Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα παρά την άνοδο σε Ευρώπη και τα ισχυρά κέρδη

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικά υψηλότερα παρά την άνοδο σε Ευρώπη και τα ισχυρά κέρδη
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το κλίμα στην Ευρώπη είναι καλό στο ξεκίνημα και παρατηρείται καλή αντίδραση στις μεγάλες αγορές. Ακολουθεί και η δική μας αγορά, αλλά όχι με τον ίδιο ρυθμό, αν και έχει λόγους. Δηλαδή, έχει ισχυρά αποτελέσματα από Coca Cola και Alpha Bank. Βλέπουμε στο ξεκίνημα την ΕΕΕ να ενισχύεται περίπου 2%, αλλά την ΑΛΦΑ να έχει άνοδο 0,5%. Συνολικά έχουμε μία ήπια αντίδραση από τα βαριά χαρτιά. Υπάρχει εποχικότητα και ίσως και κούραση. Το ράλι ήταν μεγάλο.

ΥΠΕΚΕΡΔΗ: Συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και είναι θεαματικά. Αποτέλεσμα των μεγάλων αυξήσεων που έκαναν και που συνεχίζουν να κάνουν οι εταιρείες. Όλα εμείς τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει καμία προστασία από τις αρχές. Δεν υπάρχουν αρχές. Ό,τι κάνουμε από μόνοι μας. Απίστευτα πράγματα.

ΑΝΟΔΟΣ: Σε ελληνικό χρήμα συνεχίζει να στηρίζεται η άνοδος στο Χ.Α. με τους ξένους να έχουν καθαρές εκροές.

MSCI: Αύριο το βράδυ η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών. Η Piraeus Sec. αναφέρει πως ξένοι οίκοι δίνουν εκτίμηση για είσοδο της Τράπεζας Πειραιώς και για πιθανή έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής.

ALPHA BANK: Ισχυρά τα νούμερα και φαίνεται πως θα μπορέσει να πετύχει το στόχο για αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 0,23 ευρώ. Στα 1,5840 ευρώ και στο +0,54% στο ξεκίνημα.

COCA COLA: Με αύξηση 4% του όγκου πωλήσεων σε δημοσιευμένη βάση ή μείωση 1% σε οργανική βάση πέτυχε αύξηση εσόδων 19,3% ή 17,8% αντίστοιχα! Καταλαβαίνετε τι αυξήσεις έχουν γίνει στις τιμές! Τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 385,7 εκατ. ευρώ από 152,9 εκατ. ευρώ και σε συγκρίσιμη βάση ανήλθαν στα 389 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ. Έπιασε στο άνοιγμα και τα 27 ευρώ η μετοχή.

ΕΧΑΕ: 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις παρά τις προοπτικές της αγοράς λόγω επενδυτικής βαθμίδας. Προφανώς και οι ξένοι επενδυτές είναι δυσαρεστημένοι από την πορεία των εξόδων και από το έργο της νέας διοίκησης. Και η στήλη δε μπορεί να πει πως έχει δει κάποιο έργο. Με οριακή άνοδο στο ξεκίνημα.

ΑΔΜΗΕ: Ξεχωρίζει και αυτός λόγω του δημοσιεύματος του ΒΝ. Έχει βρει πλέον το δρόμο της η μετοχή. Στα 2,49 ευρώ και στο +4,19%. Υψηλό 17 μηνών. 

INTRALOT: Προς νέα αύξηση κεφαλαίου σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του ΒΝ και του συναδέλφου Νίκου Καρούτζου. Όταν η στήλη μετά την πρώτη αύξηση αναδείκνυε τα αρνητικά ίδια κεφάλαια και ανέφερε πως δε βγαίνει από την επιτήρηση, αν και οι διοικούντες είχαν πει πως με την αύξηση θα βγουν, ακούσαμε πολλά. Πολλοί είχαν πιστέψει μάλιστα ότι θα έκανε κάποιο κόλπο και μαγικά θα έβγαινε. Τώρα αναδιαρθρώνει δάνεια και κάνει νέα αύξηση κεφαλαίου και προφανώς κεφάλαια που έχει διαθέσιμα η Intracom θα πάνε στην αύξηση.

ΑΒΑΞ: Ολοκληρώθηκε μία ακόμη πώληση περιουσιακού στοιχείου η οποία βέβαια αναμενόταν. Η Μυτιληναίος πήρε τη Volterra και το συνολικό τίμημα έχει μία διαφορά σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εταιρειών. Εξηγούμαστε: Η Μυτιληναίος στην ανακοίνωσή της λέει ότι τίμημα μπορεί να φτάσει συνολικά στα 24 εκατ. ευρώ αν επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι. Η Άβαξ στη δική της ανακοίνωση λέει πως το τίμημα μπορεί να φτάσει έως τα 25 εκατ. ευρώ! Προς το παρόν θα λάβει 6 εκατ. ευρώ ως αρχικό τίμημα και 7 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή πρόσθετου τιμήματος. Σημειώνουμε πως λίγο πριν έβγαλε η Άβαξ διορθωτική ανακοίνωση.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Προς τρίτο limit up η μετοχή. Στο +9,88% με μικρό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης