Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch

XA: Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από τη Fitch
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας μετά τα ισχυρά αποτελέσματα και την αναθεώρηση του στόχου για τα κέρδη
Σχετικά Άρθρα
Η υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ από τη Fitch δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές και προετοιμάζει το έδαφος για ένα αρνητικό άνοιγμα στις αγορές, ειδικά για τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου.
Η εγχώρια αγορά υποχώρησε χθες λόγω των διεθνών πιέσεων αλλά και των κινήσεων κατοχύρωσης κερδών, χαρακτηρίστηκε όμως ως μία φυσιολογική διόρθωση.
Για σήμερα το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην Εθνική Τράπεζα, η οποία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα και βελτίωσε την εκτίμηση για τα κέρδη του 2023 όπως και οι δύο άλλες συστημικές που ανακοίνωσαν προχθές (Πειραιώς και Eurobank).
Σημειώνεται πως η εκτίμηση για τα φετινά κέρδη ανά μετοχή αναθεωρήθηκε από τα 0,75 ευρώ στα 1,11 ευρώ.
Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου η ΔΕΗ.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν αρνητικό άνοιγμα λόγω της ψυχολογίας που επικρατεί στο εξωτερικό μετά και την υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ από τη Fitch.

Piraeus Securities
Καθώς διατηρούνται οι παγκόσμιες ανησυχίες περιμένουμε επιφυλακτικό ξεκίνημα για σήμερα.

Optima Bank
Περιμένουμε η υποβάθμιση της αμερικανικής οικονομίας από τη Fitch να επηρεάσει την πορεία του Χ.Α. σήμερα.

Euroxx
Σήμερα το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στην Εθνική Τράπεζα μετά και τα δυνατά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και τις προοπτικές που ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο.

Βeta
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητα σήμερα με αναταραχή από τη χθεσινοβραδινή υποβάθμιση της οικονομίας των ΗΠΑ κατά μία βαθμίδα από τη Fitch η οποία προετοιμάζει το έδαφος για ένα πτωτικό άνοιγμα ιδίως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης