Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση παρά το πάρτι στην Ευρώπη – Ξεχώρισαν και πάλι τα μικρομεσαία

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συσσώρευση παρά το πάρτι στην Ευρώπη – Ξεχώρισαν και πάλι τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η ΕΚΤ ακολούθησε τη FED και αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 0,25% και δήλωσε ξανά αποφασισμένοι να προχωρήσει σε κινήσεις που θα ρίξουν τον πληθωρισμό στο επιθυμητό επίπεδο. Σε πάρτι εξελίχθηκε η συνεδρίαση στην Ευρώπη με νέα ιστορικά υψηλά για τον DAX. Εμείς κινηθήκαμε και πάλι με διαθέσεις συσσώρευσης και σε περιορισμένο εύρος. Ούτε σήμερα έλλειψαν οι επιλεκτικές τοποθετήσεις. Ξεχώρισαν Coca Cola, Πειραιώς, Τιτάν, Εθνική και Quest. Από τα μικρά Ικτίνος, Δομική, ΣΙΔΜΑ, Δρομέας, Lavipharm και μερικά ακόμη ήταν μεταξύ αυτών που ξεχώρισαν.

ΦΗΜΕΣ: Έχουν αρχίσει πάλι να φθάνουν πολλές στα αυτιά μας. Κάποιοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν αποτιμήσεις με σενάρια, αλλά λίγα από αυτά θα επιβεβαιωθούν. Ας προσέχουν επομένως οι επενδυτές τι αγοράζουν. Η στήλη παρακολουθεί τα θεμελιώδη και βάσει αυτών επιλέγει ποιες μετοχές προτείνει. Ακόμα δεν έχουμε δει σημάδια φούσκας, ειδικά στα μικρομεσαία που παρακολουθούμε. Όμως έχουμε δει άλλες μετοχές να έχουν αποτιμήσεις που πρέπει να τις δικαιολογήσουν, ενώ έχουμε δει και κάποιες από τις μετοχές μας να φθάνουν σε αποτιμήσεις δίκαιες. Για αυτές ακολουθούμε την τάση αλλά πρέπει να βάλουμε κάποιο stop profit.

OPTIMA BANK: Ειδική έκθεση για μικρομεσαία. Επιτέλους μία χρηματιστηριακή τα ανακάλυψε. Φαντάζεστε βέβαια να το είχε κάνει δέκα μήνες, για παράδειγμα, νωρίτερα; Τί αποδόσεις θα είχαν τότε οι επενδυτές; Διαβάστε σε άλλο θέμα στη στήλη, αναλυτικά την έκθεση. Θα δείτε πως πολλές από τις μετοχές που προβάλει είναι εδώ και χρόνια στις επιλογές της στήλης.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: Μπορεί οι εισηγμένες να βγάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα, αλλά να ξέρετε εμείς τα πληρώνουμε. Πουλάνε με υψηλές τιμές ακόμα. Μάλιστα κάποιες έχουν κάνει ανατιμήσεις και φέτος. Για να μην επαναλάβουμε τα των τραπεζών, όπου χρεώνουν απίστευτα επιτόκια και δίνουν μηδενικά σχεδόν στις καταθέσεις.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. Είπε πως θα πιάσει το στόχο για τα EBITDA, πάνω από 1 δισ. ευρώ, αλλά αναφέρθηκε και στην παραγωγή γαλλίου λέγοντας πως σε δύο χρόνια θα μπορεί και πως είναι σε συνεχή επαφή με την Ε.Ε. Οριακή άνοδο κατέγραψε η μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Οι ανατιμήσεις έχουν απογειώσει τα περιθώρια και βγάζει υψηλά κέρδη ο όμιλος. Στο +1,36% και στα 19,40 ευρώ. H Eurobank Equities αύξησε την τιμή στόχο στα 22,10 ευρώ από 18,20 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση αγοράς. 

ΑΔΜΗΕ: Ανακοινώθηκε το WACC για την περίοδο 2022-25 και αυξάνεται για το 2023 στο 7,57%, για το 2024 στο 7,51% και για το 2025 στο 7,45%. Αμετάβλητη στα 2,45 ευρώ η μετοχή.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Απίστευτο το ράλι. Προφανώς και θα πρέπει με κάποιο τρόπο να δικαιολογήσει τα νούμερα αλλά και να δείξει έργο ο νέος μέτοχος. Στα 2,14 ευρώ και στο +7%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Όλες οι μετοχές έχουν πάρει το δρόμο τους και αυτή ήταν αρκετά φθηνή. Πλέον έχουν βελτιωθεί και οι συναλλαγές και η τιμή έχει φτάσει σχεδόν σε υψηλά 23 ετών. Σε αυτά τα επίπεδα είμαστε ικανοποιημένοι από την απόδοση και θα θέλαμε να δούμε καλύτερα νούμερα ώστε να μπορούμε να πούμε πως πάμε πιο ψηλά τον πήχη. Όμως επειδή τώρα έπιασε τα προ πανδημίας επίπεδα θα θέλαμε να δούμε τη διάσπαση και που μπορεί να την πάει. Έτσι βάζουμε λίγο πιο κάτω τον πήχη για stop profit και περιμένουμε. Πήγε μέχρι τα 3,68 ευρώ αλλά έκλεισε στα 3,57 ευρώ με όγκο 28 χιλ. τεμάχια.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βy the book… Σημειώνουμε πως την κοιτάμε καθαρά τεχνικά τη μετοχή, γιατί τα θεμελιώδη της θέλουν λίγο βελτίωση για να την «ακολουθήσουμε». Επίσης θεωρούμε πως αξίζει καλύτερης εικόνας, αφού οι βασικοί μέτοχοι στις δύσκολες μέρες είχαν βάλει μεγάλη πλάτη για την κρατήσουν πάνω από τα 0,50 ευρώ. Σήμερα κερδίζουν 40% και βάλε έτσι εύκολα, όσοι ακολούθησαν με το κριτήριο αυτό. Στα 0,7180 ευρώ και στο +7,97%.

LAVIPHARM: Επαναλαμβάνουμε: Ό,τι ήταν να γράψουμε το κάναμε όταν όλοι ήταν απέναντι…

ΣΙΔΜΑ: Δυνατή κίνηση και ανοίγει περαιτέρω το γράφημα για ακόμα υψηλότερα. Σχηματισμός κούπας και στο συγκεκριμένο μηνιαίο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης