Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τράπεζες και ΕΛΠΕ σπρώχνουν πως τη μεγάλη αντίσταση – Τα μικρά που ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Τράπεζες και ΕΛΠΕ σπρώχνουν πως τη μεγάλη αντίσταση – Τα μικρά που ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς ήταν ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Σήμερα ανακοινώνει η Εθνική και μάλλον θα κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με απώλειες με τον DAX να υποχωρεί 0,46%, ενώ εμείς ανοίξαμε με άνοδο 0,3% περίπου. Ανοδικά Πειραιώς, Εθνική και φυσικά ΕΛΠΕ αφού η χθεσινή ανακοίνωση συνεχίζει να δίνει κέρδη. Από μικρομεσαία ξεχωρίζει η Intertech. Διαβάστε σχετικό θέμα που έχουμε στη στήλη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα καθαρά κέρδη της Πειραιώς στο δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 238 εκατ. ευρώ και ήταν ανώτερα κατά 19% από τη μέση εκτίμηση των αναλυτών. Η διοίκηση αναθεώρησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,615 ευρώ από 0,55 ευρώ ανά μετοχή που ήταν η προηγούμενη. Επιπλέον περιμένει απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 14%. Η Eurobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 343 εκατ. ευρώ την ώρα που οι αναλυτές περίμεναν 268 εκατ. ευρώ. Και εδώ η διοίκηση ανέβασε το στόχο για τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,28 ευρώ από 0,22 ευρώ που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση ενώ περιμένει απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 15% από 13%.

Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά πως όλο αυτό το κέρδος προέρχεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι χρεώνουν υψηλά επιτόκια στα δάνεια και μηδενικά στις καταθέσεις. Κάνουν κακό στους πελάτες τους οι τράπεζες και ελπίζουμε να το καταλάβουν πριν είναι αργά. Χρηματιστηριακά δημιουργεί όφελος αλλά στην οικονομία ζημιά. Μη νομίζετε δηλαδή ότι η αύξησης κερδοφορίας προέρχεται από έξυπνες και στοχευμένες κινήσεις των διοικήσεων ή μεταρρυθμίσεων και άλλα τέτοια που ακούμε…

ΕΛΠΕ: Ίσως η ανακοίνωσε για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ μέσω εξαγοράς να ήταν αυτό που έλειπε και ήθελε η αγορά. Νέα ανοδική κίνηση σήμερα στο άνοιγμα.

INTERTECH: Αν γίνει η δημόσια πρόταση και μετά μπει η CD Media θα αλλάξει τελείως ο ισολογισμός και φυσικά η αποτίμηση. Η CD Media έχει εντυπωσιακά μεγέθη. Θα υπάρξει dilution, αλλά εδώ είναι κάτι που δε μας «χαλάει» αφού μία εταιρεία που δεν παρουσιάζει ανάπτυξη και δεν υπάρχουν μεγέθη δυνατά, θα εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο. Στα 1,375 ευρώ και στο +6,18%.

CENTRIC: Αυτή θα βγει ωφελημένη αν γίνει το deal CD Media – Intertech αφού έχει 16% και κάτι στη CD Media.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Όσοι είχαν χθες στο κλείσιμο μετοχές θα λάβουν 0,4275 ευρώ ανά μετοχή καθαρό ως μέρισμα χρήσης 2022

ATTICA GROUP: Αν και δε θα φύγει από το ΧΑ υπάρχει εντολή αγοράς στην τιμή της δημόσιας πρότασης.

ΕΚΤΕΡ: Το αγαπημένο «Εκτεράκι» όπως το λένε πολλοί επενδυτές, μάλλον θα μεγαλώσει και θα αφαιρέσει από πάνω του το παρατσούκλι. Ήδη η αποτίμηση πήγε στα 28,6 εκατ. ευρώ. Στα 2,55 ευρώ και στο +2%.

AUSTRIACARD: Έχει μείνει πίσω σε σύγκριση με άλλες του κλάδου. Στα 14,10 ευρώ και στο +2% και προχωράει σε split που μάλλον θα τη βοηθήσει.

INTRACOM: Δε λέει να φύγει από τη μιζέρια. Έχει τρέξει και ο κάθε πικραμένος και ο πρόεδρος… πέρα βρέχει. Σκέτη απογοήτευση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης