Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις απώλειες λόγω profit taking

ΧΑ: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα μπορούσαν να περιορίσουν τις απώλειες λόγω profit taking
Ο γενικός δείκτης είναι σε υψηλά 9 ετών και μερικών μηνών και πολλές μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά ή και πολυετή υψηλά
Σχετικά Άρθρα
Με το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού να παραμένει υποστηρικτικό και την Ελλάδα να έχει τους δικούς της λόγους για να κινηθεί θετικά, σήμερα δεν μπορεί να αποκλειστεί μία ακόμη ανοδική κίνηση.
Ωστόσο, το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης είναι σε υψηλά 9 ετών και μερικών μηνών και πολλές μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά ή και πολυετή υψηλά, θα μπορούσε να φέρει και κάποιες επιπλέον κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αναφέρουν οι αναλυτές.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις την ίδια ώρα αναμένεται να συνεχιστούν περιορίζοντας το πτωτικό περιθώριο.
Σημειώνεται πως στις τελευταίες συνεδριάσεις, τράπεζες, Μυτιληναίος, Jumbo και μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου έχουν καταγράψει ισχυρή ανοδική κίνηση.

Eurobank Equities
Σήμερα, τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε πτωτικό άνοιγμα καθώς η επενδυτική ψυχολογία έχει επηρεαστεί από κάποια αδύναμα αποτελέσματα εξαμήνου που δημοσίευσαν εταιρείες του εξωτερικού.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε μία μικτή συνεδρίαση σήμερα εν μέσω επιλεκτικών κινήσεων κατοχύρωσης κερδών λόγω του rotation στις μετοχές.

Optima Bank
Περιμένουμε το θετικό momentum να συνεχιστεί ωστόσο σε μία ηπιότερη φάση σήμερα με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τους προσφάτως κερδισμένους επενδυτές να μην μπορούν να αποκλειστούν.

Βeta
Το momentum θα μπορούσε να ηρεμήσει λίγο καθώς τα νέα υψηλά ίσως φέρουν κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ κάποιο rotation στο επενδυτικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να στηρίξει τα τρέχοντα επίπεδα και να περιορίσει το πτωτικό περιθώριο.

Depolas
Σε νέο υψηλό έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ συνεχίζοντας την πλαγιοανοδική κίνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα μέσα Μαρτίου, ενώ σε ικανοποιητικά επίπεδα διαμορφώθηκε και ο τζίρος. Από την άλλη, κατά την ίδια περίοδο οι βασικοί μετοχικοί Ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών. Καλύτερες είναι οι αποδόσεις των αμερικανικών δεικτών κυρίως λόγω τεχνολογίας. Τα προς ανακοίνωση εταιρικά αποτελέσματα στο εξωτερικό ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αύξηση της μεταβλητότητας τις επόμενες ημέρες. Ο ΓΔΧΑ έχει ήδη προσεγγίσει τους ετήσιους στόχους μας και παρόλο που δεν αποκλείουμε περαιτέρω άνοδο των αποτιμήσεων πρέπει να σημειώσουμε ότι οι διορθώσεις είναι εντός προγράμματος. Υπενθυμίζουμε ότι οι 1350 μονάδες αποτελούν το άνω εκτιμώμενο εύρος για την τρέχουσα εβδομάδα. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον εγχώριο δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (Μάιος), ενώ στο εξωτερικό βαρύτητα θα δοθεί στην καταναλωτική εμπιστοσύνη Ιουλίου της Ευρωζώνης, αλλά και στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και πωλήσεις κατοικιών Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης