Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησαν οι κινήσεις profit taking παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επικράτησαν οι κινήσεις profit taking παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Χθες οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραφαν ισχυρή άνοδο και εμείς δεν ακολουθούσαμε. Σήμερα είχαν μικρή άνοδο και εμείς υποχωρήσαμε. Προφανώς και τα μεγάλα κέρδη έφεραν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Από την άλλη δεν αποκλείεται και όλη αυτή η καταστροφή με τις φωτιές, η αδυναμία του κρατικού μηχανισμού, τα μπάνια υπουργού που είχε ευθύνη και πριν λίγο παραιτήθηκε να δημιούργησαν αναστάτωση.

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες από τις φωτιές και ειδικά εκείνες από την βάση της Νέας Αγχιάλου είναι απαράδεκτες και δείχνουν ότι η κανονικότητα δεν έχει έρθει… Από την άλλη, χρηματιστηριακά, η υποχώρηση είναι καλοδεχούμενη. Δε γίνεται μόνο να ανεβαίνει η αγορά. Χρειάζεται να κάνει στάσεις, διορθώσεις, συσσωρεύσεις. Τελικά κλείσαμε με απώλειες 0,87% σήμερα και η εβδομάδα με περιορισμένες απώλειες 0,4%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Και νέο χαμηλό 9 μηνών. Έχουμε γράψει εδώ και μερικές εβδομάδες πως η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI μάλλον θα περιλαμβάνει την έξοδο της συγκεκριμένης και την είσοδο της Πειραιώς. Όμως θεωρούμε πως αιτία της πτώσης είναι και η υπόθεση της πώλησης, που έχει αργήσει υπερβολικά και δημιουργεί προβληματισμό.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Δυνατή διόρθωση για ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ που δεν έχει κάνει και κάποια τρομερή κίνηση, Viohalco, Τιτάν, Aegean και Πειραιώς. Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ ξεχώρισαν και έκλεισαν με άνοδο. Η ΕΥΔΑΠ έκανε υψηλό όγκο στην προσπάθειά της να πιάσει τα 7 ευρώ. Δεν τα κατάφερε και έκλεισε στα 6,90 ευρώ με άνοδο 1,92%. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,34%.

ATTICA GROUP: Η στήλη έχει εδώ και μήνες επισημάνει το «θολό τοπίο» γύρω από τη δημόσια πρόταση και συγκεκριμένα σε ό,τι έχει να κάνει με την ΑΝΕΚ. Είχαμε γράψει πως δεν ξέρουμε αν θα έχουν δικαίωμα στη δημόσια πρόταση οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ, οι οποίοι όταν ολοκληρωθεί η συγχώνευση θα πάρουν μετοχές της ΑΤΤΙΚΑ. Τώρα, διαβάζουμε στην ανακοίνωση της δημόσιας πρότασης της STRIX, η οποία ξεκινάει τη Δευτέρα, ότι απευθύνεται σε μετόχους που κατέχουν το 8,773% ή 18.932.731 μετοχές. Όπως εμείς το καταλαβαίνουμε είναι εκτός οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ.

Για τρεις μήνες από την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης και τη δημοσίευση του αποτελέσματος θα αγοράζει μετοχές που θα της προσφέρονται. Μέχρι 28 Αυγούστου διαρκεί η δημόσια πρόταση άρα μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Τώρα, αν μέχρι τότε έχει ολοκληρωθεί η συγχώνευση και βγάλει κάποια επικαιροποίηση της δημόσιας πρότασης είναι κάτι που μάλλον οι αρμόδιες αρχές πρέπει να ρωτήσουν. Αλλιώς θα βελτιωθεί η διασπορά με τις νέες μετοχές και όπως αναφέρεται δε θα φύγει από το Χ.Α.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Εδώ πότε θα δούμε τη μετοχή σε μία πιο δίκαιη τιμή; Περιορισμένη η διασπορά, αλλά τεράστια η φθήνια της.

ΕΥΑΘ: Προσπαθεί να βρει το δρόμο της, όπως και η αντίστοιχη της Αθήνας. Έκαναν όγκο σήμερα, καθώς προσπάθησαν να πάνε δυνατά υψηλότερα, αλλά βγήκαν και πάλι χαρτιά. Με όγκο 32 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 1,58% και έκλεισε στα 3,86 ευρώ.

ENTERSOFT: Τα αποτελέσματα που δημοσίευσε πριν λίγες μέρες, έδωσαν ώθηση και πλέον η μετοχή κινείται σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 6,20 ευρώ με άνοδο 3,68% και με υψηλό ημέρας στα 6,32 ευρώ.

REVOIL: Με όγκο 34 χιλ. τεμάχια ενισχύθηκε 4,26% και έκλεισε στα 1,96 ευρώ.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο! Στα 2,49 ευρώ και στο +16,36%.

Q&R: Με υψηλό όγκο στο +4,90%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγήκαν πάλι πολλά χαρτιά και με όγκο πάνω από 600 χιλ. τεμάχια έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στο -2,79%.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης