Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αύξηση μεταβλητότητας, λόγω rotation αλλά και πάλι σε νέα υψηλά

Μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αύξηση μεταβλητότητας, λόγω rotation αλλά και πάλι σε νέα υψηλά
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Αυξημένη σήμερα η μεταβλητότητα, αλλά τελικά πάλι βρήκε το δρόμο για ακόμα πιο ψηλά. Βελτιωμένο το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού και το Χ.Α. εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τη συγκυρία. Βλέπουμε αρκετές κινήσεις rotation στις μετοχές που σημαίνει πως παίρνουν τα κέρδη και επανατοποθετούνται οι επενδυτές. Βλέπουμε και κάποιες μετοχές χωρίς αξία να σκαρφαλώνουν υψηλότερα, αλλά στο χρηματιστήριο δραστηριοποιούνται μεγάλα παιδιά, άρα ξέρουν τους κινδύνους.

Με Εθνική, Μυτιληναίο, Μotor Oil, ΟΠΑΠ και Jumbo η σημερινή κίνηση. Πεντάδα «φωτιά». Από τα μικρομεσαία που αξίζουν ξεχωρίσαμε λόγω ανόδου ΑΔΜΗΕ, Entersoft, Τεχνική Ολυμπιακή, Κορδέλλου και κάμποσα ακόμα. Ο τζίρος ήταν χαμηλός σήμερα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Το ένα μετά το άλλο γράφει τα ιστορικά υψηλά η μετοχή. Στα 36,30 ευρώ σήμερα που ήταν και υψηλό ημέρας.

ΟΠΑΠ: Στα 16,50 ευρώ με άνοδο 1,35%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε νέα υψηλά βρέθηκε η Εθνική και έκλεισε στα 6,31 ευρώ με άνοδο 1,45%. Με οριακές απώλειες η Πειραιώς και με μικρή άνοδο η Eurobank. Στο +0,65% η ΑΛΦΑ.

ΑΔΜΗΕ: Εμμονή μας είχε γίνει η συγκεκριμένη, από την εποχή όπου η ενέργεια ήταν στο επίκεντρο και οι μετοχές του κλάδου κατέγραφαν ράλι. Τότε ανέβαιναν όλες πλην της συγκεκριμένης και ενώ ήταν γνωστό ότι το ενεργειακό στόρι δεν μπορεί να παιχτεί χωρίς δίκτυο. Επενδύσεις 5 δισ. ευρώ υλοποιεί, αλλά το αγκάθι ήταν το WACC. Φαίνεται πως υπήρχε κόντρα με τον ρυθμιστή και δεν έπρεπε να το είχε αφήσει η εταιρεία να κρατήσει τόσο. Ήδη όμως όπως έχουμε ξαναγράψει μπήκε το νερό στο αυλάκι και το είδαμε και στα αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου 2022. Σήμερα κατέγραψε ισχυρή άνοδο, καθώς περιμένει η αγορά την απόφαση του ρυθμιστεί όπου θα καθοριστεί το μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου, δηλαδή το έσοδο. Στα 2,42 ευρώ και στο +6,61% με όγκο 1,63 εκατ. τεμάχια.

INTRAKAT: Μεγάλη διορθωτική κίνηση έβγαλε σήμερα και πήγε μέχρι τα 2,92 ευρώ και το -5,50%. Όμως άρχισαν και οι αγοραστές να παρεμβαίνουν δυνατά και στο τέλος έβαλαν εντολή αγοράς 60 χιλ. τεμαχίων στα 3,10 ευρώ με αποτέλεσμα να κλείσει η μετοχή μετά τις δημοπρασίες στο υψηλό της ημέρας και στα 3,09 ευρώ.

LAVIPHARM: Η στήλη όπως γνωρίζετε παρακολουθεί τις κινήσεις των θεσμικών και συχνά γνωστοποιούμε τις θέσεις τους. Βλέπουμε λοιπόν πως το Πειραιώς Μετοχικού Εσωτερικού στο δεύτερο τρίμηνο είχε 3,14 εκατ. μετοχές. Επίσης το αμοιβαίο ESG Δυναμικών Επιχειρήσεων επίσης της ίδιας ΑΕΔΑΚ έχει άλλο 1,04 εκατ. μετοχές. Υπενθυμίζουμε πως η ΑΜΚ έλαβε χώρα υπό δύσκολες συνθήκες για την εταιρεία και λίγοι ήταν αυτοί που κατάλαβαν από νωρίς την προοπτική. Προφανώς εδώ ο διαχειριστής ξέρει να ξεχωρίζει και μάλλον δεν είναι τυχαίο. Σημειώνουμε επίσης πως σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της διοίκησης, στόχος είναι να μπει άμεσα η μετοχή στον δείκτη ESG του χρηματιστηρίου καθώς ικανοποιεί και με το παραπάνω τα κριτήρια.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Τρομερή διάσπαση! Νομίζουμε πως έγινε σεμινάριο τεχνικής ανάλυσης σήμερα στη μετοχή και στον τρόπο που κινήθηκε. Μπήκαν κομμάτια στους πωλητές, που μάλλον κάποιοι τα άλλαζαν μεταξύ τους για να δείξουν όγκο, αλλά και παίκτες που παρακολουθούν τα διαγράμματα, μπήκαν για να πιάσουν το momentum. Τελικά έκλεισε με άνοδο 6,27% και στα 2,88 ευρώ μετά από συναλλαγές 248 χιλ. τεμαχίων.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μεγάλος ο όγκος και αξιόλογη η άνοδος. Μπορεί να δούμε και εδώ σύντομα διάσπαση αν συνεχίσει έτσι. Ήδη τη δοκιμάζει. Στα 0,70 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +7,69% με όγκο 276 χιλ. τεμάχια.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Από 4 Ιουλίου έχει να δει πτωτικό κλείσιμο και από τα 0,51 ευρώ έχει πάει στα 0,71 ευρώ. Σήμερα με δυνατό όγκο κατέγραψε άνοδο 14,52%. Δε λέμε ότι δεν έχει αξία, αλλά δεν έχουμε δει κάποια κίνηση τα τελευταία χρόνια βελτίωσης. Μεγάλες αμοιβές και ζημιές βλέπουμε εδώ και χρόνια.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Μαστιγώματα σε Βιοτέρ και Μπήτρο (τέταρτη ανοδική) με μεγάλες εντολές αγοράς για τα δεδομένα τους. Με άνοδο, αλλά πωλητές η Οίκος Σπύρου στο +9,47%, στο +9,33% η SATO και στο +7,38% η Yalco.

ENTERSOFT: Έπιασε τα υψηλά που είχε γράψει τον Απρίλιο του 2022.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης