Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεπεράστηκε ο αρχικός πανικός λόγω ΗΠΑ – Οι μετοχές που ξεχώρισαν

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ξεπεράστηκε ο αρχικός πανικός λόγω ΗΠΑ – Οι μετοχές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αν και Αύγουστος, οι αγορές δεν ησυχάζουν και δεν πάνε διακοπές. Η Fitch με την υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας τάραξε τα νερά. Στην αρχή επικράτησε πανικός στην εγχώρια αγορά. Κάποιες μεγάλες χρηματιστηριακές με ξένους, είχαν μόνο πωλήσεις στο ξεκίνημα. Καταφέραμε όμως να ξεπεράσουμε τον αρχικό πανικό και να κλείσουμε καλύτερα και με μεγάλο τζίρο. Έγραψε χαμηλό ο Γενικός Δείκτης στις 1.281 μονάδες (-3,22%). Τελικά κλείσαμε στο -1,39% και στις 1.305,85 μονάδες με 129 εκατ. ευρώ συναλλαγές. Συνεχίζουμε να εκλαμβάνουμε την κίνηση ως μία φυσιολογική διόρθωση. Προφανώς και η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ αποτελεί αρνητική εξέλιξη και πρέπει να μην εφησυχάζουμε, αλλά δεν πρέπει να καούν οι ελληνικές μετοχές.

ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Μόλις 3 ανοδικές και μία αμετάβλητη. Viohalco, ΕΛΠΕ και Quest με άνοδο και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αμετάβλητη. Μάλιστα έκλεισε στο υψηλό ημέρας και με μεγάλο όγκο. Βρέθηκε να γράφει χαμηλός τα 2,0350 ευρώ πριν κλείσει στα 2,1750 ευρώ. Στο +1,40% η ΒΙΟ από -4,35%. Στον αντίποδα μόνο η ΔΕΗ έκλεισε με απώλειες άνω του 3% και συγκεκριμένα στο -3,07% αλλά χωρίς να δούμε μεγάλο όγκο. Πτώση 2,94% για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, 2,62% για Motor Oil, 2,49% για Autohellas, 2,27% για Lamda και 2,18% για Cenergy.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έκλεισαν καλά σε σύγκριση με το χαμηλό ημέρας. Με τις μικρότερες απώλειες η Alpha Bank, αλλά και με πολλά κομμάτια να μένουν στην πλευρά των πωλητών. Απώλειες 1,34% για Eurobank και επίσης με μεγάλους πωλητές στο κλείσιμο.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Τι κίνηση ήταν η σημερινή! Από το -6,71% στο +10,79%. Τελικά έκλεισε στα 3,65 ευρώ και στο +6,41% με 120 χιλ. τεμάχια.

INTERTECH: Μεγάλος ο όγκος στη μετοχή και ίσως η μεγάλη αυτή κίνηση να μη δικαιολογείται από την είδηση που παρουσιάσαμε χθες. Με τζίρο 19 εκατ. ευρώ το 2022 και καθαρά κέρδη 495 χιλ. ευρώ, την ώθησαν σήμερα σε αποτίμηση κοντά στα 14 εκατ. ευρώ. Δε νομίζουμε πως υπάρχει από τον επίδοξο αγοραστή διάθεση να πληρώσει τέτοια αποτίμηση. Η προσδοκία προφανώς και ωθεί τη μετοχή και σε ένα bull market έχουμε και υπερβολές.

MEDICON (απάντηση): Όπως τα λέει ο Μπιλάρας έχουν τα πράγματα. Μεγάλο σχολείο και ο γράφων του χρωστάει πολλά. Πάντα με τους ισολογισμούς στο χέρι και οι επιλογές του είναι πάντα κορυφή. Τον διαβάζουμε καθημερινά στο economico.gr, γιατί πάντα βλέπει τα πράγματα με αισιόδοξη προσέγγιση. Στα 3,96 ευρώ και στο +5,60% με όγκο 43 χιλ. τεμάχια.

ΓΕΒΚΑ: Δυνατό το ράλι της μετοχής, αλλά ακόμα δε μπορούμε να πούμε πως έχει υψηλό p/e. Στα 1,8650 ευρώ και στο +6,57% με όγκο 120 χιλ. τεμάχια. Μεγάλος ο όγκος πάντως.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Πάλι σε νέα υψηλά και πλέον δε μπορούμε να πούμε ότι δικαιολογούμε τέτοια κίνηση μόνο επειδή αγόρασε ποσοστό ο Δ.Κούτρας. Δεν ξέρουμε αν παίζει και κάτι άλλο, όμως η αποτίμηση πλέον είναι 46 εκατ. ευρώ. Έγραψε υψηλός τα 3,07 ευρώ και έκλεισε στα 2,90 ευρώ.

CENTRIC: Στα 44 εκατ. ευρώ περίπου έφτασε η δική της αποτίμηση και πλέον μας φαίνεται λογική. Στα 0,4320 ευρώ και στο +5,37% με μεγάλο όγκο και πάλι 550 χιλ. τεμάχια.

UNIBIOS: Υπάρχει όραμα από τη διοίκηση και φαίνεται. Στα 1,1050 ευρώ και στο +6,76% με όγκο 182 χιλ. τεμάχια.

REAL CONS.: Με δυσκολία αλλά τα κατάφερε και έκλεισε με άνοδο 2,58% και στα 2,78%. Δεν το λες και λίγο σε τέτοια μέρα.

INTRACOM: Σιγά μην αφήνανε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στα 1,98 ευρώ και στο -3,18% με όγκο 195 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης