Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα και τις επιχειρηματικές ειδήσεις – Alpha Bank και Coca Cola στο επίκεντρο

ΧΑ: Στήριξη από τα ισχυρά αποτελέσματα και τις επιχειρηματικές ειδήσεις – Alpha Bank και Coca Cola στο επίκεντρο
Χαμηλός αναμένεται ο τζίρος καθώς βρισκόμαστε στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο παρουσίασε η Alpha Bank πριν από λίγο, ακολουθώντας την τάση και των άλλων συστημικών τραπεζών.
Ισχυρά και τα μεγέθη της Coca Cola η οποία εμφάνισε καθαρά κέρδη 389 εκατ. ευρώ από 317 εκατ. ευρώ σε συγκρίσιμη βάση στο εξάμηνο με σημαντική αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις 19,3%, την ώρα που οι όγκοι είχαν αύξηση μόλις 4%.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι επιχειρηματικές κινήσεις και πριν από λίγο ανακοινώθηκε η εξαγορά της Volterra που άνηκε στην Avax από την Μυτιληναίος, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΝ, η Intralot θα προχωρήσει σε νέα αύξηση κεφαλαίου.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό ίσως δώσουν την αφορμή για μία ανοδική κίνηση στην αγορά, σημειώνουν οι αναλυτές, αν και λόγω εποχικότητας ο τζίρος αναμένεται χαμηλός.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν θετικό άνοιγμα για τις αγορές μετοχών, αλλά η επενδυτική ψυχολογία παραμένει εύθραυστη λόγω την πτώσης της Κίνας σε αποπληθωρισμό.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να αντιδράσει σήμερα με την Alpha Bank και την Coca Cola να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή μεταβλητότητα και υποτονική διάθεση, λόγω του επενδυτικού ενδιαφέροντος που είναι περιορισμένο λόγω εποχικότητας. Η Alpha Bank θα είναι στο επίκεντρο λόγω των καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου όπως και η Coca Cola θα τραβήξει επενδυτικό ενδιαφέρον βάσει των δικών της επιδόσεων στο εξάμηνο. Η αναδιάρθρωση του MSCI αύριο το βράδυ είναι πιθανό να περιλαμβάνει την προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς.

Κύκλος
Η ΕΕΕ (το πρωί) και η Alpha Bank ανακοινώνουν τα εξαμηναία αποτελέσματά τους. H τεχνική εικόνα του Γ. ∆. διαταράχθηκε και η βραχυπρόθεσμη τάση είναι πλέον πτωτική. Πλησιέστερη στήριξη στις 1.307 μονάδες και ακολουθεί η κρισιμότερη των 1.300 μονάδων που ζητείται να επιβεβαιωθούν ώστε να αναπτερωθεί το ηθικό των αγοραστών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης