Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προσπαθεί να αντιδράσει – Συνεχίζουν επιλεκτικά οι επενδυτές
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει και τη δική μας πορεία, με πιθανότερο το σενάριο της συνέχισης της διορθωτικής κίνησης, σύμφωνα με αναλυτές. Προς το παρόν, η διόρθωση είναι φυσιολογική και καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε δει μεγάλες απώλειες, μεγάλους όγκους και φυγή. Αντιθέτως, βλέπουμε πως είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να τοποθετηθούν. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε την τάση, βάζοντας και κάτι στην τσέπη. Το σημαντικό είναι να βάζει ο επενδυτής στόχους.

Σταθεροποιητικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Εμείς ανοίξαμε με ήπια άνοδο λόγω των επιλεκτικών τοποθετήσεων. Ξεχωρίζει η Μυτιληναίος και η Εθνική Τράπεζα. Μέτριος προς χαμηλός φαίνεται ο τζίρος στα πρώτα λεπτά. Από τις μικρές και πάλι οι μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου έχουν αγοραστές και κινούνται υψηλότερα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και προσεγγίζει τα 34 ευρώ πλέον. Μα άνοδο άνω του 1% και καλές συναλλαγές. Βοήθησε και η χθεσινή έκθεση της Eurobank Equities.

ΟΤΕ: Από σήμερα με λιγότερες μετοχές στο ταμπλό, αφού έγινε διαγραφή ιδίων μετοχών. Με οριακή άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Προς χαμηλό 9 μηνών κινείται η μετοχή και στο άνοιγμα γράφει τιμές κάτω από 18 ευρώ.

COCA COLA: Μετά τη χθεσινή υποχώρηση σήμερα έχει ανοίξει σταθεροποιητικά και είναι στα 27,13 ευρώ με καλό πάλι όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά κινούνται οι συστημικές χωρίς εξάρσεις. Καλή εικόνα από Εθνική και Πειραιώς. Ακολουθεί από κοντά και η Eurobank. Η Alpha Bank στα 1,60 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Με 50 τεμάχια την άνοιξαν στο -1,90% και στα 6,73%.

EPSILON NET: Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα σήμερα οι μετοχές και οι δικαιούχοι θα λάβουν καθαρό ποσό 0,0703 ευρώ ανά μετοχή. Αμετάβλητη η μετοχή στο ξεκίνημα.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Σήμερα, κατοχυρώνουν δικαίωμα στο μέρισμα όσοι έχουν μετοχές της στο κλείσιμο. Αύριο θα διαπραγματεύεται «κομμένη» και οι δικαιούχοι θα λάβουν 0,247 ευρώ ανά μετοχή. Σημειώνουμε πως περιμένουμε περισσότερα και καλύτερα μερίσματα από τη συγκεκριμένη, όσο θα προχωράει η πώληση των ακινήτων και υλοποιείται το business plan. Επίσης αναμένουμε και βελτίωση μεγεθών.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Πάλι πάνω άνοιξε η μετοχή. Στα 1,73 ευρώ και στο +5,49% με όγκο πάνω από 20 χιλ. τεμάχια.

AVAX: Ούτε εδώ βλέπουμε διάθεση για διόρθωση. Στα 1,75 ευρώ και στο +1,51%. Ελάχιστοι πλέον οι πωλητές σε πολλά χαρτιά με αποτέλεσμα να πηγαίνουν εύκολα υψηλότερα. Από τον Απρίλιο του 2014 είχε να δει τα νούμερα που γράφει σήμερα.

INTRAKAT: Και εδώ έχει γίνει τεράστια κίνηση και πλέον η μετοχή οδεύει προς αποτίμηση 500 εκατ. ευρώ και η τιμή είναι κοντά στα 3 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Προφανώς και ακολουθεί και αυτή η μικρούλα και νοικοκυρεμένη εταιρεία. Πάει για υψηλό 19 ετών και για τη μεγάλη διάσπαση που λογικά θα δώσει στόχο τα 2,50 ευρώ. Ίδωμεν…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης