Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια χαμηλότερα, ακολουθεί την Ευρώπη – Νέες επιλεκτικές κινήσεις στα μικρά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπια χαμηλότερα, ακολουθεί την Ευρώπη – Νέες επιλεκτικές κινήσεις στα μικρά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι μεγάλες με περιορισμένες απώλειες και οι μικρότερες με μεγαλύτερες. Υποτονικό λόγω των ημερών το δικό μας άνοιγμα, με την αναζήτηση των φθηνών μετοχών και αυτών που έχουν μείνει πίσω να συνεχίζεται. Υπάρχουν αρκετές. Μοιρασμένη η εικόνα στα βαριά χαρτιά στα πρώτα λεπτά, με ήπιες απώλειες στις τράπεζες, ενώ από τα μικρομεσαία ξεχωρίζουν Centric, Medicon, Ευρωσύμβουλοι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Υπερκέρδη θα δούμε και από τη μία οι κάτοχοι μετοχών θα χαρούν γιατί θα στηρίξουν τις αποτιμήσεις και θα λάβουν καλά μερίσματα, αλλά από την άλλη έχουμε να κάνουμε με τρομερές ανατιμήσεις, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, χωρίς να υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι. Ούτε ενεργειακή κρίση έχουμε, ούτε ναύλα υψηλά, ούτε τρομερές ελλείψεις. Ο καταναλωτής κάποια στιγμή θα σταματήσει να ξοδεύει και καλό είναι να μην το δούμε, γιατί θα ακολουθήσει ύφεση. Καλό είναι οι επιχειρηματίες να στηρίξουν την πελατεία τους και όχι να την καταστρέψουν, γιατί θα είναι σαν να πυροβολούν τα πόδια τους. Στην Ιταλία βάζουν φόρο στα υπερκέρδη των τραπεζών. 

MSCI: Το βράδυ της Πέμπτης θα μάθουμε αν θα μπει η Τράπεζα Πειραιώς και αν θα βγει η Τέρνα Ενεργειακή από τον Greece Standard. Υπενθυμίζεται πως σήμερα στο δείκτη περιλαμβάνονται 10 μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank.

ALPHA BANK: Αύριο πριν το άνοιγμα τα αποτελέσματα. Η Eurobank Equities περιμένει καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο 169 εκατ. ευρώ και όπως αναφέρει η μέση εκτίμηση της αγοράς είναι στα 160 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο τρίμηνο είχε 160 εκατ. ευρώ κέρδη. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η μετοχή.

COCA COLA: Επίσης, αύριο πριν το άνοιγμα, δημοσιεύει αποτελέσματα. Η μέση εκτίμηση εδώ είναι για κέρδη προ φόρων και τόκων στο εξάμηνο 521,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 12,75% και συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 353,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11,6%. Μικρός ο όγκος στο άνοιγμα και οριακή η άνοδος.

INSIDERS: Η στήλη παρακολουθεί τις κινήσεις των μεγαλοστελεχών και πρόσφατα είχε σχετικό θέμα. Χθες ανακοινώθηκαν κάποιες καλές πωλήσεις μετοχών από στελέχη. Στην Μυτιληναίος μέλος του Δ.Σ. πούλησε 30 χιλ. μετοχές προς 1,06 εκατ. ευρώ. Είχαμε όμως και στην ΕΚΤΕΡ σημαντικές πωλήσεις. Η ΝΙΚΙΑΣ που ανήκει στον πρόεδρο και CEO αλλά και σε μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. πούλησε πάνω από 135 χιλ. περίπου μετοχές σε τρεις μέρες. Πουλούσε από 2,50 ευρώ έως 2,62 ευρώ μέση τιμή.

ΕΧΑΕ: Δεν κατάφερε πριν λίγες μέρες να περάσει πάνω από τα 6 ευρώ και έχει κάνει δυνατή διόρθωση. Έχει 7 συνεχόμενες πτωτικές και έχει να δει 9 συνεδριάσεις θετικό πρόσημο. Μάλλον έχει να κάνει με κατοχύρωση κερδών, αλλά και με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε. Υποχωρεί οριακά στο ξεκίνημα και ίσως δίνει ξανά ευκαιρίες για τοποθετήσεις, καθώς δεν πιστεύουμε πως έχει αλλάξει κάτι στις προοπτικές της χώρας και της αγοράς.

ΕΚΤΕΡ: Η στήλη είναι υπέρ ικανοποιημένη από την πορεία της μετοχής καθώς την παρακολουθεί χρόνια τώρα και από αστείες τιμές. Το Μάιο που επικαιροποιήσαμε τις επιλογές μας ήταν στα 1,60 ευρώ και χθες έκλεισε στα 2,54 ευρώ ενώ έκοψε μέρισμα 0,076 ευρώ. Άρα είναι πάνω από 2,60 ευρώ. Οι πωλήσεις από insiders δε μας αρέσουν αλλά έχουμε ξαναδεί από τη συγκεκριμένη πλευρά να γίνεται trading. Με απώλειες κάτω του 2% και με μικρό όγκο στο άνοιγμα.

ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κλείδωσε στο +9,5% στο άνοιγμα.

CENTRIC: Με 10 χιλ. τεμάχια στα 0,4490 ευρώ.

ΜΕDICON: Συνεχίζει ανοδικά καθώς είναι αδικημένη. Στα 4,40 ευρώ και στο +3,04%.

REVOIL: Και εδώ έχουμε συνέχεια της ανοδικής κίνησης καθώς παραμένει χαμηλά αποτιμημένη. Στα 2,28 ευρώ και στο +2,24% με περίπου 10 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Προσπαθεί για υψηλότερα αλλά βγαίνουν χαρτιά.

ΕΥΑΘ: Και εδώ το ίδιο.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η διάσπαση έχει γίνει. Καλύτερα να μη γράψουμε τι στόχο δίνει στη στήλη το διάγραμμα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης