Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση σε όλο το ταμπλό, αλλά καλύτερα από τις ξένες αγορές

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Διόρθωση σε όλο το ταμπλό, αλλά καλύτερα από τις ξένες αγορές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Διόρθωση σήμερα και για κάποια, ειδικά, μικρομεσαία χαρτιά που είχαν κάνει ράλι, ήταν πιο βαριά. Η φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών στην Ιταλία μας επηρέασε και εμάς, αλλά ήταν και μία καλή ευκαιρία να διορθώσουμε λίγο. Χαμηλός ο τζίρος και λόγω των ημερών. Καλά πήγαμε όμως συνολικά αφού οι δικές μας απώλειες ήταν σημαντικά μικρότερες έναντι των ευρωπαϊκών σε επίπεδο βασικού δείκτη. Στις τελικές δημοπρασίες πιάσαμε χαμηλό ημέρας και τελικά κλείσαμε στις 1.311 μονάδες και στο -0,72%. Ουσιαστικά η συσσώρευση συνεχίζεται και το εύρος που δίνουν οι αναλυτές είναι μεταξύ 1.300 μονάδων και 1.350 μονάδων. Αύριο πριν το άνοιγμα έχουμε αποτελέσματα εξαμήνου από Alpha Bank και Coca Cola και μεθαύριο την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα υπερκέρδη φορολογούνται στην Ιταλία. Η στήλη ήταν η πρώτη που είχε γράψει για τα μηδενικά επιτόκια καταθέσεων και τα υψηλά χορηγήσεων. Αρκετά πριν γίνει εκείνη η συνάντηση Σταϊκούρα-Τραπεζικών, η οποία δεν είχε θετικό αποτέλεσμα για τους καταθέτες. Θεωρούμε πως θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση το παράδειγμα της Ιταλίας και θα φορολογήσει τα κέρδη, αλλά μάλλον μετά το placement του ΤΧΣ. Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι οι τραπεζίτες πυροβολούν τα πόδια τους. Δε γίνεται να έχουν μηδενικά επιτόκια καταθέσεων, όταν στο εξωτερικό δίνονται πολλαπλάσιες αποδόσεις, όταν τα έντοκα είναι πάνω από 3,5% κ.α. Στο -0,81% ο δείκτης σήμερα και με τις μεγαλύτερες απώλειες Eurobank και Alpha Bank αλλά οριακά μικρότερες από 1%.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Έχασε 2,99% η Viohalco, 2,87% η Aegean, 2,84% η Cenergy και 2,47% η ΔΕΗ. Ξεχώρισε ανοδικά μόνο η Ελλάκτωρ (+2,44%).

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τρομερές αποτυχίες μέσα σε διάστημα ολίγων εβδομάδων. Δείχνουν τι μεγάλο μπάχαλο είναι το κράτος. Το τραγικότερο ότι έχασε τη ζωή του ένας φίλαθλος, γιατί παρά την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, η αστυνομία εντόπισε οπαδούς και αντί να τους σταματήσει, τους παρακολουθούσε διακριτικά (άκου λέει διακριτικά) μέχρι που τους έχασε. Και αντί να πάει στο γήπεδο, ποιος ξέρει τι έκανε. Η άλλη τεράστια αποτυχία είναι η αδυναμία συγκράτησης των τιμών στα τρόφιμα. Μήνες το γράφουμε, αλλά έχουν αποτύχει παταγωδώς.

Ο προηγούμενος υπουργός είχε το καλάθι και απλά το βλέπαμε να σκαρφαλώνουν υψηλότερα οι τιμές, ο τωρινός, δεν ξέρουμε τι κάνει… Καλά δε συζητάμε για το θέμα με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Πάντως, το τρομερό είναι που κάποιοι νομίζουν ότι αν ήταν άλλη κυβέρνηση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Λες και έχει αλλάξει κάτι εδώ και δεκαετίες σε αυτό το μπάχαλο.

EXAE: 8 συνεχόμενες πτωτικές πλέον και με την τιμή από τα 6 ευρώ να έχει γυρίσει στα 5,21 ευρώ. Μάλλον υπερβολική η υποχώρηση θα λέγαμε μπροστά σε αυτά που βλέπουμε. Μέρος της έχει μάλλον να κάνει με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε για το εξάμηνο.

CPI: Δυνατή πτώση και με αυξημένες συναλλαγές. Στα 0,77 ευρώ και στο -7,23% με όγκο 171 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Δεν υποχώρησε χθες που έκοψε και το μέρισμα, υποχώρησε σήμερα και για το μέρισμα, αλλά και γιατί είχαμε δημοσίευση πωλήσεων από βασικούς μετόχους. Στα 2,47 ευρώ και στο -2,76% με χαμηλό πάντως όγκο 68 χιλ. τεμάχια.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Εδώ είχε γίνει μεγάλο πάρτι και συνεχίστηκε η διόρθωση. Είχε πάει χωρίς ανάσα από τα 0,95 ευρώ περίπου, πάνω από τα 3 ευρώ. Στα 2,64 ευρώ σήμερα και στο -7,04% με 97 χιλ. τεμάχια.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Τρομερό και το δικό της πάρτι φέτος και αν μπορούσε να φτιάξει λίγο το δανεισμό της θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τσάμπα. Φθηνή σε όρους p/e αλλά ο δανεισμός προς ίδια κεφάλαια μας κάνει κάπως επιφυλακτικούς λόγω και της πορείας των επιτοκίων. Στα 0,44 ευρώ και στο +11,68% με 201 χιλ. τεμάχια. Είναι που δεν κάνουν όγκο τα μικρά και εγκλωβίζουν, σύμφωνα με κάποιους.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ξανά στο +10% και με ανεκτέλεστα στους αγοραστές.

FLEXOPACK: Στα θετικά ότι με όγκο 2 χιλ. τεμάχια μόλις ενισχύθηκε 2,35%. Πρέπει να αυξήσει λίγο συναλλαγές και να κάνει ένα δυνατό ξέσπασμα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης