Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά παρά τις απώλειες στην Ευρώπη – Ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ανοδικά παρά τις απώλειες στην Ευρώπη – Ξεχωρίζει ο ΑΔΜΗΕ
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Ήπια πτωτικά άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης. Οι ανακοινώσεις στήριξης της οικονομίας της Κίνας, έδωσαν ώθηση στους ασιατικούς δείκτες. Η Ευρώπη δεν ακολουθεί γιατί μάλλον έχει στραμμένο το βλέμμα στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών. Εμείς ανοίξαμε με ήπια άνοδο και χαμηλό τζίρο. Με Cenergy, Viohalco, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ΔΕΗ και Aegean να ξεχωρίζουν στα πρώτα λεπτά. Καλή κίνηση και από τις τράπεζες με τη Eurobank να είναι η μόνη από τις συστημικές με οριακές απώλειες. Αν και ο Γ.Δ. ενισχύεται μόνο 0,44% λίγες είναι η μετοχές που υποχωρούν στα πρώτα λεπτά. Πάνω από 55 ενισχύονται και μόλις 6 υποχωρούν.

ΑΔΜΗΕ: Σε λίγο η γενική συνέλευση και όπως αναφέρεται στο σχέδιο αποφάσεων δε θα δώσει άλλο μέρισμα για τη χρήση 2022 αλλά έχει ανακοινωθεί προμέρισμα για το 2023. Τα μεγέθη του 2023 δείχνουν μέχρι στιγμής (πρώτο τρίμηνο) ισχυρή βελτίωση και περιμένουμε επίσης μήπως μάθουμε κάτι παραπάνω για το WACC. Η μετοχή ξεκίνησε με ισχυρή άνοδο 3,55% και με την τιμή στα 2,48 ευρώ. Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Alpha Bank και Πειραιώς δείχνουν να έχουν λίγο καλύτερη εικόνα από την Εθνική. Έχουν όμως και οι τρεις άνοδο. Οριακά υποχωρεί η Eurobank.

ΔΕΗ: Συνεχίζει πάνω από τα 11 ευρώ και είναι στα 11,16 ευρώ με καλές εντολές αλλά μέτριο όγκο στα πρώτα λεπτά.

CENERGY: Ένα ακόμη μεγάλο έργο ανακοίνωσε η εταιρεία. Είναι απίστευτος ο αριθμός των έργων που έχει ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα, ότι έχει αναλάβει. Πραγματικά πρόκειται για ένα όμιλο ο οποίος πλέον είναι εν των κορυφαίων στο κομμάτι που δραστηριοποιείται. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Chevron Mediterranean Limited ανέθεσε ένα νέο έργο στη Σωληνουργεία Κορίνθου, τον κλάδο σωλήνων χάλυβά της. Η επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών αλλά και η πρόσφατη ανάθεση του έργου Tamar το 2022 οδήγησε αυτή τη φορά στην ανάθεση της κατασκευής και προμήθειας περίπου 118 χλμ. σωλήνων χάλυβα ευθείας ραφής βυθιζόμενου τόξου (SAWL) για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Leviathan. Στα 6,90 ευρώ με νέα άνοδο η μετοχή.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κάνει και αυτή κίνηση στο ξεκίνημα και βλέπουμε και όγκο και καλές εντολές αγοράς. Στα 2,33 ευρώ και στο +2,19%.

INTRAKAT: Αγορές μετοχών από τη Winex, από τους βασικούς μετόχους δηλαδή. Περισσότερες από 330 χιλ. μετοχές αγόρασαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή και ενισχύεται άνω του 3% με την τιμή να είναι στα 3,20 ευρώ.

ENTERSOFT: Αισιόδοξη η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη και αναμένεται διπλασιασμός των μεγεθών. Συμβάλει και το Ταμείο Ανάκαμψης με τα κεφάλαια που θα ρίξει τα επόμενα χρόνια, αλλά θα πρέπει να επενδύσουν και οι ίδιες οι εταιρείες από μόνες τους αν θέλουν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν.

PROFILE: Ο πρόεδρος της εταιρείας, Χαράλαμπος Στασινόπουλος, πούλησε 400 χιλ. μετοχές.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Με άνοδο κοντά στο 4% και σχετικά εύκολα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης