Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συσσώρευση με τα αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών στο επίκεντρο

XA: Συσσώρευση με τα αποτελέσματα των συστημικών τραπεζών στο επίκεντρο
Στην Ευρώπη, αναμένεται πτωτικό άνοιγμα μετά και τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι αγορές την προηγούμενη εβδομάδα
Στις τράπεζες παραμένουν τα βλέμματα των επενδυτών καθώς μετά τις γενικές συνελεύσεις, σειρά παίρνουν οι δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου.
Σήμερα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς δημοσιεύουν αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν ισχυρές επιδόσεις. Η μέση εκτίμηση των αναλυτών για τη Eurobank είναι πως τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 268 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο και για την Πειραιώς στα 200 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως μετά το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής γνωστοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών και ήταν θετικά όπως αναμενόταν.
Σημειώνεται πως και η ΕΧΑΕ δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και από τις μικρότερες εταιρείες η Mermeren.
Στην Ευρώπη, αναμένεται πτωτικό άνοιγμα μετά και τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψαν οι αγορές την προηγούμενη εβδομάδα, προεξοφλώντας το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων.
Σημειώνεται πως τρέχουν δύο ακόμα δημόσιες προτάσεις, σε Attica Group και Κλουκίνας-Λάππας, χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση εξόδου από το ταμπλό.
Από το ταμπλό μέσω δημόσιας πρότασης θα αποχωρήσει η Ελγέκα καθώς ήδη έχει ξεπεραστεί το απαιτούμενο 90%.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε αρνητικό άνοιγμα μετά τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, υπό το πρίσμα της επαναφοράς των προσδοκιών για τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

Optima Bank
Περιμένουμε ότι οι τράπεζες θα δώσουν τον τόνο στο χρηματιστήριο σήμερα μετά τα stress tests που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και ενόψει των σημερινών ανακοινώσεων κερδών από την Τράπεζα Πειραιώς και τη Eurobank.

Beta
Παρά την εποχικότητα και την καλοκαιρινή διάθεση η εγχώρια αγορά δείχνει απρόθυμη να δοκιμάσει το όριο αναφοράς των 1.300 μονάδων. Το ενδιαφέρον αυτήν την εβδομάδα θα εστιαστεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με τις ΕΧΑΕ, Πειραιώς και Eurobank να κάνουν την αρχή. Η αγορά θα δοκιμάσει εκ νέου τη σημαντική αντίσταση των 1.3450 μονάδων με βάση τις καλές επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου.

Κύκλος
Η ΕΧΑΕ και οι Τράπεζες Πειραιώς και Eurobank ανακοινώνουν αποτελέσματα 6μηνου, ενώ την Τρίτη ακολουθεί η Εθνική και την Πέμπτη η ∆ΕΗ με τον ΟΤΕ. Την Παρασκευή η Scope Ratings ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο. Στις 1.341 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση για το Γ.∆. με την πολιορκία του να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης