Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα παρά την άνοδο στην Ευρώπη

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα παρά την άνοδο στην Ευρώπη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Υποτονικό το ξεκίνημα της δικής μας αγοράς, αν και οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν ανοίξει με αξιόλογη άνοδο. Ίσως φταίει η περίοδος, ίσως να έχουμε και κούραση. Δεν μπορούμε να πούμε πως στα πρώτα λεπτά υπάρχουν μετοχές που να έχουν ξεχωρίσει. Αναγνωριστικές οι πρώτες κινήσεις.

MSCI: Σήμερα η αναδιάρθρωση των δεικτών και μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς. Θα γίνουν 11 οι μετοχές ή θα αφαιρεθεί η Τέρνα Ενεργειακή;

ALPHA BANK: Σύμφωνα με αναλυτές, η διοίκηση χθες είπε στην τηλεδιάσκεψη πως περιμένει καθαρά έσοδα από τόκους πάνω από 1,7 δισ. ευρώ ενώ στόχος είναι να δώσει μέρισμα το 20% των κερδών του 2023. Η Optima Bank εκτιμά πως το μέρισμα θα είναι περίπου 0,058 ευρώ ανά μετοχή, αρκετά πάνω από την εκτίμησή της που είναι στα 0,041 ευρώ και επαναδιατυπώνει τη σύσταση αγοράς με την τιμή στόχο των 1,83 ευρώ. Με άνοδο αλλά υποτονικό και εδώ το ξεκίνημα.

JUMBO: Ο κ.Βακάκης είναι από τους ελάχιστους που έχουν μιλήσει μέχρι στιγμής για ανάγκη μείωσης των τιμών γιατί βλέπει μακριά. Οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει σε πολλά προϊόντα δεν υποστηρίζονται από τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Η Jumbo έχει πει πως θα κάνει κινήσεις να μειώσει το μικτό περιθώριο ώστε να ωφεληθεί ο καταναλωτής. Η κίνηση προφανώς και θα της δώσει μερίδια και θα κερδίσει από την αύξηση του όγκου των πωλήσεων. Εδώ βλέπουμε άλλες εισηγμένες να έχουν μηδενική αύξηση όγκου και 20% αύξηση τζίρου. Προφανώς και όταν αναφερόμαστε στις ανατιμήσεις που έχουν γίνει αναφερόμαστε σε αυτές που κατά την άποψή μας δε δικαιολογούνται. Όταν αγοράζουν πιο ακριβά οι εταιρείες, είναι λογικό να το μετακυλίσουν.

ΑΔΜΗΕ: Βγαίνουν χαρτιά από γνωστό ξένο που έχει από παλιά, αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσουν αφού οι αγοραστές είναι δυνατοί και θεωρούν πως υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανόδου στη μετοχή, λόγω ενεργειακού στόρι.

IDEAL: Ανακοίνωσε πρώτο εξάμηνο με τα έσοδα να αυξάνονται 38%, τα EBITDA 43% και στα 15,6 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη 37% και στα 9 εκατ. ευρώ.

INTRALOT: Αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης από τη γενική συνέλευση στο τέλος Αυγούστου και μέσα στο Σεπτέμβρη θα δούμε την αύξηση κεφαλαίου. Κατά την άποψή μας η κάλυψη είναι εύκολη, γιατί έχει κεφάλαια η Intracom, ενώ βελτιώνει και τις προοπτικές, άρα θα έχει ενδιαφέρον και από την πλευρά των άλλων μετοχών. Αν είναι και καλό το κλίμα τότε θα πάει εξαιρετικά.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα εξαμήνου. Το δεύτερο τρίμηνο ειδικά ήταν τρομερό. Θυμίζουμε πως το 2022 είχε καθαρά κέρδη 65 εκατ. ευρώ, δηλαδή η μετοχή παίζει με μονοψήφιο p/e, ενώ στο εξάμηνο το πρώτο φέτος τα κέρδη είχαν αύξηση 100%. Δηλαδή πόσο είναι το εκτιμώμενο p/e για το 2023; Με καλή άνοδο 1,56% στο ξεκίνημα και στα 9,14 ευρώ.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Να μην ξεχάσουμε και τη συγκεκριμένη που έχει κάνει μειώσεις τιμών. Στα 8,54 ευρώ στο άνοιγμα και στο +1,18%.

ENTERSOFT: Με καλό όγκο πάνω από 16 χιλ. τεμάχια ξεκίνησε η μετοχή και παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά που έγραψε πρόσφατα. Στα 6,26 ευρώ και στο +1,62%.

DOTSOFT: Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών στην ΕΝ.Α PLUS και συγκεκριμένα έχουν εισαχθεί 3,12 εκατ. μετοχές. Τιμή εκκίνησης τα 3,85 ευρώ και κωδικός ΝΤΟΣΟΦΤ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης