Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

XA: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

XA: Συνέχιση της συσσώρευσης περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι τράπεζες
Τη Δευτέρα δημοσιεύουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα
Mετά την αναστάτωση που προκάλεσε η λογική απόφαση της ΕΚΤ να σταματήσει να πληρώνει τόκους στις τράπεζες στα ελάχιστα αποθεματικά, οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν σήμερα με ήπιες απώλειες.
Η εγχώρια αγορά δείχνει στις τελευταίες συνεδριάσεις πως συσσωρεύει στα υψηλά 9 και πλέον ετών απορροφώντας με άνεση τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Το βλέμμα σήμερα είναι στραμμένο στη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, με την αγορά να περιμένει και από την τράπεζα αυτή ένα θετικό μήνυμα.
Επίσης τη Δευτέρα θα δημοσιεύσει αποτελέσματα η Τράπεζα Πειραιώς μετά το κλείσιμο με τους αναλυτές να περιμένουν ισχυρό τρίμηνο και συγκεκριμένα η μέση εκτίμηση είναι για κέρδη 200 εκατ. ευρώ από 205 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο.
Μαζί με την Πειραιώς θα δημοσιεύσει και η Eurobank και αναμένονται καθαρά κέρδη 268 εκατ. ευρώ.
Αναφορικά με την απόφαση της ΕΚΤ να μηδενίσει τον τοκισμό στα ελάχιστα αποθεματικά, αναλυτές αναφέρουν πως θα έχει μικρή επίπτωση στις ελληνικές τράπεζες και συγκεκριμένα η Eurobank Equities εκτιμά πως κάθε ελληνική τράπεζα θα χάσει 20 εκατ. ευρώ ετησίως περίπου.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ένα ελαφρώς αρνητικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία μετά τις πρόσφατες αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί και σήμερα, με την υποστήριξη των διεθνών αγορών.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να δοκιμάσει ξανά τη μεγάλη αντίσταση των 1.350 μονάδων καθώς ο τραπεζικός κλάδος ξεκινάει τη Δευτέρα τη δημοσίευση αποτελεσμάτων.

Depolas
Στα ίδια επίπεδα για 6η συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ ενώ σημαντικά κέρδη είδαν οι Ευρωπαϊκοί μετοχικοί δείκτες, παρόλο που η κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα άφησε όλα τα σενάρια ανοιχτά για τον Σεπτέμβριο μετά την αύξηση των επιτοκίων στο 4,25%. Αντιθέτως, υποχώρησαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες μετά και την σημαντική ημερήσια ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Για σήμερα, βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού στη Γερμανία και στις ΗΠΑ (PCE deflator), ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι μια πρώτη μέτρηση έδειξε ότι το ΑΕΠ της Γαλλίας το Β΄τρίμηνο αυξήθηκε κατά 0,9% σε ετήσια βάση έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4% αναδεικνύοντας εκ νέου την ανθεκτικότητα της οικονομικής δραστηριότητας παρά την σημαντική αύξηση των βασικών (και πραγματικών) επιτοκίων. Στο εσωτερικό, φαίνεται ότι η ανοδική ορμή του ΓΔΧΑ έχει μετριαστεί και η αγορά θα αναζητήσει πατήματα στα εγχώρια αποτελέσματα και στις προσδοκίες των διοικήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές θα ανακοινώσουν σήμερα το απόγευμα τα τεστ αντοχής των συστημικών τραπεζών και των ελληνικών φυσικά, γεγονός που αποτελεί και ένα πρώτο βήμα για την έγκριση διανομής κερδών.

Κύκλος
Σε πλήρη εξέλιξη η πολιορκία των 1.350 μονάδων του Γ.∆. Αν τελεσφορήσει οδηγούμαστε προς την επόμενη αντίσταση, εκείνη των 1.370-1.379 μονάδων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης