Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Στο στόχαστρο η αντίσταση των 1.350 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων

ΧΑ: Στο στόχαστρο η αντίσταση των 1.350 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο λόγω ισχυρών αποτελεσμάτων
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα η Εθνική Τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
Πολύ ισχυρά και ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσαν η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς χθες μετά το κλείσιμο και αναλυτές σημειώνουν πως η αγορά θα βρει στήριξη σε αυτά.
Έτσι, αν και τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε επιφυλακτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, η ελληνική αγορά μπορεί να διαφοροποιηθεί και να κινηθεί ανοδικά.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Εθνική Τράπεζα η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς και οι αναλυτές περιμένουν καθαρά κέρδη 247 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και συνολικά 517 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Η ΕΧΑΕ επίσης ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα στα οποία καταγράφεται μία ακόμη αύξηση στα έξοδα.
Σημειώνεται πως τα Πλαστικά Κρήτης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4275 ευρώ ανά μετοχή καθαρό μετά την αφαίρεση του φόρου.
Επίσης από σήμερα διαγράφονται 3,026 εκατ. ίδιες μετοχές της Σαράντης και το νέο σύνολο ανέρχεται στα 66,85 εκατ. μετοχές.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα υποδηλώνουν επιφυλακτικό άνοιγμα ωστόσο περιμένουμε η ελληνική αγορά να βρει στήριξη στα ισχυρά τραπεζικά αποτελέσματα.

Optima Bank
Περιμένουμε οι τράπεζες σήμερα να δώσουν τον τόνο. Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς θα είναι στο επίκεντρο.

Euroxx
Το ενδιαφέρον σήμερα εστιάζεται στα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει ξανά την αντίσταση των 1.350 μονάδων καθώς τα αποτελέσματα του τραπεζικού κλάδου ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς.

Merit
Σημεία στήριξης 1234 και 1278 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 1346 και 1489 μονάδες.

Κύκλος
Η Εθνική και η MIG ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το 1ο εξάμηνο. Παρά τις άγριες διαθέσεις με τις οποίες ξεκίνησαν οι αγοραστές την νέα εβδομάδα, πολύ γρήγορα ξέμειναν από «καύσιμα». Ενδεχόμενη παραβίαση του ορίου των 1328 μονάδων του Γ.∆. είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει την απαρχή διόρθωσης, τουλάχιστον μέχρι τις πρώτες στηρίξεις που εντοπίζονται στις 1.320 μονάδες και στις 1.303 μονάδες στη συνέχεια.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης