Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος: Καθαρά κέρδη 109,5 εκατ. ευρώ περιμένει η Optima Bank στο δεύτερο τρίμηνο

Μυτιληναίος: Καθαρά κέρδη 109,5 εκατ. ευρώ περιμένει η Optima Bank στο δεύτερο τρίμηνο
Σε επίπεδο εξαμήνου περιμένει έσοδα 2,58 δισ. ευρώ, EBITDA 419 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 52%
Σχετικά Άρθρα
Η Μυτιληναίος θα ανακοινώσει την Πέμπτη αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και πρώτου εξαμήνου, πριν το άνοιγμα της αγοράς με την τηλεδιάσκεψη να έχει προγραμματιστεί για την ίδια μέρα.
Η Optima Bank περιμένει ισχυρή πορεία σε ένα εποχικά αδύναμο τρίμηνο, που θα δείξει ότι βρίσκεται ο όμιλος σε καλό δρόμο για να πετύχει το στόχο του 1 δισ. ευρώ EBITDA που έχει δώσει ως εκτίμηση.
Περιμένει ανοδική πορεία από τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών, αύξηση της συνεισφοράς από τον κλάδο προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και την αύξηση της δραστηριότητας LNG.
Αυτά θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν την πιο αδύναμη πορεία του κλάδου του μετάλλου και την πιο αδύναμη επίσης πορεία του κλάδου παραγωγής ενέργειας, λόγω χαμηλότερης ζήτησης και αύξησης εισαγωγών.
Περιμένει έσοδα 1,22 δισ. ευρώ, EBITDA 194,2 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 19% και καθαρά κέρδη 109,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 11%.
Σε επίπεδο εξαμήνου περιμένει έσοδα 2,58 δισ. ευρώ, EBITDA 419 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 252 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 52%.
Η Optima διατηρεί τη σύσταση αγοράς αλλά έχει θέσει την τιμή στόχο υπό αναθεώρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης