 3 εκατ. τεμαχίων στο κλείσιμο ξεπέρασε τα 5,5 εκατ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Στα 15,45 ευρώ και στο -1,78% με όγκο πάνω από 400 χιλ. τεμάχια. Μπήκε αξιόλογη εντολή πώλησης στις τελικές δημοπρασίες με αποτέλεσμα να κλείσει χαμηλό ημέρας.

ΟΤΕ: Φλερτάρει με τα 14 ευρώ. Αρκετά πακετάκια έκανε σήμερα και έκλεισε με απώλειες 0,77%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Δε μπορούμε να πούμε πως είδαμε κινήσεις που ενθουσίασαν. Έγραψε νέα υψηλά η Αλουμύλ, υποχώρησε με σχετικά καλές συναλλαγές η Κτήμα Λαζαρίδη και με χαμηλότερες η Κέκροψ.

ΕΚΤΕΡ: Πριν λίγες μέρες «ακούμπησε» τα 2,70 ευρώ που κατά την άποψή μας είναι σημαντική αντίσταση αλλά και τεχνικός στόχος. Λογική η διόρθωση των τελευταίων ημερών. Στα 2,30 ευρώ και στο -4,17%.

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Βγήκαν πωλητές και μάλιστα πήγαν σήμερα τη μετοχή μέχρι τα 2,94 ευρώ. Ωστόσο, φαίνεται πως την προσέχουν και μετά από όγκο 620 χιλ. τεμάχια την έκλεισαν στα 3,08 ευρώ και στο -1,12%.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Έχει από τις αρχές του έτους εξουσιοδότηση το Δ.Σ. να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο, έχει έγκριση από Γ.Σ. για warrants αλλά δεν έχουμε δει κάποια κίνηση. Υπάρχει η συμφωνία με την LDA Capital για να βάλει έως και 20 εκατ. ευρώ και να δραστηριοποιηθεί στις ΑΠΕ. Ανακοίνωσε γενική συνέλευση για τις 9 Σεπτεμβρίου και μέσα στα θέματα είναι ενημέρωση και συζήτηση αναφορικά με την επιχειρηματική επαναδραστηριοποίηση της εταιρείας.

DOTSOFT: Θέλει ακόμα δουλίτσα μέχρι να τη φτάσουν στο επίπεδο που θέλουν και θα τη φτάσουν εκτιμούμε, γιατί δεν είναι «αδύναμα» τα χέρια τους. Σήμερα στην πρεμιέρα της ουσιαστικά δεν έκανε πράξη. Κάποια πακέτα πέρασαν περίπου όσα και τα χαρτιά που «τύπωσε». Είχε επίσης μόνο αγοραστές. 

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πακέτο 280 χιλ. τεμαχίων έκανε σήμερα, ενώ βγήκαν και κάμποσα ακόμα κομμάτια.

ΙΛΥΔΑ: Νέα πολυετή υψηλά αποτελούν τα 1,90 ευρώ (+4,40%) που έκλεισε σήμερα.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Με καλή άνοδο 3,28% το κλείσιμο της μετοχής και με σχετικά καλές συναλλαγές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης