Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις – Τράπεζες και μικρομεσαία ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις – Τράπεζες και μικρομεσαία ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Πλούσια η σημερινή ατζέντα. Έχουμε στο κλείσιμο αποτελέσματα από Eurobank και Πειραιώς και αναμένονται ισχυρά. Έχουμε επίσης από ΕΧΑΕ και Mermeren. Είχαμε τα stress tests και θα αποτυπωθούν στο ταμπλό. Έχουμε δημόσιες προτάσεις, έχουμε και κάτι… περίεργες διαψεύσεις. Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών παρά τη δυνατή κίνηση της περασμένης εβδομάδας. Ανοδικό το δικό μας.

Ξεχωρίζουν τα ΕΛΠΕ λόγω της είδησης, καλή εικόνα από Ελλάκτωρ και ανοδικά όπως αναμενόταν οι τράπεζες. Υπάρχει ενδιαφέρον στις μικρές κατασκευαστικές αλλά και σε καλά μικρομεσαία.

ΕΛΠΕ: Επεκτείνει την παρουσία της στις ΑΠΕ με εξαγορά στη Ρουμανία. Απέκτησε χαρτοφυλάκιο έργων άνω των 800 MW, εκ των οποίων 211MW είναι σε προχωρημένο στάδιο. Στο +1,54% και στα 7,92 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με άνοδο 0,8% ο δείκτης στα πρώτα λεπτά. Η Εθνική έχει την καλύτερη εικόνα και ακολουθεί η Πειραιώς. Μικρότερη η άνοδος για τις άλλες δύο συστημικές.

ΕΚΤΕΡ: Έβγαλε ωραίες ειδησούλες η γενική συνέλευση και αυτό που κρατάμε είναι ότι οι μικρές του κλάδου θέλουν να μεγαλώσουν. Τα νούμερα πάνε προς τα πάνω, αφού αυξάνεται το ανεκτέλεστο και εκτελούνται νέα έργα. Έχουμε και μέρισμα εδώ και σε λίγες μέρες κόβεται. Προφανώς μέρος από αυτά προεξοφλείται στο ταμπλό. Είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη άνοδο 8,77% και γράφει νέα υψηλά στα 2,48 ευρώ. Προφανώς και όσα ειπώθηκαν αυξάνουν τη δίκαιη τιμή.

ΒΙΣ: Η εταιρεία σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει: Κατόπιν επικοινωνίας μας με τον βασικό μας μέτοχο, ο οποίος είναι η εταιρία HQF AE, η οποία σήμερα συμμετέχει στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της ΒΙΣ ΑΕ με ποσοστό 91,314% και ελέγχεται από τον Ιωάννη Φιλίππου και τα τέκνα του, πληροφορηθήκαμε και με την σειρά μας ενημερώνουμε, ότι ο άνω βασικός μέτοχος ούτε έχει προβεί σε οιαδήποτε συμφωνία με οιονδήποτε τρίτο για πώληση του άνω πακέτου του στην ΒΙΣ ΑΕ, αλλά ούτε και έχει την πρόθεση πώλησης της ΒΙΣ ΑΕ, αντίθετα η ΒΙΣ ΑΕ αποτελεί στρατηγική επένδυση για τον ευρύτερο όμιλο της οικογένειας του Ιωάννη Φιλίππου.

Αυτά σήμερα. Στις 3 Φεβρουαρίου λόγω πάλι δημοσιευμάτων που υπήρχαν είχε βγάλει την εξής ανακοίνωση: Κατόπιν επικοινωνίας με τον βασικό μας μέτοχο, ο οποίος είναι η εταιρία HQF AE, η οποία σήμερα συμμετέχει στο καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας μας με ποσοστό 91,314% και ελέγχεται από τον Ιωάννη Φιλίππου και τα τέκνα του, πληροφορηθήκαμε ότι έχει λάβει χώρα μία γενική και καταρχήν εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τον βασικό μέτοχο από μεγάλο αλλοδαπό όμιλο για την παραχώρηση σ' αυτόν του άνω πακέτου της ΒΙΣ ΑΕ. Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει οιαδήποτε εξέλιξη, ή πρόταση ή προσφορά, ούτε έχει λάβει χώρα οιαδήποτε συζήτηση για καταβληθησόμενο τίμημα ή λοιπούς όρους πώλησης, ούτε υπάρχει δεσμευτική ή μη δεσμευτική προσφορά γραπτή ή προφορική. Τελικά έχει ή όχι την πρόθεση πώλησης; Ναυάγησε η αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος από αλλοδαπό όμιλο; Ποιος θα ελέγξει τις συναλλαγές που έγιναν τότε;

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Ακάθεκτη…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 3,45 ευρώ και στο +1,77%.

Q&R: Με υψηλό όγκο στο ξεκίνημα και άνοδο άνω του 2%.

INTRACOM: Έχει μείνει απελπιστικά πίσω.

ΕΥΑΘ: Λογικά θα την κάνει και αυτή την έκρηξη…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης