Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΕΧΑΕ: 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις παρά τις προοπτικές της αγοράς λόγω επενδυτικής βαθμίδας

ΕΧΑΕ: 8 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις παρά τις προοπτικές της αγοράς λόγω επενδυτικής βαθμίδας
Mεγάλη είναι η αύξηση των αμοιβών και των εξόδων του προσωπικού στο εξάμηνο και συγκεκριμένα ανήλθε στα 6,93 εκατ. ευρώ από 5,62 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Μετά από ένα ισχυρό ράλι από την αρχή του έτους που οδήγησε τη μετοχή της ΕΧΑΕ σχεδόν στο διπλασιασμό της τιμής της μετοχής, στις τελευταίες συνεδριάσεις παρατηρείται μία αξιόλογη διόρθωση.
Η μετοχή ξεκίνησε τη χρονιά από τα 3,10 ευρώ και λόγω των προοπτικών της αγοράς, την πορείας των μετοχών λόγω των προσδοκιών επενδυτικής βαθμίδας η μετοχή βρέθηκε προς τα τέλη Ιουλίου στα 6,01 ευρώ (25/7).
Ήταν και η τελευταία ανοδική συνεδρίαση για τη μετοχή αφού έκτοτε έχει στις 10 συνεδριάσεις 9 πτωτικές και μία αμετάβλητη.
Μάλιστα στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις από τα 5,97 ευρώ έχει φτάσει στα 5,21 ευρώ που ήταν το χθεσινό κλείσιμο.
Η αποτίμηση έχει διολισθήσει στα 314 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, από την αρχή του έτους έχει άνοδο 68%, δηλαδή σημαντικά πάνω από την απόδοση της αγοράς.
Η βελτίωση της αποτίμησης της αγοράς, αλλά και του μέσου ημερήσιου τζίρου αποτυπώθηκε στα έσοδα στο εξάμηνο τα οποία ανήλθαν στα 21,9 εκατ. ευρώ από 18,7 εκατ. ευρώ.
Όμως τα καθαρά κέρδη (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) μειώθηκαν στα 5,6 εκατ. ευρώ από 7,2 εκατ. ευρώ.
Η πτώση οφείλεται και στην αποτίμηση χρηματοοικονομικών στοιχείων όπως το Χρηματιστήριο του Κουβέιτ και του Βελιγραδίου.
Επίσης, μεγάλη είναι και η αύξηση των αμοιβών και των εξόδων του προσωπικού στο εξάμηνο και συγκεκριμένα ανήλθε στα 6,93 εκατ. ευρώ από 5,62 εκατ. ευρώ.
Στις τελευταίες τηλεδιασκέψεις οι αναλυτές ρωτούν συχνά για την αύξηση του συγκεκριμένου κονδυλίου και φαίνεται η δυσαρέσκεια, αφού το κόστος είναι υψηλό μπροστά στα έσοδα και μειώνει τα κέρδη.
Από την άλλη η διοίκηση το αποδίδει στην ανάγκη να γίνει πιο ανταγωνιστική και να καλύψει κενές θέσεις, άποψη που όμως δε φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τους ξένους θεσμικούς, οι οποίοι βλέπουν τα κόστη να αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό από τα έσοδα και παράλληλα δε βλέπουν κάποιο αποτέλεσμα από όλα αυτά που είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει η νέα διοίκηση. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης