Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει επιλεκτικά – Μετοχές με ισχυρά μεγέθη ή που έχουν μείνει πίσω στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει επιλεκτικά – Μετοχές με ισχυρά μεγέθη ή που έχουν μείνει πίσω στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χθες η FED αύξησε τα επιτόκια κατά 0,25% και οι επενδυτές εκτιμούν πως φτάνουμε στο τέλος του κύκλου αύξησης επιτοκίων. Σήμερα περιμένουμε τη FED και οι αναλυτές θέλουν να ακούσουν τα νεότερα για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας. Έχουμε ισχυρά αποτελέσματα από Μυτιληναίο και Τιτάν, μία δυνατή ανάλυση από τη διοίκηση της Aegean που βάζει υψηλότερα τον πήχη για το 2023 και κάνει την αποτίμηση να φαίνεται χαμηλή.

Αυτήν την ώρα έχουμε τη γενική συνέλευση της Alpha Bank και δόθηκε νέα εκτίμηση για απόδοση ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 11% το 2023. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο και ακολουθεί και η δική μας αγορά. Ξεχωρίζει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΤ και η Jumbo αν και η τελευταία έχει χαμηλό όγκο. Σημειώνουμε επίσης πως επιτέλους χθες είχαμε απόφαση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την οποία εγκρίθηκε το ενημερωτικό δελτίο για τη δημόσια πρόταση της STRIX προς τους μετόχους της Attica Group και της Intracom προς τους μετόχους της Κλουκίνας-Λάππας.

AEGEAN AIRLINES: Είπε η διοίκηση πως θα είναι το πρώτο κερδοφόρο εξάμηνο στην ιστορία της το φετινό. Θυμίζουμε πως στο πρώτο τρίμηνο είχε ζημιές 14,4 εκατ. ευρώ. Για να δούμε λίγο βαθύτερα. Στο περσινό εξάμηνο είχε ζημιά 27,7 εκατ. ευρώ, αλλά στη χρήση είχε κέρδη 106,8 εκατ. ευρώ. Άρα στο δεύτερο εξάμηνο είχε κέρδη 134,5 εκατ. ευρώ. Είπε επίσης πως το τρίτο τρίμηνο έχει ξεκινήσει δυνατά όπως το περσινό αλλά με καλύτερες πληρότητες άρα θα δούμε καλύτερα έσοδα και προφανώς κέρδη. Επομένως με πρόχειρους υπολογισμούς μάλλον τα κέρδη φέτος θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ. Η Ambrosia Capital περιμένει 147 εκατ. ευρώ και η Eurobank Equities 131 εκατ. ευρώ. Πτωτικά ξεκίνησε η μετοχή, αλλά νομίζουμε πως δεν οφείλεται στη Γ.Σ. αλλά στη μέχρι σήμερα πορεία της και άρα βλέπουμε μία ήπια διόρθωση και κατοχύρωση κερδών.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Τρομερά τα νούμερα και πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Από τα στοιχεία που είχαμε εμείς, οι αναλυτές περίμεναν κάτω από 200 εκατ. ευρώ EBITDA στο δεύτερο τρίμηνο και ο όμιλος δημοσίευσε 213 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά καθαρά κέρδη στο εξάμηνο ανήλθαν στα 268 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 61%.

TITAN: Ισχυρά τα κέρδη εξαμήνου και ανήλθαν στα 110,9 εκατ. ευρώ από 45,2 εκατ. ευρώ. Με την αποτίμηση των 1,5 δισ. ευρώ μπορείτε να καταλάβετε τι p/e θα έχει φέτος η εταιρεία. Και αυτή μόλις χθες έφτασε στα προ πανδημίας επίπεδα. Τρομερές οι ταμειακές ροές εξαμήνου. Περιμένουμε εκτίναξη και νομίζουμε πως ο στόχος θα πρέπει να πάει στα 25 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τρομερά τα νούμερα εξαμήνου. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 32,9% και στα 76,78 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 3,23 εκατ. ευρώ από 2,28 εκατ. ευρώ. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί στο δελτίο τύπου δε γίνεται αναφορά τα καθαρά κέρδη πο έχουν σημαντική ενίσχυση. Ισχυρές οι ταμειακές ροές και χρηματοδότησαν την πρόσφατη εξαγορά αλλά και ένα μέρος από την αύξηση του στόλου της Sixt. Ο καθαρός δανεισμός ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ περίπου και τα ίδια κεφάλαια στα 24,9 εκατ. ευρώ. Βλέπουμε μία μείωση στα ίδια κεφάλαια η οποία οφείλεται στο μέρισμα. Με άνοδο 2,66% και στα 3,47 ευρώ άνοιξε η μετοχή.

ΕΥΑΘ: Κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα βρίσκεται και μάλιστα θα λέγαμε πως απέχει ένα ολόκληρο ευρώ. Η μία μετά την άλλη εισηγμένη πιάνει και έχει ξεπεράσει σημαντικά τα προ πανδημίας επίπεδα. Εδώ το περιθώριο ανόδου είναι μεγάλο. Κάποια στιγμή θα την «ανακαλύψουν» και αυτή. Προς το παρόν ξεκίνησε με απώλειες 2%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Ξεκίνησε τη συνεδρίαση με διάθεση για διάσπαση. Θέλουμε κλείσιμο πάνω από τα 0,68 ευρώ και με όγκο. Έχει μείνει πίσω και δείχνει πως πάει να βρει το δρόμο της. Από προχθές είχε δείξει σημάδια.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Πάει και αυτή να βρει το δρόμο της. Ξεκίνησε δυναμικά και ενισχύεται 4%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης