Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Κοτζαμανίδης (CEO Entersoft): Η συνεχής ανάπτυξη μπορεί να διπλασιάσει τα μεγέθη σε 2-3 χρόνια

Κοτζαμανίδης (CEO Entersoft): Η συνεχής ανάπτυξη μπορεί να διπλασιάσει τα μεγέθη σε 2-3 χρόνια
Περιμένει σημαντική ανάπτυξη στην Ρουμανία από την επόμενη χρονιά
Σχετικά Άρθρα
Όλα δείχνουν πως η εκτίμηση για αύξηση τζίρου και κερδών 30% το 2023 που είχε κάνει η διοίκηση της Entersoft, θα ξεπεραστεί, είπε χθες 24/7/2023 η διοίκηση της εισηγμένης Entersoft κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αναλυτών.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Αντώνης Κοτζαμανίδης, είπε πως όπως δείχνει το εξάμηνο θα ξεπεραστεί, αλλά προτίμησε να μην προχωρήσει σε αλλαγή εκτίμησης.
Από την άλλη είπε πως η συνεισφορά του Ταμείου Ανάκαμψης είναι σημαντική, αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει τα έργα που στοχεύει η εταιρεία και είναι αυτά που το κράτος επιδοτεί το 50% και οι επιχειρήσεις το άλλο 50%. Σήμερα τα voucher που δίνονταν, βοήθησαν αλλά δεν είναι αυτό που θα δώσει ώθηση στα μεγέθη.

«Στα επόμενα 2-3 χρόνια θα υπάρξουν πολλά προγράμματα με χρηματοδότηση και η Ελλάδα, θα είναι μία από τις λίγες χώρες που θα έχει προτεραιότητα, άρα θεωρούμε ότι η χρηματοδότηση θα συνεχιστεί και θα στηρίξει τη ζήτηση. Από την άλλη είναι δική μας δουλειά να πείσουμε τις εταιρείες να επενδύσουν στην τεχνολογία.
Είναι στο χέρι μας να τους πείσουμε.
Περιμένουμε.
Οι καταλύτες ανάπτυξης θα είναι εδώ και εμείς θα μπορούμε να βοηθήσουμε τις εταιρείες», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Entersoft.
Επιπλέον περιμένει σημαντική ανάπτυξη στην Ρουμανία από την επόμενη χρονιά.
Τώρα, παρατηρείται μία στάση αναμονής, όπως αυτή που είχε παρατηρηθεί πέρυσι στην ελληνική αγορά, αλλά η διοίκηση πιστεύει πως από τη νέα χρονιά θα έχει καλή ανάπτυξη εκεί.
Αναφορικά με τις εξαγορές ειπώθηκε πως συνεχίζει να κοιτάει και σε κλάδους που δεν έχει παρουσία και θέλει να επεκταθεί αλλά και σε κλάδους που έχει παρουσία προκειμένου να την ισχυροποιήσει.
Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζει κινήσεις ώστε να περιορίσει τα κόστη, ειπώθηκε πως δεν είναι προτεραιότητα, καθώς βρίσκεται σε περίοδο που η ζήτηση αυξάνεται και εστιάζει στην ανάπτυξη.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο ο τζίρος ενισχύθηκε 32% και ανήλθε στα 19,2%, τα EBITDA 46% και στα 6,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 5 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 52%. Από το συνολικό τζίρο το 61% είναι επαναλαμβανόμενος έναντι 57% πέρυσι.

Η αύξηση των νέων έργων και των νέων πελατών λόγω οργανικής ανάπτυξης αποτελεί τη βάση για ισχυρότερα επαναλαμβανόμενα έσοδα στο μέλλον ανέφερε η εταιρεία.
Τέλος για πρώτη φορά και λόγω των εξαγορών η εταιρεία έχει καθαρό δανεισμό 400 χιλ. ευρώ, ενώ μέχρι πριν είχε ταμειακά διαθέσιμα υψηλότερα από το συνολικό δανεισμό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης