Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στα υψηλά 9 ετών – Που εντοπίζονται επιλεκτικές κινήσεις

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση στα υψηλά 9 ετών – Που εντοπίζονται επιλεκτικές κινήσεις
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Συνεχίζουν οι πυρκαγιές και φέτος το καταστροφικό τους έργο και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία τους. Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, αλλά κάποια στιγμή, αυτά τα σχέδια, οι συσκέψεις, οι εξαγγελίες κ.α. πρέπει να φέρουν αποτελέσματα. Δεν μπορεί να έχει καεί η μισή Ρόδος. Απίστευτες σκηνές, απίστευτη ζημιά.

Έχουμε αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα, έχουμε γενικές συνελεύσεις συστημικών τραπεζών και έχουμε και συνεδριάσεις κεντρικών τραπεζών. Όλα αυτά θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς μας, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταγράψει τρομερή πορεία. Σήμερα οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με ήπιες απώλειες. Υπάρχει επιφυλακτικότητα, λόγω αποτελεσμάτων ξένων εταιρειών και της πορείας της οικονομίας της Κίνας. Δε βλέπουμε όμως τους βασικούς δείκτες να έχουν μεγάλες απώλειες.

Αυτή η πορεία των ξένων αγορών, μας ευνοεί και έτσι ξεκινήσαμε με διαθέσεις συσσώρευσης και επιλεκτικές τοποθετήσεις. Αναλυτές σημειώνουν πως λόγω της καλοκαιρινής περιόδου θα δούμε υποχώρηση του τζίρου και συσσώρευση. Προς τις 1.340 μονάδες το άνοιγμα του Γενικού Δείκτη. Ξεχωρίζει η ΔΕΗ και η Viohalco αν και ο όγκος δεν είναι σημαντικός.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί η Πειραιώς και έχει μεγάλη μεταβλητότητα. Έφτασε μέχρι το -2,59% λόγω κάποιων εντολών πώλησης και στη συνέχεια περιόρισε στο -1,55% τις απώλειες. Μικρές απώλειες έχει η ΑΛΦΑ και η ΕΤΕ. Αμετάβλητη η ΕΥΡΩΒ.

ΑΔΜΗΕ: Αύριο (25 Ιουλίου) η γενική συνέλευση και δεν αναμένουμε άλλο μέρισμα, αφού όπως λέει και το σχέδιο αποφάσεων το 2022 η εταιρεία διένειμε το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό (0,068 ευρώ ανά μετοχή) και αποτέλεσε το οριστικό μέρισμα. Έχει όμως ανακοινωθεί προμέρισμα για τη χρήση 2023 0,058 ευρώ ανά μετοχή. Περιμένουμε κάποιο νέο για το WACC από τη διοίκηση. Με μικρή άνοδο και στα 2,44 ευρώ το άνοιγμα.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μικρό όγκο έχει άνοδο 2,5% και είναι στα 2,92 ευρώ. Έχει γίνει η ανοδική διαφυγή και πάει προς τον πρώτο στόχο, τον εύκολο.

ENTERSOFT: Έσοδα 19,2 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32% στο εξάμηνο, EBITDA 6,7 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 46% και κέρδη προ φόρων 5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 52%. Στο δεύτερο τρίμηνο είχε κέρδη προ φόρων 1,9 εκατ. ευρώ από 0,9 εκατ. ευρώ. Σε υψηλά επίπεδα το ποσοστό επαναλαμβανόμενου εσόδου. Με άνοδο 1,5% η μετοχή.

ΑΝΕΚ: Εκτός από τον Μάριο Ηλιόπουλο, διαβάζουμε πως έστειλε επιστολή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού o Εμ.Γκριμάλντι, η οποία συνεδριάζει σήμερα, πως αν χρεοκοπήσει η ΑΝΕΚ δεσμεύεται να καλύψει το κενό. Καλά δε νομίζουμε πως χρειάζεται επιστολή για τα αυτονόητα.

ΑΒΑΞ: Με μεγάλες απώλειες άνω του 4% άνοιξε η μετοχή. Η πτώση της γέφυρας επηρεάζει μάλλον. Πολύ γρήγορα ο όγκος ξεπέρασε τα 100 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Συνεχίζει να μην τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα, δεν κάνει βέβαια και κάποια κίνηση η διοίκηση να δώσει για παράδειγμα μία ενημέρωση για το εξάμηνο, μήπως και τονώσει κάπως το ενδιαφέρον. Βγαίνουν και κομμάτια στα 3,80 ευρώ περίπου.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Σε εξέλιξη η ανοδική διαφυγή, αφού και εδώ έσπασε η συσσώρευση. Στα 0,72 ευρώ και στο +4,05%.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Χρειάζεται καλύτερους αγοραστές και να πλησιάσουν τους πωλητές. Προσπαθεί προς τα 0,61 ευρώ η μετοχή, αλλά δεν έχει πείσει ακόμα.

ΕΧΑΕ: Έπιασε τα 6 ευρώ στο ξεκίνημα και πολύ γρήγορα πήγε στα 5,90 ευρώ και στο -1,17%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης