Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ξεχωρίζει η Medicon με άνοδο 5% παρά τη μεγάλη διόρθωση στο Χρηματιστήριο – Μια ματιά στα θεμελιώδη

tags :
Ξεχωρίζει η Medicon με άνοδο 5% παρά τη μεγάλη διόρθωση στο Χρηματιστήριο – Μια ματιά στα θεμελιώδη
Το 2022 είχε μειωμένα καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ, αλλά πάλι δίνουν μονοψήφιο P/E 6,63 φορές
Σχετικά Άρθρα



Από το ξεκίνημα της συνεδρίασης ξεχώρισε σήμερα η μετοχή της Medicon, καθώς μπήκε εντολή πώλησης 10.000 τεμαχίων στην προσυνεδρίαση και βρήκε αγοραστή μόλις άνοιξε η μετοχή.
Μέχρι στιγμής έχει κάνει όγκο 34 χιλ. τεμάχια, ο οποίος θεωρείται υψηλός για τα δεδομένα της μετοχής. Όμως στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει αυξήσει συναλλαγές και ουσιαστικά από την αρχή του έτους δεν έχει ακολουθήσει το πάρτι της αγοράς.
Δεν υστερεί σε θεμελιώδη καθώς η αποτίμηση κρίνεται εξαιρετικά χαμηλή και παρά το +4,80% που γράφει σήμερα είναι μόλις στα 17,3 εκατ. ευρώ.
Αν χθες δεν είχε άνοδο 4,75% θα είχε από την αρχή του έτους απώλειες με το γενικό δείκτη να είναι στο +42%.
Τα ίδια κεφάλαια είναι περίπου όσα και η αποτίμηση ενώ είναι σχεδόν αδάνειστη αφού ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2022 ήταν μόλις 815 χιλ. ευρώ.
Η διοίκηση έχει πετύχει πάρα πολλά τα τελευταία χρόνια, καθώς η εταιρεία επηρεάστηκε από την Ελληνική κρίση και είδε τις απαιτήσεις από το δημόσιο να κουρεύονται αλλά να κουρεύονται και τα ομόλογο που είχε πάρει έναντι οφειλών που είχε το δημόσιο.
Παρόλα αυτά όμως έμεινε όρθια και εξόφλησε και όλες τις τράπεζες.
Το 2022 είχε μειωμένα καθαρά κέρδη 2,6 εκατ. ευρώ, αλλά πάλι δίνουν μονοψήφιο P/E 6,63 φορές.
Προφανώς και η τιμή των 3,93 ευρώ είναι αρκετά χαμηλή και δικαιολογείται το αγοραστικό ενδιαφέρον που παρατηρείται σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης