Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Έρχεται το Σεπτέμβριο το Research Coverage Project για μικρομεσαίες του Χρηματιστηρίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (EBRD)

Έρχεται το Σεπτέμβριο το Research Coverage Project για μικρομεσαίες του Χρηματιστηρίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (EBRD)
Σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια πληροφόρησης που μειώνουν τη ρευστότητα της αγοράς
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει εδώ και χρόνια και αφορά στην κάλυψη εταιρειών που δεν ανήκουν στις 10-20 μεγάλες εταιρείες που παρακολουθούν οι αναλυτές.
Η απουσία κάλυψης στις μικρομεσαίες εταιρείες αποτελεί εμπόδιο στην πληροφόρηση και κατά συνέπεια μειώνει τη ρευστότητα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
Η προσπάθεια ξεκινάει σε μία πολύ καλή περίοδο για το Ελληνικό Χρηματιστήριο και την ώρα που ήδη κάποιες χρηματιστηριακές ξεκίνησαν να κοιτάνε πιο χαμηλά στον πίνακα των αποτιμήσεων.
H Ambrosia Capital ξεκίνησε την κάλυψη της Lavipharm και η Optima Bank εστίασε στις μικρομεσαίες και ξεχώρισε τις Πετρόπουλος, Μοτοδυναμική, Space Hellas, Έλαστρον, Ίλυδα, Revoil, Βιοκαρπέτ, Ευρωσύμβουλοι και Real Cons.
Το ερώτημα είναι αν οι εταιρείες θα εκμεταλλευτούν την ευκαιρία (δεν τους κοστίζει κάτι) ή θα την αφήσουν να πάει χαμένη.
Το Έργο ονομάζεται "Research Coverage" και στοχεύει στην αύξηση της ζήτησης για τις μικρομεσαίες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αντλήσουν χρηματοδότηση μέσω της τοπικής κεφαλαιαγοράς.
Προσφέρεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών και χρηματοδοτείται από την Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του Ειδικού Ταμείου Τεχνικής Συνεργασίας της EBRD (Hellenic Republic / EBRD Technical Cooperation Fund - TCF) και θα παρέχει δωρεάν, δημόσια διαθέσιμες, υψηλής ποιότητας χρηματιστηριακές αναλύσεις στους επενδυτές.
Σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια πληροφόρησης που μειώνουν τη ρευστότητα της αγοράς, με απώτερο στόχο την αύξηση της διαθεσιμότητας ευκαιριών χρηματοδότησης για εισηγμένες εταιρείες με περιορισμένη ή καθόλου κάλυψη, καθιστώντας την αγορά πιο διαφανή για τους επενδυτές και δημιουργώντας πετυχημένα case studies.
Το Έργο θα επικεντρωθεί στις ιδιαιτερότητες των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών και θα καλύψει το κενό στην αναλυτική χρηματιστηριακή κάλυψη των εισηγμένων εταιρειών.
Αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη του 2023 και οι αναλύσεις αυτές θα είναι διαθέσιμες δωρεάν για χρονική περίοδο δύο ετών με αρχή από το 2024.

Πως λειτουργεί;

Το Έργο θα ανατεθεί σε εγχώριο ή διεθνή ανάδοχο ο οποίος θα αναλάβει την χρηματιστηριακή ανάλυση και κάλυψη των επιλεγμένων εισηγμένων επιχειρήσεων.
Ο ελάχιστος αριθμός των αναλύσεων είναι δύο ανά χρόνο ανά εταιρεία για ένα συνολικό διάστημα 2 ετών.
Θα πραγματοποιηθούν επιπλέον αναλύσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.
Το κόστος των αναλύσεων και του Έργου συνολικά καλύπτεται εξ' ολοκλήρου από την EBRD.
Το κόστος συμμετοχής των επιλεγμένων επιχειρήσεων είναι μηδενικό. Απαιτείται η ενεργή συμμετοχή και δέσμευση των επιχειρήσεων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (κύρια ή εναλλακτική αγορά) με περιορισμένη χρηματιστηριακή αναλυτική κάλυψη.
Δεν περιλαμβάνονται: Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε στρατιωτικές δραστηριότητες ή παραγωγή στους τομείς του καπνού, των τυχερών παιγνίων ή των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα ακεραιότητας και συμμόρφωσης της EBRD.
Προθεσμία για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2023.
Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το Έργο, μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον στο prelistinggreece@ebrd.com για να κανονίσουν μια κατ' ιδίαν συνάντηση με την ΕBRD.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης