Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +7% ο ΑΔΜΗΕ και σε υψηλό 17 μηνών εν αναμονή της απόφασης για το WACC

tags :
Στο +7% ο ΑΔΜΗΕ και σε υψηλό 17 μηνών εν αναμονή της απόφασης για το WACC
Σύμφωνα με αναλύσεις αυτό θα οδηγήσει σε ετήσια κερδοφορία της τάξης των 100 έως 130 εκατ. ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Μόλις για δεύτερη φορά μέσα στο 2023 η μετοχή του ΑΔΜΗΕ ενισχύεται άνω του 5% λόγω της επικείμενης απόφασης από το ρυθμιστή που θα καθορίζει το έσοδο. Το μέσο σταθμισμένο κόστος κεφαλαίου (WACC) έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τη μετοχή τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να χάσει στο παρελθόν το ράλι του ενεργειακού κλάδου.
Όπως έχει τονιστεί και επισήμως ένα ενεργειακό στόρι στην Ελλάδα δεν μπορεί να παιχθεί αν δεν υπάρχουν δίκτυα και η συγκεκριμένη εταιρεία υλοποιεί το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο αξίας 5 δισ. ευρώ.
Όπως έχει ξαναγράψει το ΒΝ υπήρξε μία βελτίωση μέσα στο 2022 και φάνηκε στα αποτελέσματα τελευταίου τριμήνου 2022 και πρώτου τριμήνου 2023, αλλά τώρα θα βγει και η επίσημη απόφαση για το WACC.
Εν αναμονή της εν λόγω απόφασης η μετοχή ενισχύθηκε +6,61% στο υψηλό της ημέρας αλλά και στα υψηλά 17 μηνών.
Αναλυτικά, έκλεισε στα 2,42 ευρώ, με υψηλό όγκο 1,6 εκατ. τεμαχίων ενώ η αποτίμηση ανήλθε στα 561 εκατ. ευρώ. 

Νωρίτερα το ΒΝ μετέδωσε πως θα κλείσει το WACC πέριξ του 7,8%.
Τι σημάνει αύξηση του wacc του ΑΔΜΗΕ στα 7,8%;
Σύμφωνα με αναλύσεις αυτό θα οδηγήσει σε ετήσια κερδοφορία της τάξης των 100 έως 130 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα να αποτελεί ο ΑΔΜΗΕ στα τρέχοντα επίπεδα μια υποτιμημένη μετοχή του ΧΑΑ με p/e πέριξ του 5.
Αυτό κατά την εκτίμηση μας θα προκαλέσει την άμεση ανατιμολόγηση της τιμής της μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο για την οποία η Eurobank με το χαμηλό wacc έχει δώσει τιμή στόχο τα 3 ευρώ
Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία αν εγκριθεί η εισήγηση της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ με προβολή κερδών πέριξ των 130 εκατ ευρώ ετησίως θα ακολουθήσουν άμεσα αναβαθμίσεις με στόχο τιμής πέριξ των 4 ευρώ όπου και η Κυβέρνηση θα ήταν διατεθειμένη να πουλήσει επιπλέον ποσοστό του ΑΔΜΗΕ σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης