Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – Ανάσες μετά το ράλι στα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η συσσώρευση – Ανάσες μετά το ράλι στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Μία κόπωση την έχει και γι΄αυτό είναι καλή η συσσώρευση που κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις. Χαμηλός ο τζίρος και σήμερα και παίζει μέσα στο εύρος που έχουν δώσει οι αναλυτές, δηλαδή 1.300-1.350 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές και εμείς ακολουθήσαμε αλλά όχι με την ίδια απόδοση. Στα μικρομεσαία είδαμε καλές διορθωτικές κινήσεις από αρκετές μετοχές που έχουν κάνει ράλι.

ALPHA BANK: Αν και τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων μάλλον δεν έμειναν και τόσο ικανοποιημένοι οι αναλυτές από την ανάλυση των γραμμών. Η μετοχή έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο 1,5530 ευρώ με απώλειες 1,43%.

SARANTIS: Άλλη μία μετοχή που φτάνει στα προ πανδημίας επίπεδα. Είχε μείνει αρκετά πίσω γιατί μετά την πανδημία είχε και τον πόλεμο στην Ουκρανία που την επηρέασε. Όμως ο βασικός μέτοχος ήταν πάντα στο ταμπλό και στήριζε όποτε χρειάστηκε. Πριν λίγο καιρό διέγραψε και ίδιες μετοχές. Στα 8,36 ευρώ και στο +5,42% με όγκο 45 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 558 εκατ. ευρώ.

MOTOR OIL: Προφανώς και η κίνηση της εν λόγω μετοχής είναι αρκετά καλύτερη από τα ΕΛΠΕ, που το τελευταίο διάστημα και λόγω των εξαγορών προσπαθεί. Στα 23 ευρώ και στο +2,68%. Στα 8,35 ευρώ τα ΕΛΠΕ και στο +1,71%.

COCA COLA: Αν δει κάποιος τον όγκο των πωλήσεων και στη συνέχεια το τζίρο θα δει πως δεν πούλησε περισσότερα κιβώτια από πέρυσι. Πούλησε περίπου τα ίδια αλλά σε σημαντικά υψηλότερες τιμές. Έτσι εκτοξεύτηκε ο τζίρος. Στα 26,58 ευρώ και στο +0,87%.

ΑΔΜΗΕ: Η στήλη τον παρακολουθεί καιρό. Φυσικά και μας είχε κουράσει και εμάς η πορεία της μετοχής και η μεγάλη καθυστέρηση. Έχουμε να κάνουμε με μία εταιρεία που έχει τα δίκτυα και χωρίς αυτήν δε γίνεται ενεργειακή μετάβαση και απείχε από το πάρτι που είχε γίνει στον κλάδο. Τώρα, έχει βρει το δρόμο της καθώς έχει το διαγωνισμό πώλησης του 20% της Αριάδνη, αλλά έχει και βελτιωμένο WACC που θα στηρίξει περαιτέρω τα αποτελέσματα. Η μετοχή πήγε σήμερα σε υψηλό 17 μηνών, αλλά έκανε και πάλι χαρτιά. Που θα πάει θα τελειώσει και εδώ ο πωλητής. Για τη στήλη βέβαια το +40% και κάτι από την αρχή του έτους είναι υπεραρκετό.

ΕΧΑΕ: Μετά από 8 πτωτικές έκλεισε με μικρή άνοδο 0,96%.

INTRALOT: Ανακοινώθηκε η αύξηση κεφαλαίου και νομίζουμε πως θα καλυφθεί εύκολα, καθώς θα γίνει σε καλή εποχή και θα επιτρέψει και την έξοδο από την επιτήρηση και την περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών του ομίλου. Προφανώς και θα βάλει λεφτά και η Intracom, άλλωστε και το έχει πει και έχει πολλά. Στα 0,64 ευρώ και στο -5,88% με όγκο 450 χιλ. τεμάχια. Η αγορά οδηγεί την τιμή εκεί που πιστεύει πως θα γίνει η αύξηση.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ωραίο μάζεμα έγινε σήμερα στη μετοχή.

CENTRIC: Στα 0,41 ευρώ και στο -3,76%. Φυσιολογική διόρθωση, αφού έκανε μεγάλη κίνηση.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Μεγάλη κίνηση σήμερα. Πήγε μέχρι το +10,16% και στα 3,47 ευρώ και γύρισε χαμηλότερα για να κλείσει τελικά στα 3,25 ευρώ και στο +3,17%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δεν έχουν τελειωμό αυτά τα χαρτιά. Απώλειες 1,52% με κλείσιμο στα 0,65 ευρώ. Ο όγκος περίπου 350 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: 3,5 εκατ. ευρώ καθαρά στο εξάμηνο με αποτίμηση 63 εκατ. ευρώ με χαμηλό καθαρό δανεισμό. Προφανώς και θα έχει μονοψήφιο p/e στο σύνολο του έτους αν δε χαλάσει κάτι και άρα, μία δίκαιη τιμή είναι σημαντικά πιο πάνω από τα 9 ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης