Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό ξεκίνημα με λίγους πρωταγωνιστές και χαμηλό τζίρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μικρές απώλειες και η δική μας σταθεροποιητικά. Επιλεκτικά φαίνεται πως συνεχίζουν οι επενδυτές. Τα κέρδη των τελευταίων μηνών είναι τεράστια και δικαιολογούν κάποια αύξηση της μεταβλητότητας. Την ίδια ώρα υπάρχουν ακόμα πολλές φθηνές μετοχές με βάση τα θεμελιώδη. Ο τζίρος είναι χαμηλός πάντως και δεν αφήνει μετοχές να ξεχωρίσουν.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένουν στο επίκεντρο και συνεχίζουν να βγάζουν θετικές ειδήσεις. Η Alpha Bank χθες αύξησε την εκτίμηση για την απόδοση των ενσώματων ιδίων κεφαλαίων. Σήμερα έχει η Εθνική γενική συνέλευση, σε λίγη ώρα. Τη Δευτέρα δημοσιεύουν εξάμηνο Πειραιώς και Eurobank και την Τρίτη η Εθνική. Σε ένα άλλο θέμα αρκετά σημαντικό, η ΕΚΤ αποφάσισε επιτέλους να μηδενίσει τον τοκισμό στα ελάχιστα αποθεματικά, εξέλιξη που είχε κάνει αρκετές κεντρικές τράπεζες να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Σύμφωνα με τη Eurobank Equities οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ελάχιστη ζημιά από αυτό, περίπου 20 εκατ. ευρώ η κάθε μία ανά έτος. Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε ο δείκτης και ανάλογες είναι οι απώλειες στις συστημικές.

ΟΤΕ: Συνεχίζει να απέχει από το πάρτι.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Παραδίδει μαθήματα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

ΕΥΔΑΠ: Με βελτιωμένες συναλλαγές ξεκίνησε η μετοχή και άνοδο 1,33%. Έχει μείνει αρκετά πίσω σε σύγκριση με τα άλλα βαριά χαρτιά, αλλά φταίει για την εικόνα αυτή, όπως έχουμε ξαναγράψει και η διοίκηση, λόγω των όσων είχε πει σε ενημέρωση.

ΕΥΑΘ: Κάποια στιγμή η άνοδος θα περάσει και από τη συγκεκριμένη. Απλά είναι θέμα χρόνου. Έχει απογοητεύσει λόγω της πορείας της στο χρηματιστήριο, αλλά η ενεργειακή κρίση έχει υποχωρήσει και λογικά θα δούμε καλύτερα μεγέθη φέτος. Στα 3,90 ευρώ και στο +2,63% με χαμηλό όγκο. Κανονικά θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 1,5 ευρώ υψηλότερα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τα μεγέθη του δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα. Ωραία η διαγραμματική εικόνα της μετοχής. Στα 9 ευρώ με άνοδο 0,45%.

ΑΝΕΚ: Βλέπουμε μεγάλη εντολή αγοράς στα 0,29 ευρώ και στο limit up.

LOGISMOS: Στα 1,31 ευρώ και στο +3,15% με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια. Ξεχωρίζει με την άνοδό της στα πρώτα λεπτά.

REVOIL: Δεν την αφύπνισε η έκθεση της Optima Bank, η οποία την ξεχωρίζει για την κρυμμένη αξία της μεταξύ των εταιρειών της μικρής κεφαλαιοποίησης. Η αποτίμηση είναι κάτω από 42 εκατ. ευρώ και νομίζουμε πως είναι αστεία. Η τιμή της μετοχής στα 1,90 ευρώ αντί για 2,5 ευρώ που πιστεύουμε πως θα έπρεπε να είναι.

ΜΕΤΟΧΕΣ (απάντηση): Μη μας ρωτάτε για μετοχές που γράφουμε εδώ και χρόνια την άποψή μας γι΄αυτές, τι γνώμη έχουμε. Αν έχουν καλά θεμελιώδη έχουμε θετική άποψη. Αν δεν έχουν δεν είναι και στις επιλογές μας. Επίσης δε μπορούμε εμείς να σας πούμε τι να κάνετε τα χρήματά σας. Δεν είναι δουλειά μας. Τη γνώμη μας γράφουμε με βάση αυτά που βλέπουμε στο ταμπλό και διαβάζουμε στους ισολογισμούς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης