Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Μετά τη FED το βλέμμα στην ΕΚΤ – Μυτιληναίος, Τιτάν και Aegean στο επίκεντρο

ΧΑ: Μετά τη FED το βλέμμα στην ΕΚΤ – Μυτιληναίος, Τιτάν και Aegean στο επίκεντρο
Επιλεκτικές κινήσεις περιμένουν οι αναλυτές και στη σημερινή συνεδρίαση με την τελική τάση να έρχεται από την απόφαση της ΕΚΤ το μεσημέρι
Σχετικά Άρθρα
Από τη μία οι προσδοκίες των αναλυτών για τερματισμό του κύκλου αύξησης των επιτοκίων από τη FED, μετά τη χθεσινή αύξηση κατά 0,25% και από την άλλη τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Μυτιληναίος, θα βοηθήσουν την κίνηση της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση.
Το βλέμμα θα είναι στραμμένο στη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα, με τους επενδυτές να περιμένουν τη δική της απόφαση αλλά κυρίως τις δηλώσεις για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Οι αναλυτές βλέπουν καλό κλίμα στο εξωτερικό και παράλληλα αναμένουν διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων στο εσωτερικό.
Η Μυτιληναίος πριν από λίγο δημοσίευσε αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων με τα καθαρά κέρδη στο εξάμηνο να ενισχύονται 61% και να ανέρχονται στα 268 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση της Aegean στη χθεσινή γενική συνέλευση ανέφερε πως το πρώτο εξάμηνο θα είναι το πρώτο κερδοφόρο εξάμηνο στην ιστορία της, ενώ το τρίτο τρίμηνο πηγαίνει δυνατά όπως το περσινό αλλά με υψηλότερες πληρότητες, ενώ συνολικά προσφέρει και περισσότερες θέσεις φέτος η εταιρεία.
Σε λίγο δημοσιεύει αποτελέσματα η Τιτάν και η Alpha Bank πραγματοποιεί τη δική της γενική συνέλευση.
Επίσης η Μοτοδυναμική δημοσίευσε αποτελέσματα εξαμήνου, και τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 23,5% και στα 3,98 εκατ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι προσδοκίες ότι η FED πλησιάζει στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων είναι πιθανό να βοηθήσουν τις αγορές να κινηθούν ανοδικά.

Piraeus Securities
Για τη σημερινή συνεδρίαση περιμένουμε από την αγορά να κινηθεί ανοδικά με το ενδιαφέρον να είναι στη Μυτιληναίος, η οποία ανακοίνωσε δυνατά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο και ανώτερα των εκτιμήσεών μας. Η Τιτάν επίσης αναμένεται να ανακοινώσει ισχυρά αποτελέσματα και η Aegean ανακοίνωσε αύξηση της επιβατικής κίνησης στο εξάμηνο πάνω από 42%.

Optima Bank
Περιμένουμε πως τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου θα προσφέρουν στήριξη στο θετικό momentum. ΕΚΤ, Μυτιληναίος και Τιτάν θα είναι στο επίκεντρο.

Beta
Μία πολυάσχολη μέρα είναι μπροστά μας. Τιτάν και Μυτιληναίος δημοσιεύουν αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο, πριν το άνοιγμα της αγοράς και μετά είναι προγραμματισμένες τηλεδιασκέψεις. Σήμερα είναι η σειρά της ΕΚΤ να αυξήσει επιτόκια μετά τη χθεσινή αύξηση της FED και κυρίως να δώσει επικαιροποημένες εκτιμήσεις. Ως εκ τούτου περιμένουμε επιλεκτικό ενδιαφέρον που θα τροφοδοτηθεί από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αλλά τα μηνύματα από την ΕΚΤ θα παίξουν πιο καθοριστικό ρόλο για την τάση που θα επικρατήσει στο τέλος της ημέρας.

Κύκλος
Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε όπως αναμενόταν τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, στο 5,25% με 5,5%, και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αύξησης για να επιτευχθεί ο στόχος του 2% για τον πληθωρισμό. Την σκυτάλη σήμερα
λαμβάνει η ΕΚΤ. Μυτιληναίος και Τιτάν ανακοινώνουν το πρωί τα μεγέθη τους για το 1ο εξάμηνο.

Depolas
Μικτή ήταν η χθεσινή εικόνα των Ευρωπαϊκών αγορών, ενώ σταθεροποιητικά έκλεισε και ο ΓΔΧΑ. Στις ΗΠΑ φαίνεται ότι δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικό διαφορετικό από την ομιλία Πάουελ και μετά την αύξηση των επιτοκίων στο 5,50% οι αγορές θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται στα εισερχόμενα μακροοικονομικά στοιχεία. Αντίστοιχα σήμερα, και στην Ευρώπη αναμένουμε αύξηση επιτοκίων κατά 25μβ αναζητώντας περαιτέρω στοιχεία για την νομισματική πολιτική από την κ. Λαγκάρντ. Πλούσια είναι η σημερινή ατζέντα στις ΗΠΑ με μετρήσεις (προχωρημένες) για το ετησιοποιημένο ΑΕΠ Β΄τριμήνου (τριμηνιαία βάση), τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE_δίνεται αυξημένη βαρύτητα από την κεντρική τράπεζα), τα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών. Σtο εσωτερικό συνεχίζεται η πλαγιοανοδική κίνηση για τον ΓΔΧΑ, ενώ άλλο ένα καλό τρίμηνο έχει να επιδείξει ο Μυτιληναίος. Πιο συγκεκριμένα, το Β΄τρίμηνο του ομίλου τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 213εκ ευρώ ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων μας εν μέσω ακόμα υψηλότερων λειτουργικών περιθωρίων στον κλάδο της ενέργειας. Αξίζει να σημειώσουμε την αύξηση του μεριδίου αγοράς Α΄εξαμήνου στην προμήθεια ενέργειας στο 12,8% από 8,2% πέρυσι. Αντιθέτως χειρότερα κινήθηκε το Β΄τρίμηνο ο κλάδος της μεταλλουργίας ο οποίος έφερε EBITDA 62εκ. Ευρώ έναντι 82εκ. Ευρώ το αντίστοιχο περσινό, κυρίως λόγω της πτώσης της τιμής του Αλουμινίου. Ωστόσο, σε επίπεδο εξαμήνου η λειτουργική κερδοφορία του κλάδου ήταν σταθεροποιητική. Εφικτοί είναι οι ετήσιοι στόχοι που έχει θέσει ο όμιλός.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης